Cinta Pandang Pertama

7:49 p.m
apartment
tak tahu nak buat apa
 
assalamualaikum and hello lads!
 
credit to quoteeveryday.com
 
ha, cliche betul tajuk aku kalini kan. berapa ramai antara korang yang percayakan cinta pandang pertama ni erk? aku cuma nak tahu.
 
sebab honestly, aku tak percayakan cinta pandang pertama. aku rasakan cinta pandang pertama tu sangat tak masuk akal dan sangat tipikal. kalau dia kata dia jatuh hati bila tengok sekali je muka orang tu, nampak sangat dia jatuh cinta hanya pada paras rupa. 
 
bukannya jatuh cinta dengan personaliti dia. pfft~
 
sebab tu lah ramai manusia zaman sekarang lebih memandang Superman berbanding Clark Kent. ini memang realiti.
 
kalau dia cakap dia jatuh cinta pandang pertama masa saat dia dinikahkan dengan pasangan dia, itu aku boleh terima. sebab maybe masa tu ALLAH dah restu segala-galanya. so hati kita pun senang je terbuka untuk suami/isteri kita tu. 
 
ada ke antara korang yang boleh ubah perspektif aku ni? meh aku nak baca sikit. kot-kot lah ada kisah cinta korang yang berpandukan love at first sight ni. 

this is the only thing that I believe
 
 
 
post signature

Share:

25 comments

  1. cinta pandang pertama Jie sama mcm hat gambar last tu. sweet kan? hehe.

    ReplyDelete
  2. Hahaha. .zaman remaja dulu adalah, tapi dah dewasa ni tau cinta tu lebih dari paras rupa . tapi dengan blog amy ni memang jatuh cinta pandang pertama. Hehe

    ReplyDelete
  3. hihi, make sense jugak bila amy cakap cinta pandang pertama tu more to appearance than personality. hmm ni imaginasi je taw. haha, boleh jadi fall in love at the first sight bila nampak orang tu tolong orang buta lintas jalan ke, i mean, the good manner :)

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  4. Cinta pandang pertama itu cinta palsu.

    ReplyDelete
  5. Cinta pandang pertama IM yg menjadi seperti yg last tu. Hehe.

    ReplyDelete
  6. Tak tahu nak komen apa sebab belum pernah lagi rasa benda-benda macam ni. Hehe.

    ReplyDelete
  7. tak pasti pernah alami ke tak. hihi

    ReplyDelete
  8. Cinta pandang pertama sama yang last and to my abah also.. he is my first love.. ~ hehe

    ReplyDelete
  9. perbandingan Superman dengan Clark Kent tu kelakau.
    tapi kalau Ironman dengan Tony Stark macam tu gak ke?
    I guess cinta pandang pertama tu wujud,..cuma sejauh mana hubungan tu berjaya dek kerana cinta pandang pertama is quite questionable :)

    ReplyDelete
  10. Cinta pandang pertama mmg ada.. tapi tak semestinya bercinta.. kdg2 hilang mcm tu je hehee.. Cinta yg kekal adalah cinta yg sejati, termasuk cinta kpd yg Maha Pencipta... subhanallah...

    ReplyDelete
  11. Sepatutnya ibulah cinta pandang pertama kita. 9 bulan 10 hari teringin nak tengok wajah ibu. Bila tengok kali pertama sepatutnya inilah nama cinta pandang pertama yang sejati

    ReplyDelete
  12. Cinta pandang pertama? hmmm xtau nak komen ape..hehehe

    ReplyDelete
  13. ehh jangan cakap gtuh pada org yang jatuh cinta pandang pertama...hehehehe, akk pon dengan suami akk, jtuh cinta pandang pertama....pastu akk kawal diri akk, check dulu background dia, peribadi dia.... pastu baru buat decision...ehhehehehe :D tpi suami akk takdelah jatuh cinta pandang pertama dekat akk, dia ckap, bila kenal akk betul2 baru dia mcm suka akk, sebab charakter akk... :D sumetime ade org jatuh cinta mcm2 carakan :D hehehehhe :D

    ReplyDelete
  14. tak jumpa lagi kot cinta pandang pertama. mungkin ada tapi tak banyak :)

    ReplyDelete
  15. Kak wana setuju dengan pandangan Kak Farah dan aisya..sebab Kak wana & fiance pun cinta pandang pertama..tapi lepas tu memang check background dia jugak..^_^

    Quote last tu Kak wana setuju 100%.. :D

    ReplyDelete
  16. ada sbnrnye cinta pndg pertama ni tp mgkin kalo dlm 100 tu ada la 1. so kira barang rare gak la. mcm kak ana ni pon masih x percaya istilah love at a first sight kalo dlm percintaan. tapi kalo mcm quote last tu yess mmg betol la.

    ReplyDelete
  17. er err cinte pandang pertama. Tak pernah jadi lagi. haha

    Tapi kalau bercakap pasal crush, mmg pandangan pertama tu sangat lah diperlukan and make senses lah. Sebab crush tu kite just minat jee. Bukan nak buat suami ke hape pun. Tapi kalau crush jadi suami awesome jugak, kekeke

    Yang penting kena kenal hati budi dulu. Cinta pandang pertama tak mungkin kot..

    ReplyDelete
  18. Masa zaman sekolah dulu iyela. Bukan setakat sorang, ramai pula terkena cinta pandang pertama akak ni. Rambang mata...heheheh

    ReplyDelete
  19. kita pun tak percaya jga, entah la.. bergantung pada pengalaman. kalau jenis pandang ja asyik jatuh cinta tak tahu la..

    ReplyDelete
  20. takde pun. akk jatuh cinta dgn bulu mata dia dlu. boleh gitu? haha

    ReplyDelete
  21. cinta pandangan pertama? rasanya itu bukan cinta tp suka.. hahaha

    ReplyDelete
  22. Suka pndg prtama tu ramaiii..haha. cinta pndg ptama satu je. Smpai skrg :)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.