Churpremiere Alexander and Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day

5:29 p.m
apartment
study! lusa exam. waaaa
 
assalamualaikum and hello lads! 
 
credit to makemeasaint.blogspot.com
 
rating IMdB : 6.5/10 (3 Disember 2014)
rating aku : 6/10
 
alhamdulillah. semalam dapat peluang layan filem terbaru dari Disney pula. kalini Churp Churp lagi bagi invitation sebab komen aku best. wakaka. aku suka komen merepek. haiya...
 
 
 
okay, filem bermula pada pukul 8:45 malam. cerita ni dilakonkan oleh Jennifer Garner dan juga Stever Carell. dah lama tak tengok diorang berlakon. as usual, diorang memang hebat dalam dunia lakonan ni. 
 
Jennifer Garner membawa watak sebagai ibu (Kelly Cooper). Kelly bekerja di dalam book publication and kalau dia berjaya dengan presentation yang dibawa, dia akan jadi VP. Steve Carell pula membawa watak sebagai ayah (Ben Cooper). Ben adalah seorang fommy (father mommy). dia yang jaga anak bongsu diorang.
 
credit to baltimorepostexaminer.com
 
tapi bukan diorang watak utamanya. cerita ni mengisahkan tentang seorang budak lelaki bernama Alexander atau lebih mesra dengan panggilan Alex (Ed Oxenbould). 
 
setiap hari ada je benda yang tak kena dengan dia. terjatuh atas skateboard la. susu tumpah lah. gambar kena hack jadi pakai bikini la. macam-macam. SAMPAIKAN birthday dia terpaksa di cancel kan sebab seorang mamat lagi ni nak buat juga party masa tu. semua orang tak nak pergi party dia sebab party dia entah-entah sama bosan macam tahun lepas. 
 
and dia sangat kecewa sebab family dia semua ada berita baik. tak ada malang lah kiranya. 
 
one day, masa birthday dia, dia wish satu family dia dapat merasai betapa malangnya hari macam yang dia rasai. *ala-ala konsep Liar Liar tapi beza cerita lah*.
 
esoknya semua kena hari yang MALANG! kecuali Alex. haha. kesian betul. emaknya terlambat pergi kerja. ayahnya terlambat pergi interview. *ayah dia dah tujuh bulan menganggur*. kakak dia sakit selsema pula *haritu dia ada persembahan Peter Pan and dia jadi watak utama* dan abang dia nak ambil lesen memandu. 
 
credit to www.clevver.com
 
happening betul semua. dan-dan emak dia lambat, kereta rosak pula. dah pakat semua naik kereta sama p hantar sorang-sorang ke tempat yang dituju. diorang ada baby tau. memandangkan nanny diorang tiba-tiba *semua tiba-tiba haritu*, ayah dia terpaksa membawa bersama si kecil tu. 
 
macam-macam lagilah terjadi. itu korang kena tengok sendiri okay :)
 
bagi aku, boleh tahan lah cerita ni. sangat simple. ada juga kelakar. kawan aku terbahak-bahak dia gelak. aku tak gelak banyak sangat. aku pun x sure kenapa. nak kata bosan tu tak adalah. cuma err.... entah. kira macam makan ais krim lah. masa makan tu sedap and manis je. bila dah habis, dah lupa.
 
and banyakkkk sangat watak comel dalam ni. ada baby, ada guinea pig. ada apa entah binatang tu. lupa. okay tiga je. lulz~  
 
baby Trevore makan marker -.-

tapi aku suka certain words dia. boleh jadi motivation untuk aku. tak semua hari akan jadi baik kan. ada masanya kita rasa macam nak give up je. kenapalah aku bernasib malang sangat harini! tapi maybe ada hikmah di sebaliknya. 

okay, don't forget to watch this movies. ^^,

credit to newwayofnews.com
 
 
 
 
 
post signature

Share:

17 comments

  1. Comel tengok baby makan marker tu..habis hijau mulut..huu :)

    ReplyDelete
  2. Best juga ni nampaknya... thanks sharing Amy.. :)

    ReplyDelete
  3. suka jennnifer garner. sempoi mempoi je tgk amy review nih. kena tgk nti nih hehe

    ReplyDelete
  4. comeynye baby yang makan marker tu..comot mulut dah...hehehe

    ReplyDelete
  5. wahh, tahniah! ^^ tengok poster pun cam best dah.

    ReplyDelete
  6. ahaahha..mmg terbaik lah kmen tu no wonder lah menang..Tahniah

    ReplyDelete
  7. alahaii.. mcm best je.. nak tgok jgk.. hoho

    ReplyDelete
  8. haaaa genre macam ni akak suka.. santai and tak stress tengok gaduh ke trkejut ke hapa ke hehe

    ReplyDelete
  9. Baca review amy pun dah tau cerita ni menarik. Dah macam tengok cite dia dah

    ReplyDelete
  10. selalu tgk trailer cite ni. hehe. comey betul baby tu. nak jugak. hehe :)

    ReplyDelete
  11. Akak dah tonton trailer. Not bad utk tontonan ringan & santai :)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.