Liebster Award #17 .:KAK BBWANA ADIENIA:.

http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2014/11/liebster-award-tagged-by-nur-as.html


assalamualaikum and hello lads!

first of all, nak ucapkan terima kasih dekat salah seorang kakak kesayanganku, Kak Wana. hahaha. eh, award apa. aku buat ucapan sikit. ada lagi dua special blogger yang tag aku, tapi aku nak study kejap baru datang singgah balik and buat award diorang.


1. Karakter anda macamana?
.: Pelik.
.: Cepat marah tapi cepat sejuk. sebab tu bila buat entri masa tengah marah, dah sejuk terus entri tu dipadam. muahahahaha.
.: Tak suka senyum melainkan terserempak dengan member. kalau ternampak crush, tunduk je pandang lantai. wakakakkaka...
.: Morning person. tak reti tidur lambat. nanti jadi cranky.
.: Suka menyanyi kuat-kuat. aku pelik sikit dengan orang yang dengar lagu tapi tak ada keinginan nak menyanyi.


2. Tabiat korang yang orang lain rasa pelik tapi bagi anda biasa-biasa saja? 

.: Mudah tertinggi suara. yes. ada certain yang terasa. tapi bagi aku biasa. aku tak perasan suara aku dah naik. lagi-lagi kalau orang tu tuduh aku, desak aku, suruh aku buat benda yang aku tak suka, memang makin kuat volume suara aku.

percaya tak kalau aku cakap, masa presentation, suara aku kuat sampai ustaz terkejut sekejap. muahahahaha... mana aku sedar. aku ingat kan slow dah tone.
 

3. Bila kali terakhir korang shopping? Beli apa?

.: Err.... bulan lepas kot??? entah.. hahahahahahaha... aku bukan peminat dengan kisah lama. benda dah berlalu, aku malas nak fikir.


4. Bila kali terakhir anda melancong? Di mana?

.: Haiya... ni pun dah lupa.. tahun lepas kot? g Ulu Yam?


5. Jika diberi peluang untuk bertukar jadi 'seseorang', nak jadi siapa dan kenapa?

.: Tak nak.. i prefer to be me. tapi kalau jadi doraemon pun best juga. hahahaha.


6. Mana lagi penting. Duit, ic atau hand phone?

.: IC! nanti ummi marah.


7. Tiba-tiba anda tersesat di dalam hutan kemudian terjumpa simpang, yang satu jalan pergi ke rumah misteri yang nampak menyeramkan dan satu jalan lagi terus masuk ke dalam hutan yang dikatakan ada tombiruo(penunggu hutan). Anda pilih jalan yang mana? Kenapa?

.: Ini soalan kertas Bahasa Melayu ni. hahaha. rumah misteri kot. sebab kadang-kadang luar je nampak ngeri, tapi dalam lawa. kot la.. hahahahahaha.


8. Jika ada modal berniaga, bisnes apa yang korang nak buat?

.: Business bakeri kot. support ummi aku. beliau sangat SUKA buat kek, buat muffin, buat biskut raya, buat coklat, buat apa-apa je lah.



9. Pernah nampak burung hantu secara 'real' tak?

.: Tak. tapi teringin nak bela satu... boleh tak?

http://images.dailydawdle.com/owl-pet-me-slowly.gif
credit to www.dailydawdle.com
 
10. Hadiah impian anda dalam hidup?

.: Wedding cake macam ni

aku tak sukalah bertingkat tinggi-tinggi tu. aku suka macam ni! aku dah cop okay, orang lain tak boleh sama. hahaha


.: Rumah macam ni

gurau je. hehe


.: Tempat percutian kat sini

credit to Pinterest
 


11. Pernah tak korang berkorban untuk orang lain semata-mata nak tengok dia bahagia dan anda pula menderita dalam diam?

.: Tanpa sedar, diri dah terkorban pun. hmmm.. takpelah. biarkan dia bahagia... i'll have my own love story one day. in shaa ALLAH. aamiin. :)
 
 
 
post signature

Share:

34 comments

  1. samalah kita..akak pun cepat marah..haha.

    kalau amy jadi doraemon nanti call akak, nak jadi nobita.

    nanti akak email ye.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu saya pun macam tu, sikit2 hangin.
      Tapi, 1 benda yang mengubah saya jadi lebih positive.... Ape ea?
      Sekarang ni, jarang2 lah saya marah n kalau marah tu takdelah terbawak2 / terpikir-pikir macam dedolu.

      Delete
    2. heheheheh.... awat nak jadi nobita. jadilah sizuka. lagi comei... hehe :P

      apa benda tu kak Shikin. nak juga tahu. saya rasa saya ni x matang lagilah. xtahu bila nak mereda kemarahan ni. hailaa..

      Delete
    3. Kalau cakap nanti tak caya...
      But, mainly -> business.
      Banyak yang dipelajari masa pergi class. Belajar dari upline yg dah berjaya..
      * Cer tengok, orang yang berjaya, cth macam pengasas2 kecantikan...'terlajak laris' sebagai cth paling mudah..dorang berfikiran positive, tak cepat melatah,dsb.
      Jadi, akak ambil iktibar dari situ.
      Banyak lagi kupasan pasal ni sebenarnye.

      Delete
  2. amboi, kalau terserempak dengan crush pandang ke lantai yerr. sopannyaaa. hehe
    best gak bukak bakery camtu, buat ala-ala mini cafe gituu. ^^


    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheheheh...reflex action :P tapi kalau saya kenal dengan crush saya tu as in kawan kelas ke, saya tersenyum x hengat dunia! >.<

      kan. saya x suka besar2. biar kecik2 je. baru comei. hehe

      Delete
  3. Yeah..tq darlink bt award dr kak wana wpon bz study..hehe..sayang ciket..muuaaaahhh!!! :)

    Haha..Kak wana siap imagine nih camana Amy bt presentation smpai tekejut ustaz dibuatnya..haa :D

    Kalau jd doraemon pastikan inform akak k, nak minta tlg..huu

    Sangat murni tu buat nak bukan bakery utk ummi Amy..Kak wana doakan semoga tercapai..best tu..Kak wana pun punya impian yg sama

    Kek kawen impian tu sgt unik..sgt snng jer nak buat tu x pyh pkai tiang segala..hehe

    Rumah dan tmpt percutian cntik dan best..moga tercapai dear..

    Psstt Amy anytime ja bleh whatsapp Kak wana..akak tunggu..hiii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Typo..

      Sbnrnya nak taip buka bakery.hihi

      Delete
    2. hehhehe.. of kos lah kena buat. kak Wana yang tag kot! muuuaahhh! :D

      haha, cuba bayangkan. :P saya dah tergelak kat depan masa presentation. adoi.

      kalau kek kawen tu, kalau ummi x sempat buat. saya nk mnx kak wana buatkanlah. boleh? :P

      okay kak Wana. maceh. nnti kita whatsapp whatsapp erk. heheheheheh

      Delete
  4. Hehe. Simple wedd cake. Sume jgk ^^
    Rumah tu mmg besar. InsyaAllah mampu je
    Bcuti di london. Nak jgkkk!
    Jom join Segmen Zaman Persekolahan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe.. x suka lah kek yang serabut tinggi2 tu.. nnti kang x abes pun makan. sia2 je...

      jom p sama-sama! ceh, macam dekat je an. hahaha

      Delete
  5. Samalah kita. Volume suara saya pun kuat juga. Hahaha. Segan gila bila buat presentation.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehehe... kan. kadang2 boleh control. kadang2 terbabas gak cakap kuat2... dah terbiasa.. :P

      Delete
  6. Klu Amy buat bisnes bakeri.. saya pun sokong jadi pelanggan setia.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah, dah ada pelanggan. :P mekasih abang KK ^^

      Delete
  7. Kalau Amy jadi Doraemon, akak mau jadi Nobita-nya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak, ramai lak jadi Nobita. jadilah Sizuka kak Farrah. baru tomei ^^,

      Delete
  8. Replies
    1. kan! terliurr... ah, lambat lak nak kwen. hahahahhahaah.. >.<

      Delete
  9. Bukalah kedai roti....aRz suka makan roti hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaa... boleh-boleh. tapi abang Arz kena datang selalu la :P

      Delete
  10. amy, kenduri jemput ye. nak rasa kek tu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. of kos!!! nak kenal juga sape kak HSB yang misteri ni :P

      Delete
  11. Tak sabar nak jumpa amy. nak kenal amy dekat2. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe. yeah, x sabarnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! >.<

      Delete
  12. impian tempat percutian kia sama lah heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah, tapi akak mmpu. saya ni xde duit lagi. sobs

      Delete
  13. wahh nak jd doraemon jgk bole tak?hahahah

    no.7 setuju.. hahahaha mane tahu kat dlm xmyeramkan... kan?kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha. boleh! dorami pun boleh :P


      ha betul!... hehe

      Delete
  14. bakery..!! akak pun teringin nak ada cafe. a small one will do. brew coffee and minum and lepak santai. beeestnya.

    ReplyDelete
  15. Nampak sedap kek tu.
    Best jugak dapat jadi doraemon

    ReplyDelete
  16. IM pun nak bercuti kat tempat2 gitu jugak tp kena kumpul duit bebanyak dululah. Ada duit lebih,boleh angkut satu family. Hehe

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.