Happy New Year .:MOVIE REVIEW:.

11:10 p.m
rumah
layan Krishhhhh
 
assalamualaikum and hello lads!
 
credit to subscene.com
 
ha, atas permintaan kak Farrah MF, aku nak buat review pasal Happy New Year. cerita terbaru yang diarah oleh Farah Khan. eh Farah juga. hehe. Farah Khan ni coreographer juga tau. dia tu pandai betul ajar orang menari. aku kagum betul.
 
Farah Khan juga yang buat filem Om Shanti Om dan Main Hoon Na.. ingat dak cerita ni anak-anak? hehe. Aku kan ada. cewah~ okay, dah merepek.
 
Rohan, Jag, Charlie, Tammy, Mohini, Nandu
 
Happy New Year ni dilakonkan oleh Shah Rukh Khan, Deepika Padukone (diorang berdua dah berapa kali dapat award the best couple in movies), Sonu Sood, Boman Irani, Abishek Bachchan dan juga Vivaan Shah. Watak antagonist dalam filem ni adalah Jackie Shroff. pelakon legend tu. sekarang anak dia pula berlakon. dalam Heropanti. nice juga cerita tu.
 
eh, banyak pula den melalut. 
 
permulaan cerita ni, korang akan tengok satu scene yang sangat havoc berlaku di Dubai. tengah elok-elok show nak start, orang tak jumpa Team India. dah kenapa cari team india pula? ada perlawanan apa?
 
credit to indianexpress.com

okay, kita rewind balik. 

Shah Rukh Khan (Charlie) ni ada matlamat yang dia nak capai selama dia bernafas dekat muka bumi ni. apa matlamat dia? pada awalnya, dia jadi fighter. gaduh dalam lumpur. dia dibayar untuk kalah dalam setiap perlawanan. lawak tak lawak, itu memang kenyataan. aku selalu dengar pasal ni. 

tapi satu benda je dia sangat pantang orang cakap. mamat yang tengah fight dengan dia tu cakap dia anak pencuri. oi, aku pun mengamuk. kau dah kenapa. inikan lagi Charlie. tapi kenapa mamat tu mesti provok Charlie sampai macam tu sekali? . 

untuk capai matlamat dia, dia minta tolong Sonu Sood (Jag). Jag ni bekas army tak silap aku. tapi atas permintaan bapa Charlie, dia pun turut serta dalam satu projek besar ni. Jag ni pekak sebelah. sebab dia selalu sangat main dengan bomb. and dia sangat pantang kalau orang sebut pasal mak dia. so, bila tiap kali dia nak gaduh je, dia akan tanya Charlie apa orang tu cakap. Charlie pula memandai je p cakap yang orang jahat tu kutuk mak Jag. mengamuklah Jag. 
 
credit to raghusilverscreen.wordpress.com

tapi bukan Jag je yang dia perlukan, ada Tammy (power dalam breaking any safe), Rohan (hacker) dan Nandu Bhide (similar face dengan anak kepada orang yang menjadi dalang ayah Charlie dipenjarakan - Vicky Grover)
 
credit to raghusilverscreen.wordpress.com

masa dia tengah sibuk share plan dia nak balas dendam terhadap Charan tu, ada something yang diorang perlu buat juga. apa dia? world dance competition. dance? oh my! merompak sebab nak balas dendam? diorang boleh. menari? no way man. terus diorang rasa nak give up and balik ke pekerjaan masing-masing.
 
kenapa kena menari ni? apa kaitannya pula? okay macam ni. 
 
ingat tak projek aku cakap dekat atas tadi? ini adalah projek pembinaan satu safe untuk menyimpan segala diamond.  safe ni terletak dekat tempat paling private sekali. kalau nak masuk kat dalam safe tu, kena ada cop jari. disebabkan awal-awal tu baru nak buat kan, so Manohar (bapa Charlie) je yang boleh buka safe tersebut.

unfortunately, disebabkan kekejaman dan kecilikan Charan, Manohar telah dituduh mencuri diamonds yang disimpan di dalam safe tu. kesian Manohar. so, bila Manohar dah ditangkap, Charan akan dapat duit ganti rugi and dia tak perlu bayar projek tu. kuajaq kau!

ha, nampak dah kaitan revenge Charlie dengan segala-galanya? 
 
dia nak balas balik apa yang Charan dah buat dekat bapa dia. dia nak rompak segala diamond tu and biar segala bukti terkena balik pada Charan. malangnya, safe tu berada di bawah satu bilik yang sudah direserved khas untuk satu show. 
 
apa show dia? well, you know it already.
 
mula-mula diorang tak nak. tapi disebabkan Charlie dah pujuk, diorang terima je lah. macam-macam instructor diorang hire. menari ballet, tarian india tradisional, macam-macam lah. ni serious aku tergelak gila-gila. hahaha. comel je diorang tak reti menari.

last-last diorang minta tolong seorang perempuan ni, Mohini. Mohini ni ala-ala exotic dancer tau. tapi dia ada niat yang suci. kalau dia ada duit, dia nak buka sekolah khas untuk budak-budak menari. dia ada satu je kelemahan. dia tak boleh dengar orang cakap fluent English. hahahaha. kalau tak, dia cair even dia tak faham satu pun apa orang tu cakap.
 
credit to www.apnatimepass.com

jenuh jugalah Mohini nak ajar semua lelaki tu. nanti korang tengok apa diorang buat semata-mata nak compete dalam dance competition as well as rompak diamond yang bernilai juta ringgit.

bagi aku, well, menariklah. bab kelakar tu, memang kelakar. kalau bab sedih, rasanya tak ada. kalau korang bosan, boleh lah layan movie ni. santai je :)  tak ada suspens sangat ke apa. tapi bijaklah Charlie dalam melaksanakan impian dia tu. 

so, adakah diorang akan berjaya dalam world dance competition? atau Mohini je yang bersemangat dalam show ni? kantoi ke nanti dengan Charan diorang punya plan tu? apa jadi dengan Manohar pula nanti bila segala-galanya dah terbongkar? jangan lupa saksikan ye!

Happy New Year, aku bagi 6.7 bintang.


 
 
 
post signature

Share:

53 comments

  1. wuu.. bestnyaa baca review akak. belum tgk mvie tu lgi. XD

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. hahahahhaa.... kalau rasa bosan and malas kejap nak layan korea, boleh la try layan movie ni ^^

      Delete
    2. cerita ni xde 18sx. hahahaha.. cuma perempuan dia seksa sikit je. lols

      Delete
  3. Replies
    1. cuba baca review saya ... saya suka ke tak. hehehe

      Delete
  4. ada jga baca review kat paper..macam best ja..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, masuk paper? serious? hahaha.

      Delete
  5. lama gilaa tak layan hindustan ni. hahahah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. bila nak layan balik tu?

      Delete
  6. tak pernah langsung layan hindustan dekat wayang. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun first time layan kat wayang

      Delete
  7. Amy J!! rindu kamu!! mama kaori is back!! haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama ka0ri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! rindu akak juga.. hehehe... wah2, laptop dah okay ke tu kak? XD

      Delete
  8. Wah, menarik...tak sabar nak tgk..Shah rukh khan sentiasa hensem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia tu maintain je kan cik Mimie ^^, hehe

      Delete
  9. dah bookmark dah cerita ni, tapi tak terlayan lagi. banyak betul to-watch-list ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe...aiyok, dah banyak macam mana tu.. jenuh nak habiskan satu2 :P

      Delete
  10. Selamat menyambut tahun baru.. tahun 2015 ni pasti banyak movie2 yg menarik.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat menyambut tahun baru abang KK :) in shaa ALLAH. yang pastinya itu memang apa yang saya harapkan! hehe

      Delete
  11. Kak wana rindu nak datang sini..rindu sangat dengan Amy tau..

    Citer ni nampaknya menarik..apalagi ada pelakon diminati dalam filem ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. saya pun rindu sangat dengan kak Wana ^^,

      shah rukh khan le tu :P hhehe

      Delete
  12. amy, akk bce pon rase cerita ni mcm kelakar.... :D tahu tak ape, akk dengan husband akk marathon movie hindustan...tpi susah betul nk jumpa online streaming movie dengan english sub...amy ade suggestion? kitorang xsuke download, kitorang suke tengok direct online...kalau ad suggestion, bagitau tau :D muah!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... ada lah part yang memang kelakar sangat >.<

      yep, memang susah sikit nak cari.. lahai... saya pun x sure kat mana nak cari online. kalau cerita lama, boleh cari dekat youtube je.. kalau baru, saya layan dekat putlocker. situ banyak movies. bukan hindi je, mostly english...

      sominaltv pun ada. tapi dia kena enable iklan. pffft, banyak betul. menyampah sangat2.. -.- kalau rajtamil pun ada, tapi banyak cter tamil. sikit je cter hindi.. ikut luck jugala..

      Delete
  13. hamboih sempoi pelakon dia smua. ni kena tgk nti nih!ehh haah la Amy, ana pon mcm aisya ibrahim gak x suka dnlod. mana eh nk tgk online streaming & ada eng subs?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... memang sempoi! sila baca komen di atas. hehe :P saya suka donlod... kalau cter english, saya banyak tgk online. sebab hard disk dah penuh -.- dah dua pun saya ada..

      Delete
    2. sye dh tngok dh..akk sye nk tnye sikit ni.. dlm crite ni kn ade team korea, ape nme sorg budak yg shah rukh khan slamtkn die wktu atas pentas tuhh??

      Delete
  14. Ada Shah Rukh Khan? bolehlah cuba tengok :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa... mnat shah rukh khan gak eh? boleh la ^^,

      Delete
  15. Yeayyyyy, Amy dah buat review :)
    Akak dah download citer ni dan simpan dlm koleksi. Thanks so much!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhee... demi akak Farrah. cewah! hehe.

      orait kak ^^

      Delete
    2. Thanks again. Akak suka betul scene dalam lif yang diorang masing2 berfikir tu. Then kelakar tengok si Jag,...sebab telinga dia problem, kalau marah asap keluar sebelah je :)

      Delete
    3. hehehehhe... yep. telinga dia xley belah. pastu pandai SRK amek kesempatan. hahahahha

      Delete
  16. yeee saya layan om shanti om!! farah khan mmg best!!!
    wowwwww srk & deepika sekali lagi... wow... alaaaa nk tgok......

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... farah khan tu kalau bab menari memang da bomb la.. fuuuuu...

      yep, diorang tu mesti ada bersama. hahahaha...

      Delete
  17. Dancing art hey, art hey. Hehe
    Yg tua sikit tu virus dlm 3 idiots eh? Lain bila rambut lain. Hehe.
    Macam menarik jugak ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... mohini mohini!

      yep, virus. cuba tengok cter ni... yang ni pun beza. hehehe...

      menarik juga la.. boleh la tengok.

      Delete
  18. Tgh nk cri cite nie..nk download lju2..tgk lju2..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. tengok jangan x tengok... :P

      Delete
  19. nak kena tengok ni lepas baca review Amy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe. jangan lupa tengok ye kak Ros ^^

      Delete
  20. ni cerita baru ke amy..?? cam best je cite ni.. anyway SRK still blakon lagi ke.. hihi.. lame dah tak tengok cite hindustan baru... tak tau nk tengok mane.. streaming online ade ke..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. cerita baru. hehe. yep, SRK tetap berlakon. xtahulah bila dia nak berhenti. hahahha

      kena google... kadang2 saya layan dekat putlocker. kadang2 dekat sominaltv. tapi sominal ni banyak iklan. pffft~

      Delete
  21. amboi awal awal tahun layan bollywood daa hehe

    ReplyDelete
  22. baca review amy ni pun dah macam seronok ja filem ni.
    memang kalau baca amy punya penulisan bab review ni, hati melonjak-lonjak nak tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe.... terima kasih mama ^^,

      cubalah tengok kalau ada masa. tapi ada certain dance, better jangan bagi anak2 tengok...

      Delete
  23. Selamat menyambut Tahun Baru.
    Hindustan tetap di hati ea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat menyambut tahun baru kak SHikin ^^,

      yep, xley ilang la semangat bollywood tu. heee

      Delete
  24. baru baca review pun dah rasa lawak... kikikikii..
    ok masuk dalam list wajib download.... :)

    tQ Amy...

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.