05/01/2014 - 06/01/2014 - Amy Syeera

Friday, May 30, 2014

Member Lelaki Yang Kahwin Dulu

10:36:00 PM 4
Member Lelaki Yang Kahwin Dulu
10:06 p.m
rumah
seharian adik aku main laptop aku. -.-

assalamualaikum and hello lads! 

haish..baru sekarang dapat bermanja-manja dengan laptop aku. budak lelaki kalau dah dapat main game dia, satu apa pun dah tak ingat. 

okay, back to the story. ramai pula orang yang aku kenal nak kahwin. and mostly, member aku tu lelaki. is that weird? no, not at all. tapi tak sangka pula diorang ni yang kahwin dulu. aku tengok, tak pernah pula rapat dengan kawan-kawan perempuan. tup-tup dapat jemputan. 

whoa. i'm surprised man, i'm totally surprised. but anyways, tahniah and selamat pengantin baru untuk korang semua. :) doakan untuk aku juga. muahahaha.

ini antara member-member aku yang sudah mendirikan rumah tangga.

1. Fauzan y Anati
 

Pojan ni ketua BWP masa aku dekat MRSM dulu. tak sangka, dia ketua masa dekat sekolah. and dia juga leader yang berkahwin dulu antara kitorang semua. memang sungguh ketua lah. haha. so, confirm lah aku datang masa wedding dia haritu.
sanggup kitorang konvoi okay. BEST GILA! pengalaman yang tak boleh lupa. sembang punya sembang dengan kawan-kawan lain yang datang, tak sedar masa cepat sangat berlalu. ala-ala reunion lah juga. ^^,

2. Yusuf y Aisyah



well, technically, aku rasa dia tak kenal aku. haha. sebab aku ni budak nerd and aku tak bergaul sangat dengan manusia yang bergelar lelaki selain dari budak kelas aku. tapi, whatever. dia pun dah berkahwin.

ini lagi aku tak sangka. dulu kat sekolah macam ..... -.- aku tak kenal pun boleh menyampah dengan dia. tapi tak sangka dia dah berubah. alhamdulillah.

3. Syazwan y Atikah


ini pun dua kali lima. tengok-tengok dah nikah. first member Uniten yang kahwin. so, memang excited. unfortunately, aku tak dapat datang sebab ada satu lagi wedding yang wajib sangat-sangat aku pergi.

okay, to all of you. selamat pengantin baru. jadilah suami yang soleh yang mampu membimbing isteri ke syurga abadi. semoga cepat-cepat dikurniakan cinta hati (anak). ^^, 

p/s : jealous lah pula. sobs~


post signature

Thursday, May 29, 2014

Dard Dilon ke - The Pain of Hearts

11:53:00 PM 2
Dard Dilon ke - The Pain of Hearts
The pains of hearts would have gone less
if I and you had become 'us' instead..

How good the weathers would have become,
had you and me become 'us' instead..

Without I don't get peace,
I don't get calm..
All those illusions would have gone away,
If I and you have become 'us'..

Love is incomplete, world is incomplete,
fulfill my wish please.
This heart just wants,
that your and my story should be complete.
Every problem would have become easy,
had me and you become 'us'..

There is nothing remaining, but the heart doesn't agree,
This heart's things, the heart only knows.
We'll both meet somewhere one day,
On this hope alone am I alive.
Every destination would have been easy [to reach]
Had me and you become us..

p/s : layan lagu sedih malam ni sebab nak sambung buat Nafasku Hanya Untuk Dia S.E. sobs~





post signature

Segmen | Blog Review By ERAZ FADLI

11:17:00 PM 3
Segmen | Blog Review By ERAZ FADLI

ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Segmen | Blog Review By ERAZ FADLI.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada yang join..  Segmen ini bermula sekarang dan akan berakhir pada Isnin, 02 Jun 2014 pukul 11:59 Malam sahaja.. LIMA atau mungkin SEPULUH atau mungkin lebih blog akan dipilih untuk direview.. Korang sure tahu apa keistimewaan blog di review kan.. Sama-sama membantu..

Selain daripada itu, seorang TOP REFERRAL akan untuk mendapat saguhati RM 10 atas usaha beliau promote, share dengan kawan-kawan serta join segmen ini.. Cara nak dapatkan TOP REFERRAL? Tentulah kena join segmen ini, lepas share link entri korang di Facebook ke, Twitter ke, group-group yang ada di Facebook ke kan..
Syarat : -
  1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli.. 
  2. Buat tajuk entri Segmen | Blog Review By ERAZ FADLI
  3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Beritahu pendapat anda tentang blog ERAZFADLI.COM dan apa istimewanya blog korang..
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
Pendapat tentang blog ERAZFADLI.COM -

BIRU. aku suka sangat warna biru. biru menunjukkan yang orang tu romantik. itu aku tak tahu. haha. blog erazfadli ni sangat simple dari segi layout dan background. tak ada corak apa. baru first time follow. so, try lah baca entry-entry bro erazfadli. menarik. ada certain entry yang berjaya menarik perhatian aku.
lagi-lagi kalau cerita pasal family. aku suka baca kisah pengalaman orang. sebab kita tak ada dekat tempat tu. but at least, pengalaman manusia lain mengajar kita untuk lebih kenal dengan adat resam dunia ni kan.
tapi, bro erazfadli selitkan sekali entry pasal benda lain juga. contohnya, slot drama yang ditayangkan sekarang dan lain-lain. kiranya variety lah. tak tertumpu pada satu benda je.

Keistimewaan blog sendiri - 

hmmm... tak ada apa yang istimewa pun blog ni. just a plain white-and-pastel-color blog only.
antara biru dengan putih, putih menjadi kegemaran aku. sebab putih tu kegemaran Rasulullah juga. ^^,
putih tu suci. biarlah orang kata plain pun, tapi aku tetap rasa putih tu istimewa.
dulu blog aku dijadikan sebagai tempat meluahkan rasa. since follower dah cecah ratusan, aku lebih menceritakan pengalaman aku sebagai seorang pelajar and seorang anak yatim.
aku tak malu nak mengaku yang aku ni pelik. sebab tak ada manusia dekat dalam dunia ni yang normal.
ada yang suka gigit jari bila gelisah.
ada yang suka menyanyi bila mengantuk.
ada yang asyik nak menang je. ada yang mudah sangat mengalah.
ada yang otak dia fikir lain daripada orang lain. ada yang mengikut je.
semua pelik. sebab pelik ni lah yang membuatkan semua orang ada keistimewaan dia sendiri. 


# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..

post signature

Thunder Thursday .:BEST ADVICE EVER:.

1:30:00 PM 4
Thunder Thursday .:BEST ADVICE EVER:.

Wednesday, May 28, 2014

Happy 8th Anniversary, My Love

8:51:00 PM 4
Happy 8th Anniversary, My Love
8:07 p.m
rumah
gembira

assalamualaikum and hello lads!

tak ada kerja.


wah, tengah duduk sibuk menggodek blog aku, aku ternampak carta viewers aku. oh, aku mula berblogging masa tahun 2006 rupanya. bila dah kira-kira dalam kepala, dah masuk 8 tahun aku berblogging.

tapi dulu aku blogging sebab saje je. maklumlah, masa tu famous. aku pun nak juga. dulu aku buat sebagai diari je. lama-lama aku buat sebagai tempat meluahkan perasaan cinta aku je tak habis-habis. and latest, aku buat pasal e-novel aku. and now, aku campur baurkan segala benda.

Guys, You Should Know This By Now

6:21:00 PM 0
Guys, You Should Know This By Now
bukan ini caranya korang pakai suit. 


tapi macam ni caranya. 

 

see the differences?

first .gif

this gif is a very poor example of a sexily suited man. His jacket is extremely ill fitted, as if it were made for a man four sizes up from him. His tie is crooked, too tight, and mis-lengthened. His shirt’s collar is the wrong size for him, and the way he buttons it makes it look as if he’s never done it before.




post signature

Teringin Nak Sentuh Salji

5:03:00 PM 4
Teringin Nak Sentuh Salji
4:59 p.m
rumah
teringin

assalamualaikum and hello lads!

okay, dalam banyak-banyak benda dalam bucket list aku, aku teringin sangat nak sentuh snow. nak main. nak buat rama-rama tu. sobs. bilalah dapat merasa. asyik tengok gambar, tengok movie je.







post signature

Rasa Nak Blogwalking

3:42:00 PM 8
Rasa Nak Blogwalking
3:40 p.m
bosan
malas nak pack barang.

assalamualaikum and hello lads!

since terlalu banyak yang berlegar dalam kepala aku sekarang (macam hari lain tak je), aku nak berjalan ke blog orang. kalau menarik, aku komen la post mana-mana. teehee. 

nanti nak sambung balik packing barang. ahad ni balik Uniten dah! >.<

okay, adios~

p/s : bagilah link blog korang dekat bawah ni. nanti aku komen. aku ada mood nak follow orang ni. hahaha.



post signature

Tuesday, May 27, 2014

Gambar B+W (Black and White) Nampak Lagi Ikhlas

10:10:00 PM 2
Gambar B+W (Black and White) Nampak Lagi Ikhlas
9:12 p.m
rumah
teringat

assalamualaikum and hello lads!

aku teringat masa buka puasa dekat rumah pak cik aku di UiTM Shah Alam haritu. memandangkan aku dengan adik-adikku tak ada transport, cousin aku yang tumpangkan keretanya. hehe.

masa sampai sana tu, dapatlah jumpa dengan cousins aku yang kecil molek lagi. menangis bila kitorang masuk je terus rumah dia. katanya malu barang mainan dia bersepah. dia nak kemas dulu. terus kitorang keluar balik. tapi budak dah merajuk, adeh. 

sementara tunggu mak cik aku masak, pak cik aku ajak kitorang bergambar dekat sekitar UiTM tu. cousin aku ni photographer. apalagi, sukalah dia. and terus pak cik aku bawa kitorang meronda sambil bergambar. 


mata kuyu sebiji macam pak cik aku. 




SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah

9:02:00 PM 17
SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah

assalam kengkawan semua..arini ayu nak buat satu segmen yang cukup2 simple...hehhe.... ayu harap ramai la kengkawan yg sudi joint segmen ayu ni... hehehe...

syarat2 nyer :
1. sebelum tu pertama sekali ayu minta sangat kawan2 follow ayu dulu..bolehkan..hehe
2. tajuknyer SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah
3. gam kuat2 banner comel diatas dan linkkan ke entry ini ye
4. kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
5. siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe

 segmen ni ayu kasi masa lama sikit la...hehe..hingga hari SABTU 7/6/2014 jam 11.00 malam





post signature

Vlogger & Blogger Visit to Felda Residences

1:57:00 PM 2
Vlogger & Blogger Visit to Felda Residences
1:47 p.m
rumah
lapar

assalamualaikum and hello lads!

okay, tadi duduk sibuk mencari tajuk yang best dikalangan kawan-kawan blogger, aku terjumpa satu post yang dibuat oleh cik siti kita. ^^, aku jadi tertarik pula sebab TRAVEL yang aku nampak dulu dekat tajuk post tu. haha.

DU000102-016596

Bila Kucing Buat Salah .:PHOTOS:.

1:26:00 PM 0
Bila Kucing Buat Salah .:PHOTOS:.

Monday, May 26, 2014

Irfan Suruh Ummi Beli Ayah dekat Giant

8:23:00 PM 6
Irfan Suruh Ummi Beli Ayah dekat Giant
8:04 p.m
rumah
masak apa malam ni. hmm...

assalamualaikum and hello lads! 

sebelum aku tunggu ummi aku pergi masak dekat dapur, aku nak berkongsi satu cerita. 

untuk pengetahuan semua, aku sudah kehilangan abah aku selama 8 tahun. serba sedikit mengenai kejadian tersebut. arwah abah, arwah ashu and nenek aku pergi menunaikan umrah di Mekah. masa tu bulan Ramadhan. setiap tahun, nenek aku akan bawa dua orang ahli keluarga dia pergi menunaikan umrah. 



dah ditakdirkan oleh ALLAH, mereka berdua terpilih untuk ke sana. memandangkan bulan Ramadhan masa tu, ummi aku setia pangkah tarikh di kalendar, tunggu bila abah aku nak pulang. tapi ALLAH lebih mengetahui, aku bangun je pagi tu, ummi aku menangis tak berhenti. pak cik and mak cik aku pun mengalirkan air mata. 

Bila Terjumpa Lebah yang Kepenatan

2:48:00 PM 2
Bila Terjumpa Lebah yang Kepenatan
assalamualaikum and hello lads!


okay, ini bukan tips dari aku. aku tengah buka satu website ni and aku terjumpa gambar ini.

katanya, kalau korang terjumpa seekor lebah dekat atas meja or tanah tanpa bergerak, tak semestinya lebah tu dah mati. dia mungkin kepenatan sangat sebab banyak kerja mengangkut debunga ke sana ke mari.

jadi, macam mana caranya korang nak tolong tu?

ambil sudu (apa-apa sudu) and isikan dengan air dan ditambah sikit dengan gula. bagi dekat dia and biar dia minum air gula tu. lama-lama dia akan mula bergoyang-goyang and voila! dia akan terbang balik dengan penuh bertenaga.

dia kata tak sangka tips tu menjadi. seorang kawan yang tolong dia. and lebah tu pun sudah terbang entah ke mana. so, kalau korang pun berkongsi pasal ni, kongsilah! ^^,

-this article is written by Faye-




post signature

Sunday, May 25, 2014

Bestfriend Bertukar Jadi Lover : Tak Habis-Habis

8:28:00 PM 6
Bestfriend Bertukar Jadi Lover : Tak Habis-Habis
7:58 p.m
rumah
makan pizza. heaven.

assalamualaikum and hello lads!

aku tahu, tajuk ni dah selalu sangat korang dengar kan. paling tak korang tengok dekat blog orang, kawan-kawan korang or even yourself yang kena benda ni. tapi aku?


aku ada seorang kawan lelaki yang sangat baik. nama samaran dia aku bagi kat sini Faidhi (entah dari manalah nama ni aku rembat). dulu aku pernah satu kuliah dengan dia. tapi aku tak kenal pun. sebab aku memang segan sikit nak tegur lelaki dulu. and sebab aku budak baru dalam kelas tu.

Saturday, May 24, 2014

Volcano Meletup Keluar Bunga

11:47:00 PM 6
Volcano Meletup Keluar Bunga



"millions of flower petals erupt from a volcano, covering an entire village"




post signature

Friday, May 23, 2014

Gunday -Movie Review-

8:49:00 PM 1
Gunday -Movie Review-
8:09 p.m
rumah
tak ada mood

assalamualaikum and hello lads!


aku baru je habis tengok cerita Gunday. so far, boleh tahan cerita dia. well, kalau Yash Raj Films dia punya producer, aku tak teragak-agak langsung untuk tengok. cerita dia setakat yang aku dah tengok, tak ada satu pun yang mengecewakan. cerita ni memang dah lama ada dekat pawagam, tapi aku baru tengok sebab baru keluar Bluray. teehee..

okay, back to the story. korang dah tengok ke belum? Gunday ni kalau tak silap selama aku faham apa yang diorang cakap, maksudnya ala-ala Gangster gitu. a bit different, and ada sedikit klise dalam cerita tu. and ada satu scene yang tak logik. 

sebelum aku bercerita lebih lanjut cerita dia pasal apa. aku nak tunjukkan dekat korang siapa pelakon-pelakon dia. 

ini adalah Ranveer Singh. dah banyak dia berlakon. and aku sangat suka dia. Dia berlakon sebagai Bikram. 

ini pula Arjun Kapoor. Aku rasa dia ni pelakon baru sebab aku tak pernah nampak dia sebelum ni. Dia pula berlakon sebagai Bala.

korang pernah dengar lagu Exotic tak? dia ni lah penyanyinya. ha... Priyanka Chopra
 

Thursday, May 22, 2014

Belajar Sambil Dengar Lagu : Cepat Ingat

9:23:00 PM 12
Belajar Sambil Dengar Lagu : Cepat Ingat
9:07 p.m
rumah
layan Hindustan lagi. sedap pula lagu ni. 


assalamualaikum and hello lads!

aku tahu, setiap orang ada cara belajar dia sendiri kan. ada certain orang tu siap bertanya lagi kat budak-budak yang genius diorang belajar macam mana. aku rasa macam tak betul dekat situ. well, maybe nak tahu cara diorang belajar macam mana tu okay. tapi kalau rasa bersesuaian dengan kita, barulah kita ikut. 

kalau rasa tak boleh, jangan dipaksa diri. orang tu tidur je tak belajar, tapi power juga. nak buat macam mana. kita pun bukan babysitter dia. mana kita tahu. kot-kot masa belajar dia concentrate sepanjang masa. or maybe dia senang ingat bila tengok gambar. or i don't know.