Kembali - Far East

6:54 p.m
apartment
syahdu

assalamualaikum and hello lads!


bila tengok kelakuan tu dekat Facebook, rasa diri pula yang malu. kita ada maruah, kenapa mesti biarkan benda macam tu terjadi. kenapa tak fikir apa-apa pasal keluarga masa tu. sebab dia idola ke? sebab dia bukan manusia yang mudah untuk kita berjumpa ke? hmmm....



 Wahai Tuhan yang Maha Pemurah
Terangilahku dengan Nur Iman-Mu
Hanya Engkau tempat aku berserah
Mohon maghfirah di dalam syahdu

Wahai Tuhan yang Maha Pengasih
Ampunilah segala dosaku
Laksana buih di laut memutih
Hanyut ditelan gelombang nafsu

Hari-hari yang telah aku lalui
Ingin kutinggalkan terus bersemadi

Ingin aku kembali kepada fitrah insani
Tak sanggupku jelajahi rimba duniawi
Bebaskanlah diriku dari dibelenggu
Dosa noda nafsu durjana

Terimalah taubatku Ya Allah
Pimpinlah daku ke jalan redha-Mu
Moga sinar-Mu terangi hidupku
Di dalam kegelapan

Akukan kembali pada-Mu Rabbi
Mengadap-Mu Ya Rabbul Izzati
Segala ketentuanku pasrahkan
Di hujung penghayatan

lagu ni banyak buat aku teringat dekat ALLAH. banyak dah dosa kita buat dekat muka bumi ni. antara sedar dan tak sedar. masha ALLAH. 
 
 
 
 
post signature

Share:

20 comments

  1. Suka juga lagu tu sebab mengingatkan diri supaya sentiasa bertaubat.

    ReplyDelete
  2. hmm...xtaw nak kata camna kat diorang ni =(

    ReplyDelete
  3. kembali mencari Dia. in sha allah hati akan tenang :D

    ReplyDelete
  4. huuurm tersentap gak laaa membaca words nya.. huurmmmmmm..

    ReplyDelete
  5. lagu ni..lirik dia sangat deep...

    ReplyDelete
  6. semoga bagi pengajaran untuk kita semua. ^^

    ReplyDelete
  7. semoga jadi pengajaran buat kita semua..

    ReplyDelete
  8. hmmm kalau hanya memalukan diri sendiri lain tapi ini memberi impak pada orang lain terutama agama dan negara

    ReplyDelete
  9. Menanti Di Barzakh :)
    Lagu ni pun best...

    ReplyDelete
  10. DZ suka liriknya bagaikan doa kan...

    ReplyDelete
  11. Ni mesti pasal adegan peluk dengan kpop tu,kan?

    ReplyDelete
  12. semoga jadi pengajaran kepada kita semua

    ReplyDelete
  13. Semoga menjadi peringatan buat renungan kita semua...

    ReplyDelete
  14. semoga kita dan juga anak2 bangsa kita tak hanyut dlm dunia sementara ini..

    ReplyDelete
  15. Rindu kat fareast yang dulu. Skg dah tukar2 penyanyi. Tapi lagu kembali ni memg fevret kite jugak :)

    Kerana nila setitik rosak susu sebelanga kan. Malu dengan apa yg telah berlaku :(

    ReplyDelete
  16. penuh syahdu. kene dnga lgu ni :)

    ReplyDelete
  17. opsss sala, ** kene download lgu ni

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.