Shizens Lip Tattoo .:BEAUTY PRODUCT REVIEW:.

1:44 p.m
apartment
google tempat jogging
assalamualaikum and hello lads!
seperti yang dijanjikan, aku kenalah buat review mengenai semua produk yang kami dapat semasa menghadiri majlis Christmas Dinner Party haritu. tapi kalini aku cuma akan bercerita pasal Shizens Lip Tattoo sahaja.


Nama Produk : Shizens Lip Tattoo
Kuantiti : 8ml
Kualiti : 
Sangat bagus. Tak over cair sangat mixture dia, so sangat selesa dipakai. Tahan lama.
Harga : RM168
Cara dapatkan : Make An Enquiry atau di lokasi yang tertentu (Kuala Lumpur)

sebelum aku tunjuk Shizens Lip Tattoo ni, aku ceritakan serba sedikit mengenai Shizens. korang pernah dengar tak pasal Shizens? Honestly, aku yang baru nak menjengah ke alam kecantikan, memang tak tahu langsung kewujudan Shizens. meh kita baca kata-kata dari pihak Shizens terlebih dahulu.
    Common skin problems such as dehydrated skin, heavy dark circle, acne skin and so forth are hidden with heavy makeup in order to look gorgeous and attractive. However, it is totally different when makeup were removed. Research found that people wear thick makeup because they have no confidence to reveal their naked face to others. In another words, they use makeup to camouflage their weaknesses.Shizens believes everyone has a unique natural beauty that should not be concealed but to be revealed. Shizens is here to enhance the confidence level of everyone in revealing their uniqueness.Shizens offer skin care and cosmetic products produced by bountiful natural ingredients that are suitable for various skin type to resolve one skin problems and to accentuate their natural beauties.
  _______________________________________________________________________________
sebenarnya banyak produk yang boleh didapati di kedai Shizens. buat masa ni, ada dua jenis product yang Shizens jual. Skin Care dan juga Makeup. salah satunya macam aku dapat ni. Shizens Lip Tattoo (Makeup). first time aku dengar, what? TATTOO? :O

aku ingatkan apa bendalah tattoo ni. tak bahaya ke? boleh ke kita pakai? tak sakit ke? permanent ke? rupanya Shizens Lip Tattoo ni ada bawa maksud yang tersendiri. 

cuba korang perhatikan bibir korang sekarang? apa warnanya? mestilah merah jambu kan. ada yang pekat sikit macam aku. ada yang macam-macam warna. eh. tapi kalau kita pakai Shizens Lip Tattoo ni, automatically bibir kita akan mengikut warna darah. kalau bibir dah merah jambu, makin tambah berseri bibir kita. it will look plumped and moisturized you know. orang kata nak pakai kat pipi pun boleh. jadi blusher. hehe.

disebabkan aku pemalu orangnya, hahahahaha -.-, aku suruhlah adik aku yang jadi model. meh kita tengok apa jadi bila dia pakai. :) *sebagai balasan, kena belanja tengok wayang. aiyark*

tapi aku pun ada pakai juga. mula-mula bila buka tu, berus dia ada cecair berwarna putih. then, kita sapukan dekat bibir kita. sapukan biar rata. jangan letak banyak-banyak, nanti rasa tak selesa. kalau dah pakai lip tattoo, lepas tu nak pakai lipstick/lip gloss/lip balm pun boleh. tak ada masalah. 
kalau nak nampak asli, pakai je lip tattoo tu, dah mencukupi. ^^, tapi eh, tak semestinya cecair dia warna putih, bibir korang warna putih juga. jangan salah sangka pula. nanti dia transform lah jadi warna merah jambu.


tengok, ummi dengan adik-adik pun suka pakai. :)


so, apalagi. kalau dah minat tu, jangan lupa beli okay. beli dekat kedai Shizens pun boleh. ada banyak cawangan dah sekarang. mostly di Kuala Lumpur. tapi ada kaunter terbaru dekat IOI Mall, Putrajaya! dekat sangat dah dengan tempat aku belajar. heeee.

untuk makluman lanjut, boleh layari 

Website : Shizens
Facebook : Shizens

 that's all for today. pr2 pr2... adios~
post signature

Share:

20 comments

  1. wah...berseri bibir ya...menarik jugak ni

    ReplyDelete
  2. nice colour! tapi harga terlampau pergh..sekadar angan angan le nak beli..kalau ada yg sponsor ok gak ;)

    Pstt..saya klik nuff sini

    ReplyDelete
  3. hehehe harga dia memang terbaik tapi tngk effect huurm terbaik jugak..
    kalau mahal tapi tak menjadi baik tak payah ye dak.. nak kualiti we need to pay la..
    hehehe.. harus semua jadi model tapi Amy gak menyorok..

    ReplyDelete
  4. Berita baik buat wanita ni... :)

    ReplyDelete
  5. fuh, baiknya shizens lip tatoo ni..memang cantik la hasilnya lepas pakai..tambah berseri bibir..hihi..nak juga tengok amy pakai.. ;p

    ReplyDelete
  6. Tengok gambar terasa nak cuba sebab macam best. Tengok harga terus menangis :(

    ReplyDelete
  7. Ketara betul perubahan dia pada bibir kan..tapi..harga dia..heee..kena pikir banyak kali juga nak bli..hehe

    ReplyDelete
  8. tudiaa, harga. haha. mampu tengok ja la. ^^

    ReplyDelete
  9. Pi sama2 dengan Scha ke?
    Cantik jugak nampak lipstick tu bila dioles kat bibir.

    ReplyDelete
  10. hui hui harga dia. padanla dgn effect dia pon hehe

    ReplyDelete
  11. akak pun ingatkan tatoo yang tu...heheh
    napelah mahal sangat..

    ReplyDelete
  12. menjadikan bibir semakin menarik..

    ReplyDelete
  13. Nampak perubahan dia. Ikut warna darah :)
    Harga dia boleh tahan ^.^

    ReplyDelete
  14. Akak memang guna lip tattoo shizens ni~ bibir akak ada tanda hitam yang sangat sangat hitam. Sampai akan ada org tegur hisap pen ke? bibir kena ink, ingatnya~

    mg stress. sb pakai lipstick pun xleh nak cover warna hitam tu~ lepas pakai lip tattoo shizens ni, warna hitam tu dah berkurang~ sangat2 berkurang~ kekadang xpakai lipstick pun, dah xberapa nampak tanda hitam kat bibir ni~

    jadi, sangat2 meng'recommend' lip tattoo shizens ni kepada sesiapa yang rasa memerlukan~

    sekian. anyong!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, baguslah sangat-sangat kalau macam tu kan. kiranya dia x menipu lah. and paling best, bila bibir pun dah jadi semakin merah dan berseri. nice info. thanks a lot for sharing :)

      Delete
  15. Semalam ada try Lips tatoo shizens ni dkt KL Sogo. Mmg terbaik la hasilnye, mmg pas makan pn tk hilang n tahan lama. Siap bole buat pemerah pipi lg.. Hasilnye mmg best la. Sy suke.. Tp harganye yg x brape suke hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bagus kan. ^^, tu lah, agaknya sebab dia bukan dari malaysia kan.. tapi kalau hasilnya memuaskan, rasanya orang sanggup beli. :) thanks for sharing ^^

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.