Nuffnang Premiere Screening of Interstellar

11:54 a.m
apartment
baru lepas balik kuliah
 
assalamualaikum and hello lads! 
 
image005
 
 
IMDb Rating : 9.4/10 (5 November 2014)
Rating aku : 7.9/10
 
alhamdulillah. semalam baru habis tengok filem Interstellar. and it was so awesome! wait... hold on.
 
siapa kat sini yang pernah tengok cerita Inception dengan The Dark Knight? ha, kalau korang minat cerita tu, korang akan faham konsep cerita Interstellar ni juga. filem Interstellar ni mengambil masa selama 169 minit. 
 
kalau dulu kita mengembara ke bandar Gotham, kalini kita mengembara ke dunia angkasa pula. Wormhole and Blackhole!
 
filem Interstellar dilakonkan oleh Cooper (Matthew McConaughey) . Dia merupakan seorang jurutera dan juga juruterbang. tapi sekarang dia jadi peladang je. aku rasa he's the only peladang dekat situ. 
 
pada permulaan cerita, banyak pasal family dia je. dia ada anak perempuan dan anak lelaki. anak perempuan dia, Murph sangat obses dengan sains dan juga space sama macam bapa dia. but this is the major point actually.
 
INTERSTELLAR
 
cerita ni menunjukkan betapa sayangnya seorang bapa kepada anak dia sampai dia sanggup pergi ke satu tempat yang dia tak tahu bila dia akan kembali semula. tapi dia ada faith dengan diri sendiri yang akan bertemu semula dengan anaknya satu hari nanti.

cerita jadi menarik bila diorang dah sampai ke angkasa lepas. diorang ni terdiri daripada Cooper, Amelia *eh nama aku* (Anne Hathaway), Doyle (Wes Bentley) dan juga Romilly (David Gyasi) .
 
INTERSTELLAR

macam-macam planet diorang mengembara.  tapi nak pergi dari satu planet ke planet yang lain sangat makan masa. katanya kalau sejam dekat situ umpama 7 tahun dekat Bumi. nampak tak betapa bezanya? *minat sains, fahamlah*
 
so bayangkanlah berapa tahun diorang duduk dekat salah satu planet tu sebenarnya. 
 
dekat setiap planet yang dijejaki, diorang akan buat research. okay ke tak tempat tu. gravity dia bagus tak untuk manusia. ada masalah lain tak kalau penduduk bumi dah duduk situ. macam-macamlah. 
 
INTERSTELLAR

CGI dia sangat awesome. aku suka. rasa macam dekat space juga. hahaha. Sound effect dia pun saspen sangat. buat aku rasa, eh, is something wrong gonna happen? all the time -.- bukan main betul background music dia. 

of course ada yang akan mati. tapi siapa? tu kena tengok sendiri. hahaha.
 
TARS dengan CASE adalah watak robot yang bagi menarik lagi cerita ni. humour tercipta dari robot-robot tu sendiri. ada saspens, ada sedih, ada happy. ada buat kita speechless.

and at the end dia, memang unpredictable. selalu tengok filem ni, eleh dah tahu dah apa jadi ending dia. tapi kalau filem Interstellar ni, ha, apalah akan jadi lepas ni? dapat ke dia jumpa anak dia? nanti dia sama umur ke dengan anak dia kalau macam tu? Bumi berjaya diselamatkan ke?

macam-macam persoalan akan bermain dalam fikiran. jawapannya, terletak di tangan korang sendiri. kalau nak tahu, layan filem ni dekat panggung wayang okay ^^,


"Do Not Go Gentle Into That Good Night... Rage, Rage Against The Dying Of The Light."  
 
thanks a lot Christopher Nolan, Nuffnang Malaysia, and Warner Bros Picture. you guys are the best! 
 
 
 
post signature

Share:

21 comments

  1. Waa..macam menarik pula crita ni kan Amy..best juga layan ni..

    ReplyDelete
  2. Macam best jee. >< kita ni tau tgok je. Tak amik tahu sangat pasal tajuk hohoho

    ReplyDelete
  3. nolan, warner bros, sains fiksyen..3 benda yang buat akak rasa nak g tempah tiket wayang sekarang jugak..hehe

    ReplyDelete
  4. macam menarik je..nak tengok la :)

    ReplyDelete
  5. Tak pernah tengok lagi ni.. bestlah. Thanks sharing Amy.. :)

    ReplyDelete
  6. Thanks for sharing Amy. Nanti kalau ada masa, bolehlah pergi cinema tengok cerita ni.

    ReplyDelete
  7. ade anne hathaway? akak baru abes satu payper ni...kalau free, nak tngoklah...akak minat jugak cte2 cam inception... :D nice sharing amy :D

    ReplyDelete
  8. Menarik, kupasannya juga menarik, harap ada penerbit filem boleh bagi job kat amy untuk review filem.
    rasa nak tengok plak....

    Tapi kalau nak tengok dengan cik akak alamat pop corn terbang la

    ReplyDelete
  9. Christopher Nolan!
    Mestilah best kan!!

    ReplyDelete
  10. akak ingatkan cerita ni biasa2 je. not bad gak rupanya. hehe

    ReplyDelete
  11. Sob sooobbb akk tak tgk lah cerite2 cmni...

    ReplyDelete
  12. tak tengok lagi.. dengar ulasan Amy macam best je ;)

    ReplyDelete
  13. baca review ni jer pun dengar best cite ni. nak tengok la jugak

    ReplyDelete
  14. Tak pernah ni atau 2 lagi cerita tu.
    Tapi, nampak menarik jugak.

    ReplyDelete
  15. Eh, kak amy berlakon? :p
    Nampak macam best. Unsur2 sains byk jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a, try la tengok... hahaha XP

      a bit complicated sikit cter dia. tapi memang menarik.

      Delete
  16. hehe. rajin p tgk. kalo umah dekat boleh join. member kite pun kata best. memang kena cari ni :)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.