Soon To Be Mrs?

9:34 p.m
apartment
dalam proses pengubasuaian blog. rasa bosan pula tengok serigala tu

assalamualaikum and hello lads!


aku tak tahulah untuk orang lain, tapi sejak dari form 4, otak aku dah terbayang pasal kahwin ni. masa sebelum form 4, rasa menyampah pula dengar orang duduk sebut aku nak kahwin dengan dia, aku nak wedding macam ni. bila dah dewasa sedikit *cewah*, barulah aku faham kenapa. 

and sampai sekarang, bila berkesempatan, aku akan ushar dekat google tema apa yang sesuai untuk wedding aku nanti. macam meletakkan harapan yang tinggi pula kan. calon pun tak nampak lagi. hahahaha. aku saje suka-suka simpan gambar yang menarik. mana tahu, nanti tak perlu susah nak fikir dah. serabut buat last minute. ye ye je kau ni.
antara gambar yang aku simpan adalah ni.

kalau versi baju melayu, okay ke?

aku sangat tertarik dengan gubahan bunga ni

simple je. i like simple.

kad kahwin. senang kan. letak cop jari je. tak payah susah payah nak fikir design apa

aku sukalah tengok warna macam ni. apa entah orang panggil. dah lupa.
 ha, nampak tak? simple je semuanya kan. buat apa nak bermegah-megah. baik kita spend duit untuk marriage kita, instead of wedding. tak kisahlah orang kata wedding tu sekali seumur hidup. aku tidak peduli sama sekali. yang penting dapat kahwin atas restu ALLAH dan parents. betul tak kawan-kawan?

okay, baju dah ada. tema dah ada. kek dah ada. tapi photographer dengan mak andam macam mana pula? itu pun dah makan beribu kan. nak cari yang murah bukan mudah. tapi takkan nak pilih yang dah famous? yang baru naik ni pun boleh tahan hebatnya juga. 

contoh, untuk photographer. macam cousin aku ni. pandai betul dia ambil gambar. lawa-lawa je. jealous aku. aku rasa aku nak cop dia awal-awal jadi wedding photographer aku. buat masa ni, cousin aku masih menawarkan harga yang sangat munasabah lagi. 

kalau korang masih tercari-cari wedding photographer yang berbakat, cubalah contact cousin aku. in shaa ALLAH, kalau dia free, bolehlah dia jadi photographer korang :) 


family cousin aku. :)


 

lawa tak? lawa kan. cousin aku siap bagi tips dekat aku macam mana dia nak dapatkan hasil yang awesome macam ni. tergelak jugalah aku dengar. hahaha.

so, kalau ada yang berminat, bolehlah layari facebook page beliau

 

okay, photographer dah settle dah. makeup artist pula? 

ha. kalau korang nak tahu, ada salah seorang blogger kita yang pandai bab makeup ni tau. kalau yang biasa dengan dunia ni, tahulah beliau siapa. tak lain tak bukan kak Scha Nazri (untuk bawah umur 23 tahun). kak Scha baru sahaja nak memulakan dunia andaman ni. 

kak Scha even pernah tolong mekapkan aku masa Christmas Dinner Party tau! hehe. aku rasa bila aku pakai, nampak kelakar. but she knows better. and she's absolutely right.

dari apa yang aku tengok. nampak natural je makeup yang kak Scha apply dekat 'klien' beliau. memang aku suka. aku anti sikit orang yang suka mekapkan pengantin tebal-tebal sampai tak ada rupa asli dia dah -.- macam hantu Jepun pun ada. baik aku join Cosplay macam tu, ye dak.

ini antara hasil yang Kak Scha pernah lakukan. :)



ha, simple je kan? ini yang aku suka. we need to lead a simple life even we face the complicated challenges. okay, tak ada kaitan. tiba-tiba ayat tu terkeluar dalam kepala. -.-

kalau berminat, bolehlah contact beliau di sini. jangan pergi spam nombor tersebut ye. terima kasih.


Whatsapp/text : 011-28536991
 
ini namanya tak ada kerja.. -.-
done! itu sahaja. katering? alamak, bab katering, masih lagi mencari. kalau bab kanopi, aku minta tolong service pak cik aku sahaja. murah. hehehehehe. mana tahu free.

itu sahaja buat masa ini. terima kasih sudi baca. 

adios~
post signature

Share:

63 comments

  1. haaaaaiiiii.. bila pulak turn cheq nie.. tgh tunggu seru sampai nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... nanti sampailah seru tu :P

      Delete
  2. entry yang sangat membantu. thanks !!

    ReplyDelete
  3. suspennya kak wana baca tajuk entri..ingatkan tadi dah ada calon dah..hihi..apapun, kak wana sentiasa doakan amy bertemu dengan mr right satu hari nanti..saatnya pasti akan tiba.. ^_^

    apapun, semua yang amy nak buat untuk kalau kawin nanti tu memang simple tapi cantik..

    psstt, kaler kek tu dipanggil ombre amy sayang.. :D

    dan...gambar2 yang diambil tu serius lawa sangat..kak wana suka tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... saspens kan :P xde lagi.. akak carikanlah sorang dekat area sana.. bagi saya. hahahahahahhaha... okay, terima kasih banyak-banyak kak Wana :')

      ye la, ombre. baru teringat. haha. dulu obses dengan kaler tu. lama-lama lupa pula >.<

      Delete
  4. HAHAHAH. ingatkan nak kawen tadi. baru nak apply cuti nak gi majlis dia. hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe. wah, siap nak apply cuti tu :P nanti kalau dah sampai masa,s aya jemput ye ^^

      Delete
  5. Suka sangat gambar daripada photographer tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhee... terima kasih. kalau ada nak cari photographer, boleh la contact cousin saya tu ^^

      Delete
  6. Semuanya dah ada... so apa lagi Amy?? carik calon and kawin !! ngidam nasik minyak orang kawin ni.... huahua.... macam kak sedara kaksha... semuanya serba murah... sebab kakak sulung dia boleh buat everything.... hihi...

    eh eksaited plak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehehe... manalah nak cari ni. haiyaaa... bila dah suka, laki tu x suka lak. -.-

      ye ke? wow! kalau saya, ummi saya pandailah. tapi nk wat sendiri tu malas benor..

      Delete
  7. gaaaaa. siap sedia in advanced! tabik spring lah!

    i love the card. simple sangat tapi smart, lagi2 kertas dia ala2 kayu sikit kann :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheehehhe.. saje je xde kerja nak buat. cewah :P

      kan! saya suka design kayu2 ni... hehehe. pastu simple. nanti orang buang juga kad. buat apa nak lawa2.

      Delete
  8. hye kak amy lama tak mai baca blog ni heheh nanti nak kahwin jgn lupa ajak krung nah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye krung krung! busy nya awak. hehehehe.... apa cerita sekarang?

      Delete
  9. Tak sabar nak dapat jemputan dari Amy..hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe... nanti kalau dah ada orang datang meminang, saya jemput Cik Mimie datang kenduri ye. wajib datang tau :P

      Delete
  10. Nanti majlisnya jangan lupa jemput kita yer ^-^

    ReplyDelete
  11. Ehemmmm jemput akak nanti yeee Amy....

    carik calon cepat

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay kak Nad! nanti jangan lupa datang :P

      Delete
  12. colour yang mcm fading dekat kek tuh orang panggil ombre :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la.... lupa. hahahahhaah... menarik kaler dia...

      Delete
  13. amy, jangan sedih2 tau...tunggu je surprise sampai dekat umah tau :D btw, amy dah ade calon ke, seronok plak dia cerita2 pasal kawen2 ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay kak Aisya :) saya xtahu dah dapat ke belum. sebab saya xde kat umah. hehehe

      belum :( semua pandang rupa je zaman sekarang. hahahahaha

      Delete
  14. aaaaa, ni yang mintak tu ek? Haha. Akak nak benda alah tuuu. Nakkkk2. hihi.

    Macih sygg! Muah ciked!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. hehehehehe... boleh2. amek la :P

      Delete
  15. Salam..

    AIi, ingatkan tuan blog yg kahwin..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam...


      hehehe.. one fine day, in shaa ALLAH :)

      Delete
  16. Amboiiii semua plan dah ada.
    Idea semua mmg canteksss...
    Akak pun suka..
    ...akak pun teringin nak scha mekapkan ni.
    Tapi, masalahnya manede nak attend dinner ke ape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehehehe.... maceh.

      kan kak! nanti kalau saya kahwin, akak suh la kak Scha makeup kan :P

      tapi nanti takut kak Shikin lebih menyerlah pula karang. hehehe

      Delete
  17. wahhh, tak sabarnya nak tunggu amy kawin

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe... in shaa ALLAH mama. kalau ada jodoh :)

      Delete
  18. plan awai bagus.. nanti tak payah kelam kabut

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe... kan. saya ni dah la serba serbi kelam kabut -.-

      Delete
  19. nampak cantik natural ja make up tu.. boleh la tempah kt Scha jugak la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhe... kan. xde la nampak macam orang lain. still diri sendiri cuma lebih berseri ^^

      Delete
  20. Cantik gambar2 tu... semoga dipermudahkan segalanya apa jua yg Amy hajati... aamiin.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhee... in shaa ALLAH. terima kasih abang KK :)

      Delete
  21. samalah kita...dulu rajin buat benda-benda gini.pas frust sampai dua kali, takde buat dah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe... ye ke kak? alamak, saya ni x frust pun macam dah give up nak cari banyak2... calon x nampak. hahaha

      Delete
  22. Serius lawa hasil kerja scha :)
    Simple tapi awesome ^.^

    Moga cepat dipertemukan jodoh amy XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhehehe. kan kak..

      in shaa ALLAH aamiin :) maceh. hehe

      Delete
  23. Replies
    1. heheheheheheh... ye ke? xtahulah kak. sobs.. T__T

      Delete
  24. orang panggil 'ombre' tak silap..heheh

    amboi awalnya perancangan tu..hehehe..
    kita pula kalau boleh biarlah simple.., save bajet..tapi tak ada la simple selekeh.. hehe..
    masing2 ada citarasa sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yep. ombre namanya. hahahahahahha.. adoi, macam mana boleh terlupa entah. nak search memang x la. nama pun xtahu -.-

      ha'a, saya ni cepat gelabah orangnya. so, saya suka buat semua benda awal. xde nak fikir dah llepas tu. hehehe. yep, saya pun nak simple je.

      Delete
  25. eh eh ingatkan dah ada calon tadi. hee.. semua dah lengkap dah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.... tengah mencari lagi kak ros :P

      Delete
  26. fuiyoooo Amy hehe siap dah ada prancangan tu. insyallah x lama lagi.. akak doakan cepat cepat k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... saje je xde keje nak wat :P

      terima kasih akak :) saya doakan untuk akak juga.

      Delete
  27. preparation itu pentinggg..!!! heheee.. nanti bila dah sampai mase tak pening kepala nak theme macam mana.. gud survey.. bgs la cadangan ni.. napa lah sebelum wedding tak wat camni.. kukuiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhee.... kan, harapnya macam tu lah...

      yang dah lepas tu untunglah juga. xyah fikir pape dah... yang belum kahwin ni yang gemuruh. cewah. haha

      Delete
  28. amboiii siap berangan . sama la kita. hahahahahahah
    takpe2,, perancangan tuu penting ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo, kata kita, dia pun sama ye :P

      yep, perancangan memang penting ^^,

      Delete
  29. Ehem!!! Haha nak calon tak? Nk tak? Nk tak? Ehem ehem

    ReplyDelete
  30. tudia la kan amy. segalanya dah pikiaq habeh dah planning. tunggu CALON je lagi. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehehe..... yep, tnggu calon je. dia xnak datang :P

      Delete
  31. eehh blog Amy lain la! xde dah serigala! aiseh tertinggal bas pulak ana nih =D

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.