What A Busy Month

3:36 p.m
apartment
get ready nak pergi kelas... 
 
assalamualaikum and hello lads!
 
ha, inilah assignment yang perlu aku buat tu. dari pukul 9 malam sampai ke 4 pagi (literally) kami satu kumpulan menyiapkan part masing-masing. kebetulan (takdir) hujan turun akhirnya setelah beberapa hari kemarau. memang sedap je buat kerja. tapi mata dah layu dah. mana taknya. lama juga siapkan. 
 
http://assets.newlaunch.ippstatic.com/live/MY/floorplan/640/d3d3a4b7b3c247b9b80d4fc2f276347d.jpg
 
yeah, basically inilah kerja student electrical engineering. hahahahha. bukan design rumah. kena design elektrikal wiring dekat dalam rumah tu. kena pakai lampu jenis apa. berapa maximum demand. nak connected dengan main board macam mana. drop voltage dia lagi. berapa ketinggian setiap socket yang dipasang. bla bla bla...
 
bosan tak? hahaha. lepas buat kerja ni, macam nak tukar profession je. haiya..

apa plan aku dengan best friend aku? dia design rumah, aku design electrical wiring. wakaka. dia budak architecture, aku budak engineering.

so, aku tak tahu dah berapa kali maaf aku cakap. sebab aku memang tak sempat nak singgah blog orang. aku singgah sebenarnya, tapi tak sempat nak tinggalkan komen. bulan ni dengan awal bulan depan, aku totally occupied. betul ke penggunaan ayat ni. so, aku tak boleh nak janji untuk singgah. 

ops, doakan presentation Final Year Project aku ye. thank you :) *ada yang sampai menangis, berdebar mak*
 
 
post signature

Share:

34 comments

  1. Takpe Amy..yang penting fokus pada study..tu lebih penting kan..ada masa nnti baru la jengah blog kawan2..btw, all the best dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay kak Wana. thank you for understanding me :)

      Delete
  2. hohoho too related to me adik.... ala.. dah kerja ID bg kedudukan lampu.. uolls kira je.. sbb kami tak tahu kira... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhee... ye ke kak Allene? oh, akak interior design kan kalau x silap saya. nak kira tu kena macam2 lak fkir nya. lampu apa lak nak pakai. ikut tempat lak. hahaha. adoi

      Delete
  3. Salam singgah, wah, cantik! studi biar baek..

    berminat sponsor giveaway? klik sini: http://studioous.blogspot.com/2015/01/sponsor-1st-segmen-kerjaya-blogger-ipt.html , Nak join pun boleh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik pun bukan saya pnya. hehehe.

      alamak, x sempat nak join. sorry ye

      Delete
  4. Adik kaksha sebaya Amy pun amik course Electrical Engineering... hahahhaa pening ek? dia selalu moody woo...

    anyway , cantik arrr !! Kaksha macam berangan dah ni... ehhh eksaited lebih laaa tetiba... hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke kak? hehehehe. memang tension pun. adoi...

      cantik pun bukan design kami :P nanti tengok design member saya reka ye. hehehe

      Delete
  5. baru tahu amy kos EE. mula2 ingatkan architecture, sbb nampak pelan rumah tuuu. i was so into design rumah once upon a time. memang suka sangat pergi rumah2 contoh, saja nak tgk plan dia macam mana, sbb sbnrnya tgh plan future house hehe. bila sampai czech ni, rasa macam nak rumah kecil je

    all the best amy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... xdelah. sebab kena design letrik kat umah kan, so kenalah ada layout rumah. teehee. wah, siap pergi rumah contoh lagi tu. saya xde lagi la. setakat tengok2 je. hehehhe...

      nape? rumah kecil lagi best ke?

      thanks!

      Delete
  6. All the best Amy..ini bukan kerja yang senang...Kalau Cik Mimie tak tahu la menjadi ke tidak..heheh..gudluck ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhe... thank you cik Mimie :D

      Delete
  7. wow, macam menarik ja kos ni. hehe. takpa, utamakan yang penting. blog boleh tunggu. anyway good luck presentation nanti na! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahah. please jangan cakap macam tu! :P tension menggila dah waktu buat ni. tapi dapat pujian dari supervisor. memang berbaloi lah. hahahaha. thank you cik Fafa :)

      Delete
  8. all the best Amy..mencabar tul course ni..tape, nanti dah ok bolehlah bw balik blog akak yang berabuk tu.hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhe.. mencabar sangat! adoi, tension. tnggal 1 lagi semester. okay kak Sal, nanti saya singgah ye :)

      Delete
  9. bes of luck Amy! setelkan dulu FYP pstu nti baru bleh rileks layan blogging hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhee. thanks Ana :) tu la, skang dah boleh relax berblogging dah ^^,

      Delete
  10. Replies
    1. hehehhe. orang engineering pun x faham medical sangat :P

      Delete
  11. oh itu tugasannya yer,.. hihi.. Kalau kak Ros memang tak minatlah bab ni. design rumah tu macam best, tapi nak fikir pasal elektik tu yang pening.
    p/s: Amy, Kak Ros doakan moga dipermudahkan segala urusan Amy.. moga berjaya yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhee. yep ^^, nak design tu macam2 boleh buat, bila dah fikir lagi specific yang pening kepala tu.. aiyark

      Delete
  12. patutla bz.......ingatkan dah taknak singgah blog arzmoha lagi hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... tapi dah datang singgah! yeah~

      Delete
  13. all the best ok. buat yang terbaik. suka atau tak kena teruskan

    ReplyDelete
  14. peeergh assignment pepagi uols gempak lah.. akak skali skala saja mampu nk buat gitu tapi kalau esemen individu. kalo grup kena make sure xleh nak discuss smpai pagi. jadi lain nanti hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhe... kalau esaimen indiviidu, memang menangis la saya kak. sobs T__T tu la, kalau group semua satu jantina, okay lagi.

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.