08/01/2014 - 09/01/2014 - Amy Syeera

Sunday, August 31, 2014

Day 01 Challenge .:ICE-BREAKING:.

9:44:00 PM 46
Day 01 Challenge .:ICE-BREAKING:.
Day 01 - Introduce Yourself + Self-Portrait

seganlah i nak self-portrait ni. haha.


Aku cerita pendek je lah ye. ringkaskan cerita. malas nak cerita panjang-panjang. haha.

nama aku nur amelia syahirah yang bermaksud cahaya cita-cita/kefahaman yang terkenal. *tengok je lah apa aku jadi nanti. haha*

aku dilahirkan pada 10 oktober di Klang. aku anak jati Selangor tapi aku berdarah Kelantan and Kedah. kalau diikutkan, nama aku ada Mek kat depan macam nenek aku. hehe. or Wan. Wan cuma berhenti dekat Mak Tok aku je.

Tolong Tengokkan Anak Aku Ni Bila Nak Berjodoh

8:47:00 PM 28
Tolong Tengokkan Anak Aku Ni Bila Nak Berjodoh
8:30 p.m
rumah manis rumah
malas lak nak study harini. hmm
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
ha, nak tahu satu cerita tak? haha..
 
alkisahnya begini. semalam ada kenduri kahwin dekat Kanchong, Banting. then, lepas dah makan-makan dekat sana, ayah aku gerak ke rumah kawan dia pula yang terletak di Sepang.
 
kawan ayah aku ni pandai mengubat orang. dia bukan ustaz tapi ilmu agama dia boleh tahan jugalah. 
 
lepas ayah aku dah berubat tu, ayah tanya kat kawan dia.

30 Days Challenge .:GO!:.

1:50:00 PM 36
30 Days Challenge .:GO!:.
1:46 p.m
rumah manis rumah
tolong ummi masak
 
assalamualaikum and hello lads!
 
ha, korang tahu tak? sekarang ni, blogger ramai yang buat 10 days challenge tu. aku salute sama diorang. rasa macam nak buat juga je. hehe.
 
tapi aku nak buat kelainan sikit. *eleh, gelabah Amy J ni.*
 
xdelah. yang challenge tu untuk 10 hari je. aku perlukan 30 hari sebab lepas ni aku busy. bila dah busy, nak fikir untuk entry seterusnya pun aku tak tahu. hmm..
 
so, here it is.
 
 
 
kenapa ada dua ni? sebab satu pasal cerita. satu lagi gambar. 
 
at least kalau aku tak sempat buat entry, aku letak gambar je. muahahaha.
 
okay, semoga berjaya Amy. 
 
and tolong doakan untuk final exam aku ye. ^^, lagi setahun je, lepas tu graduate! weee..~
 
 
 
 
post signature

Giveaway Merdeka Lestari

1:39:00 PM 11
Giveaway Merdeka Lestari
Giveaway merdeka,Kasihlestariabadi,2014


Hadiah 
1) Top Referral : Buku Duit Pantas (Penulis : Ammar Zahar)  + Topup RM10
2 ) 5 x Topup RM10
Pemenang akan diumumkan pada 2 September....


post signature

Saturday, August 30, 2014

Kenduri Kahwin Di Segamat, Johor

9:30:00 AM 34
Kenduri Kahwin Di Segamat, Johor
9:13 a.m
rumah manis rumah
donlod donlod
 
assalamualaikum and hello lads!
 
apa khabar ya blogger and silent readers sekalian ^^,
 
baju khas dari Vietnam okay
 
 
aku sebenarnya dah lama dah pergi Segamat, tapi harini baru nak bercerita. muahaha. lepas ni busy balik. dengan mini project, assignment, midterm bagai. aduhai. banyak lah pula -.-
 
okay, back to the earth. alkisahnya, sebelum aku pergi Segamat tu, aku ada dilema.
 
nak pergi kenduri kahwin mak best friend kat Sabak Bernam ke nak pergi kenduri kahwin kakak kawan rapat dekat Segamat. fikir punya fikir, lepas dah bincang dengan ummi, akhirnya aku buat keputusan pergi Segamat sahaja. 

sedihlah juga bila jadi macam ni. tapi nak buat macam mana. 

Friday, August 29, 2014

Ranking Alexa #1 .:Amy J:.

11:24:00 PM 30
Ranking Alexa #1 .:Amy J:.
11:14 p.m
rumah manis rumah
akhirnya dapat jumpa keluarga. rindu sangat T_T
 
assalamualaikum and hello lads!
 
selalu tengok orang lain kongsi ranking masing-masing, aku nak jugalah. muahahahaha... 
 
nak buat entry best-best *cewah* tapi tak ada idea. ada, tapi malas nak tulis. banyak dah jadi draft. hmm...
 
ini dia ranking aku untuk 29 Ogos 2014. 
 
 
alhamdulillah. dulu aku tengok 8k. lepastu turun jadi 6k. 
 
kadang-kadang malas nak ushar, sebab aku tak nak kejar populariti menjadi seorang blogger. aku tahu tahap mana aku akan jadi bongkak nanti. ini pun macam dah hampir kan. hmmm..
 
ingat ALLAH balik. alahai, berapalah ranking kita ni di sisi ALLAH. :'(

harap-harap dapat naikkan ranking. biar ALLAH redha dengan kita. biar kita rasa tenang je hidup. ranking dengan ALLAH ni tak susah pun kan. kalau boleh berebut nak kejar ranking Alexa, kenapa ranking di sisi ALLAH tak nak terburu-buru kejar.

kita hidup ni entah sampai bila... sama-sama mengingati. insya-ALLAH.
 
 
 
post signature

Tahu Dengan Hidup Selama-Lamanya Lain

2:02:00 PM 29
Tahu Dengan Hidup Selama-Lamanya Lain
1:38 p.m
apartment murni
layan movie Hum Saath Saath Hain
assalamualaikum and hello lads!

ohoi lelaki, jangan lupa pergi solat Jumaat okay.


aku tengah dok melayan cerita Hindustan dulu-dulu. hahaha. entah kenapa terdetik nak layan cerita lama. korang (bagi peminat cerita Hindustan) ingat lagi tak cerita ni, Hum Saath Saath Hain. lakonan Saif Ali Khan, Salman Khan, Tabu, Karisma Kapoor and so on.

Thursday, August 28, 2014

Segmen I Love Malaysia Bersama Cik POP

10:17:00 PM 15
Segmen I Love Malaysia Bersama Cik POP
http://pelik-oh-pelik.blogspot.com/2014/08/segmen-i-love-malaysia-bersama-cik-pop.html


i love MALAYSIA and I'm from Selangor ^^,
tapi saya berdarah Kedah and Kelantan. heee..

 
 
post signature

Dinner Di Chubbies Cafe, Cyberjaya

4:37:00 PM 18
Dinner Di Chubbies Cafe, Cyberjaya
4:09 p.m
apartment murni
layan lagu-lagu Hum Saath Saath Hain

assalamualaikum and hello lads!

memandangkan harini tak jadi exam (weeee), aku nak bercerita sikit pasal kejadian yang lepas. 

haritu aku belanja member Nasi Arab dekat al-Rayan (sedap weyh nasi arab dia). sebagai tukaran, aku suruh dia belanja aku pula. muahaha. nasib baiklah dia tak sesat. UNITEN ni complicated sikit jalan dia. bagi aku ler...
 
*jangan beli ice lemon tea, tak sedap. rasa apa entah. menyesal order member aku kata. aku order air buah, okay je.*

Wednesday, August 27, 2014

Wordless Wednesday .:STARING:.

5:35:00 PM 9
Wordless Wednesday .:STARING:.

Monday, August 25, 2014

Asyik Tukar Header Je Kau Ni Amy -.-

10:24:00 PM 42
Asyik Tukar Header Je Kau Ni Amy -.-
 10:21 p.m
apartment murni
patutnya study

assalamualaikum and hello lads!

ha, nampak tak tu. patutnya aku study. last-last benci dengan header punya pasal, aku tukar lagi. -.-

kalini tema serigala. muahahaha. aku x sure apa significant nya dengan serigala tu. tapi aku suka bila dia bergerak. rasa macam macho gila. hahaha. 

nanti aku tukar lagi ler tu... tunggu je la.

okay tu je. 

kalau x suka, tak apa. ini blog aku. tutup je header, baca cerita aku. 

adios~
 
 
 
post signature

SEGMEN : BIAR SAYA TOLONG CIK FARRA

8:43:00 PM 12
SEGMEN : BIAR SAYA TOLONG CIK FARRA
http://greenfarra.blogspot.com/2014/08/segmen-biar-saya-tolong-cik-farra.html
  1. segmen ni khas untuk blogger warganegara Malaysia ..
  2. korang perlu buat satu entry tajuk "SEGMEN : BIAR SAYA TOLONG CIK FARRA", dan taq 3 rakan blogger anda. 
  3. pastikan copy banner diatas ni dan letak dalam entry korang serta link kan ke sini.
  4. kemudian tinggaikan link entry korang dibawah, mudah untuk farra cek nanti. 
  5. kepada Sesiapa yang belum follow blog farra, boleh lah follow terlebih ya..
  6. Due date sampai 14 september 2014 sahaja.
mesti korang nak tau kan apa barang yang farra nak bagi? 
farra ada 2 pasang baju untuk biberi kepada 2 blogger yang bertuah.

JIKA sambutan menggalakan farra mungkin menampah lagi 2 hadiah kepada peserta. 

SELAMAT BERSEGMEN !!!



post signature

How Knowing Can Change Your Perspective

7:07:00 PM 22
How Knowing Can Change Your Perspective
6:15 p.m
apartment murni
kejap lagi nak study
assalamualaikum and hello lads!
first of all, aku nak minta maaf sangat. sebab aku dah lama x blogwalking dekat blog-blog yang aku suka singgah. 
Cik Mimie, Norniwanie, kak CT Humairah, Dr Shikin, Mama Ka0ri, kak Sal Bee Yah, Ikhwan Yusuff, Mommy Irra, Kak Karya Mahirah, Krung Krung, Kak Ros Reeza, Kak JM, Cik Nadyya, kak Scha, abang Khir. sape lagi entah. ramai juga aku suka ushar blog rupanya. muahahahaha...  

petang ni aku nak cerita pasal perspektif kita dalam memandang sesuatu. kalini seseorang.

korang mesti pernah ada pengalaman macam ni.

eh, aku ingatkan dia sombong, rupanya dia peramah gilaaa. terus aku boleh ngam dengan dia.

Yeah, That's My Son!

2:48:00 PM 12
Yeah, That's My Son!

Friday, August 22, 2014

7 Things About Amy Syeera a.k.a Amy J - Versatile Blogger Award

10:04:00 PM 29
7 Things About Amy Syeera a.k.a Amy J - Versatile Blogger Award
http://3.bp.blogspot.com/-IDikgpRTF6g/U_NwGXPlOyI/AAAAAAAAETc/d8UefLGE-lo/s1600/Versatile%2BBlogger%2BAward.jpeg

Okay. Mari kita lihat syarat-syaratnyaa! Ohh yeahhh!
  • Thank the nice fella who gave you this award ;)
  • Include a link to their blog
  • Select 15 blogs/bloggers you've recently discovered/followed regularly. 
  • Nominate these 15 to the Versatile Blogger Award
  • Tell the person who nominated you with 7 things about yourself
 

Self-Esteem Aku Sangat Rendah

8:05:00 PM 20
Self-Esteem Aku Sangat Rendah
7:57 p.m
apartment murni
layan lagu sedih.
 
assalamualaikum and hello lads! 
 
dah lama aku tak menulis. nak blogwalking pun tak ada mood. sebab sekarang ni tengah mood sedih.
 
sedih sebab sejak member rapat ada pakwe ni, aku dibiarkan sendirian.
 
sampai dia lupa aku ni. sampai dia lupa apa yang kitorang buat sama-sama.
 
mula-mula tak kisah juga, tapi lama-lama sedihlah juga. tapi nak buat macam mana, dia baru nak bercinta. adatlah tu kot.
 
aku ni je masih sendiri.
 
kawan suruh cari. suruh approach lelaki yang aku suka. 
 
 tapi.....
 
satu benda yang orang lain tak tahu. self-esteem aku sangat rendah. serious rendah bila masuk bab macam ni. wajah aku pernah dihina oleh saudara sendiri. aku akui, masa tu aku baru umur 13 tahun. muka aku memang teruk. banyak jerawat sana sini. muka aku tak lawa macam anak dia. 
 
tapi dia lupa. perempuan kalau dikutuk pasal paras rupa dan penampilan dia, dia akan ingat sampai bila-bila. sebab tu bila aku nak approach someone, lama aku fikir. dia nak ke suka aku ni. dia nampak ke aku ni. aku ni wujud ke tak di mata dia.
 
at the end, dia hanya sekadar jadi crush aku je. 
 
tapi bodoh juga rasa diri. dah perangai macam ni, tapi sibuk nak cemburu dengan kisah cinta orang lain. 
 
aku pernah cuba approach someone, tapi dia tak percaya. so, aku diam je. and sampai sekarang aku tak buat apa dah. 
 
lagi-lagi bila zaman sekarang lelaki lagi suka perempuan based on paras rupa dia. lagi aku rasa insecure. biarlah macam-macam orang nak bagi quotes kat aku, bagi motivation dekat aku, selagi aku boleh nampak lelaki pandang perempuan lawa dulu, aku akan jadi down balik.
 
aku tulis di sini bukan nak tarik attention sesiapa. bukan nak pinta dipuji. aku cuma menyatakan isi hati.   
 
i wish you would notice me.
 
 
 
post signature

Wednesday, August 20, 2014

Do What You Think Is Right

6:00:00 PM 17
Do What You Think Is Right

Wordless Wednesday .:PHOTO:.

4:00:00 PM 8
Wordless Wednesday .:PHOTO:.

Wordless Wednesday .:PHOTO:.

1:12:00 PM 9
Wordless Wednesday .:PHOTO:.

Tuesday, August 19, 2014

Nama Blog Masuk Buzzfeed

12:10:00 AM 28
Nama Blog Masuk Buzzfeed
11:59 p.m
apartment murni
siapkan assignment

assalamualaikum and hello lads!

dah lama x menulis kat sini. asyik post gambar je kerja aku. al-maklumlah, test dah nak dekat. aku malas nak cerita apa-apa. haritu pun pergi Johor. nanti aku cerita perjalanan aku ke Segamat.

tadi masa cek ranking Alexa (bosan punya pasal -.-), ternampak satu link yang membawa ke blog aku. aku tengoklah.

eh, buzzfeed. aku tahu website ni. kadang-kadang aku dah tak tahu nak tulis apa, aku cari info dekat buzzfeed untuk dikongsikan bersama korang.

Monday, August 18, 2014

Marvellous Monday .:PSYCHOLOGICAL FACTS:.

9:54:00 PM 8
Marvellous Monday .:PSYCHOLOGICAL FACTS:.
 

ada lagi, baca seterusnya ^^,

Segmen 12 Jam Bloglist #10 Mialiana.com

1:09:00 PM 37
Segmen 12 Jam Bloglist #10 Mialiana.com

Pencarian bloglist bagi bulan September dan Oktober 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 18 Ogos 2014, iaitu tepat jam 10.30 pagi sehingga 10.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #10 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Ogos 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
post signature

Saturday, August 16, 2014

Terima Kasih Kerana Selalu Ada

9:00:00 PM 24
Terima Kasih Kerana Selalu Ada
terima kasih—
buat mereka yg selalu ada,
yg tak pernah tinggalkan aku,
walau apapun keadaan.

terima kasih—
buat mereka yg selalu mendoakan aku,
tiap kali selesai solat,
atau yg pernah mendoakan kebaikan aku,
moga malaikat juga mendoakanmu selalu.

terima kasih—
juga buat mereka yg pernah ada,
walaupun hadir kamu cuma sebentar,
mengisi kekosongan hati,
memberi sedikit kenangan,
moga Allah lindungi kalian sekeluarga..
 
 
 
 
post signature

Masha-ALLAH, You're So Beautiful

3:00:00 PM 11
Masha-ALLAH, You're So Beautiful

Food Tricks .:PHOTOS:.

10:00:00 AM 15
Food Tricks .:PHOTOS:.

Friday, August 15, 2014

Tukar Header Baru

10:49:00 PM 17
Tukar Header Baru
10:46 p.m
apartment murni
esok g Segamat
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
 
insya-ALLAH esok pergi Kg Tahang Rimau, kakak member nak kahwin. ada masa, aku akan cerita pula perjalanan ke sana ^^,
 
ha, tengok cik Nadya kita buat header baru, aku terasa nak buat juga. tapi x selawa dia punya lah. ini malas punya header.
 
sebab aku tengah selsema. mood nak jadi terlebih kreatif x ada. dah lah memang x kreatif -.-
 
okay tak header aku? ke kelakar sangat? -.-
 
nanti nak tukar balik lah kalau entah apa-apa.
 
k, tu je.
 
adios~
 
 
 
 
 
post signature

Tuhan, Bantu Aku

9:00:00 PM 11
Tuhan, Bantu Aku

Tuhan, jika aku tidak mengadu pun Kau telah tahu. Tetapi aku mengadu juga kerana aku benar-benar meminta.
Ya Allah, bantulah aku untuk mengingati Mu! Bantulah aku.
nuttygiraffe


post signature