November Challenge #2 .:PEMIMPIN BERWIBAWA:.

2:22 p.m
apartment
kejap lagi kuiz Semiconductor. haha.. -.-
 
assalamualaikum and hello lads! ini adalah bagi aku, pemimpin yang aku kagumi. 
 
1. My beloved Fathers .:yes, i have two fathers:.
 


 
 
2. Adolf Hitler
 
15 Greatest Leaders Of All Time 10
credit to listovative.com
 
maybe ramai yang akan menyangkal dengan pendapat aku ni. tapi tu bermakna korang tak baca full story mengenai Adolf Hitler. dia memang nampak kejam tapi he has his own way to lead people. and most of the people respect him. ke takut? ha, baca sendiri ye kisahnya.
 
3. Tun Mahathir Mohamad
 
credit to www.anwaraidc.com
 
masa aku belajar dekat UTP dulu, Tun pernah datang bagi ucapan. beliau buat ucapan dalam Bahasa Melayu, kesian budak foreigner. lahai. tapi seronok dengar beliau bercerita. kelakar je.. and setakat yang aku tengok, Tun banyak bagi jasa dekat Malaysia. dan cara dia berfikir sangat different and jauh.
 
 
 
post signature

Share:

36 comments

  1. You're nominated :) http://syaza-applemints.blogspot.com/2014/11/liebster-award-ira.html

    ReplyDelete
  2. bertuntung Amy ada dua ayah. and yes suka dgn pendirian Tun. Tegas. org respect giler masa zaman dia memerintah dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah :) betul2... dia pandai berfikir dan dia pandai lead...

      Delete
  3. bagi cikfafa pun bapak tetap pemimpin yang dikagumi no,1.

    ReplyDelete
  4. Ayah adalah pemimpin paling utama yg patut di segani kan Amy

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul,. xde ayah, x lengkap hidup kita. satu-satunya lelaki yang betul2 memahami kita ^^

      Delete
  5. Yup betul tu Amy..ayah adalah pemimpin paling dikagumi kan..untung la dpt tengok tun dr mahathir secara live kan..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.... :) hehehe. seronoklah juga dengar beliau bercerita. ^^

      Delete
  6. banyak cerita kejam AH ni, datang dari orang Yahudi.
    dan kenapa nak percaya pd orang Yahudi?
    bukankah orang Yahudi adalah penipu nombor satu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm. betul. sebenarnya, orang kita banyak percaya dengan kata-kata Yahudi. diorang x kaji dulu sebelum buat. makan kambing x boleh, minum air gas banyak-banyak.. macam-macam lagilah. padahal diorang yang mengikut apa Al-Quran suruh buat. kita?

      Delete
  7. Akak kagum dengan idea2 bernas & cara berfikir Tun Mahathir.
    Pemimpin pertama yang kita kenal --- ayah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. saya pun kagum juga.... ^^,

      Delete
  8. Interesting. Kena baca lebih pasal Hitler la saya ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. try lah baca.. seronok baca kisah pasal dia.. tapi pandai2 tafsirkan sendiri la... ^^

      Delete
  9. hitler tu kejam tapi sebab mengapa dia buat begitu kena kaji sendiri. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha, betul tu.... dia bunuh Yahudi kot. kenapa kita nak benci dia?

      Delete
  10. Sangat setuju yg no 1 itu. Bagus amy rajin buat kajian. Nanti boleh la try review sikit pasal AH berdasarkan apa yg amy nampak. Tun M memang seorang yg sangat berkepimpinan. Walaupun usia bertambah tapi buah fikiran beliau sangat relevan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.... in shaa ALLAH. abang KK pun ada buat pasal AH juga. cuba cari... saya kena banyakkan membaca lagi...

      Delete
  11. Tun M memang pemimpin yang berwibawa..banyak jasa dia pada negara kita :)

    ReplyDelete
  12. nak jadi pemimpin ni bukan senang.. bagi arahan ja..kena banyakkan berfikir dan bersedia utk dikritik. muka amy mcm ayah baru .. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju.. apa-apa yang berlaku, leader yang kena kan...

      orang kata muka ummi pun ada iras muka ayah ^^,

      Delete
  13. Saya juga setuju dengan pemimpin yang di kagumi oleh amy J. Mungkin saya juga sependapat.

    ReplyDelete
  14. Sokong dengan pendapat Amy tentang Tun Dr. M.

    ReplyDelete
  15. Sape hitler... ok nnt nk kaji pasal dia lak...
    yg pmting ayah ttp pemimpin no 1 dlm idop kite.. tnp ayh kite tak akn dipimpin mnjd yg skg ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyark. akak x kenal ke Hitler siapa? hehehe..

      betul. tanpa ayah, x lengkap hidup keluarga ni...

      Delete
  16. aku boleh bunuh semua orang yahudi , tapi aku tinggalkan sikit supaya kamu tahu siapa mereka . huhuu

    ReplyDelete
  17. Setiap yg disenaraikan ada kepimpinan tersendiri tapi yg selalu di hati, ayah ;)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.