SU 30Day 30Song Game : Day 3 Song 3

9:42 a.m
apartment
bosannya....
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
 
yeah, harini dapat BW sat. nanti aku singgah blog sesiapa yang aku rasa nak singgah.
 
aku dah terskip satu hari untuk share lagu. so sorry. aku tak ada masa nak buat entri dekat blog. ceh~
 
ini pula lagu pilihan aku untuk hari yang ketiga :)
 
 
English 
 
Jake West - Grow Old With You
 
boleh tak dah kahwin nanti nak nyanyi sama-sama dengan suami. wakkakakakaka. lagu ni sangat sweet! lagu tu sebenarnya dari cerita apa entah. ada tajuk Wedding something x silap aku. lakonan Adam Sandler dengan Drew Berrymore. <<< diorang berdua tak boleh dipisahkan. BFF.
 
 
I wanna make you smile whenever you're sad
Carry you around when your arthritis is bad
All I wanna do is grow old with you

I'll get your medicine when your tummy aches
Build you a fire if the furnace breaks
Oh it could be so nice, growing old with you

I'll miss you
Kiss you
Give you my coat when you are cold

Need you
Feed you
Even let ya hold the remote control

So let me do the dishes in our kitchen sink
Put you to bed if you've had too much to drink
I could be the man who grows old with you
I wanna grow old with you 
 
Hindi
 
Hai Dil Ye Mera
 hati aku selalu tersentuh bila dengar lagu ni. aku pun tak tahu kenapa. lagu ni dari Filem Hate Story 2. cara bunuh dia sangat sangat sangat ekstrem. aku tak galakkan budak-budak untuk tengok cerita ni.
 
tapi kalini kita dengar lagu remix dari Arijit Singh. he's one of my favorites. :)


 
My heart keeps asking me this every moment
Why am I so faithful to you?
 Why my desire for you is greater than any other wish of mine?
Why do my lips utter only your name?
Why do I have deep yearning/passion to become your partner?
 
I want to drink every single teardrop of yours and give away all my comfort(for You)
I desire you every single day, I gaze upon your path all the time
I want to keep you safe in my arms
I talk only about you now
 
You’ve had such an effect upon me
I don’t need any advice or instruction (from anyone)
My soul has selected you
 
My heart is worried without any reason
May someone come and calm it
To sacrifice oneself in it, is a custom of love
 
If there’s a quality of patience in it, then it isn’t true love
O my heart! Please make me understand this mystery
 
 
 
post signature

Share:

14 comments

  1. hensem lak tengok jake west ni nyanyi sambil main gitar :)
    memang lagu dia 1.49 minit je ea? hehe

    ReplyDelete
  2. Cerita the wedding singer kah? Sandler ngn Barry more memang cute couple

    ReplyDelete
  3. Antara yg saya gemar adalah penyanyi yg menyanyi sambil bermain gitar... best.. :)

    ReplyDelete
  4. Awatla Cik Mimie tak pernanh dgr semua lagu yang Amy show ni..hahaha..ketinggalan betulla Cik Mimie ni kan..:(

    ReplyDelete
  5. Ingatkan akk sorang je yang rase adam sandler dengan drew barrymore tak boleh dipisahkan....:D samelah kite!

    ReplyDelete
  6. Macam best pula cite Hindi tu..erm, kena tengok ni bila ada peluang :)

    ReplyDelete
  7. part lagu hindi mmg kitewww suke sesaje gak dgr hehe

    ReplyDelete
  8. mak aihh. akk pun xtahu pun lagu2 nii. aaaa

    ReplyDelete
  9. Mmg xprnh dgr. Mcm2 jns lgu yg amy dgr eh..bgus2 :)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.