#1 TV Series Review .:GRIMM:.

11:25 a.m
rumah manis rumah
tengok kucing main
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://ib1.huluim.com/show_key_art/7281?size=1600x600&region=US
 
Grimm
Genre : Fantasy, Horror, Drama
Rating IMDb : 7.8/10
 
amaran! gambar-gambar mungkin boleh menguji minda korang.
 
credit to www.fanpop.com
 
dah lama tak update, tiba-tiba rasa malas pula. sebab apa? sebab aku sibuk layan cerita Grimm. hahahaha. best kot. apa yang bestnya dengan Grimm ni? meh aku cerita. first of all, kalau korang tak suka cerita Science Fiction, cerita ini sangatlah tak logik untuk korang. 

sebab apa? sebab cerita dia full of Wesen. hahaha. apa Wesen tu? ini dia contohnya. Wesen ni sangat gerun dengan Grimm. sebab setakat yang ancestors diorang pernah bagitahu. kalau Grimm jumpa mana-mana Wesen, dia akan penggal kepala terus tanpa belas kasihan. aku pun takut.
 
credit to www.fashionnstyle.com

tapi Nick Burkhhardt (David Giuntoli) ni tak macam Grimm yang lain. masa dia mula-mula boleh nampak manusia lain bertukar rupa, dia takutlah juga. dah gila ke kan? bila Aunt Marie dia explain not-exactly-everything, barulah dia faham yang dia ada kuasa istimewa. 

yang bezanya antara Nick dengan ancestor dia, dia tak penggal kepala semua orang. dia bunuh Wesen yang jahat sahaja. and apa lagi best, bila dia ni polis. hahaha. senanglah kerja kau. dia ada seorang partner dan juga seorang kekasih. Partner dia, Hank Griffin (Russell Hornsby), manusia biasa macam kita. dia tak nampak Wesen macam Nick. tapi Wesen ni, dia boleh control diri dia. macam hantulah. kalau dia nak kita nampak dia, baru dia Woge diri. kalau tak, kita tak nampak pun. 

Juliette pun manusia biasa. tapi season terbaru best! sebab tiba-tiba Juliette jadi Wesen. Wesen yang paling dibenci oleh Nick. adalah sebab kukuh kenapa dia benci sangat dengan satu creature ni. so, apa dia buat? itulah yang aku tunggu untuk episod seterusnya.

masa dalam proses cerita ni berjalan, Nick berkenalan dengan dua Wesen. and akhirnya Wesen ni jadi kawan baik dia. siapa diorang? Monroe dan Rosalee. Monroe adalah Blutbad. Rosalee pula Fuschbau. Masa partner Nick tak tahu apa-apa pasal dunia pelik ni, Monroe je tempat Nick bercerita pasal creatures ni. Rosalee pula tukang buat ubat-ubat daripada herba yang ada dekat kedai dia. 
 
credit to www.fanforum.com
 
bagi aku, dulu aku tak suka gila cerita Grimm ni. sebab bagi aku creatures dia sangat scary. tapi tiba-tiba terminat pula. tu lah, jangan membenci sangat kan. hahahahaha. kan dah tersuka. malam-malam sebelum tidur pula tu aku layan. siapa tak kuat semangat, jangan tengok okay.

setiap creatures ada cara bunuh tersendiri. ada kena pakai crossbow, ada kena pakai senapang, ada pakai bullet pun dah mati. and bukan Nick sahaja Grimm. ada ramai lagi. tapi diorang antara yang last Grimm dekat dunia ni.
 
kenapa nak tengok cerita ni? sebab kita dah biasa tengok cerita crime kan. cuma kalini sahaja berbeza sebab penjenayah tu adalah Wesen. kalau nak kelainan, lagi-lagi orang tak minat cliche tu, boleh la layan. 

another Grimm. credit to www.nbc.com
 
 
 
 
post signature

Share:

11 comments

  1. rumah manis rumah..hahahaa....translate paling lucu...home sweet home..

    ReplyDelete
  2. err..kalau cerita seram macam ni memang kak wana tengok sambil tutup mata sebelah dengan bantal..tapi still nak tengok..hihi

    ReplyDelete
  3. wahhhh. BV suka tengok tv series grimm nie. sebab penyiasatan dan best la. hehehe. suka hero dia. :D

    ReplyDelete
  4. fuhh cerita ni sgt menarikk.. nak tgok jugekkk!

    ReplyDelete
  5. Saya pun layan gak citer ni huhu.. :D

    ReplyDelete
  6. Grimm...huhu..menarik, tapi tak tahu la bila nak layan..hoho

    ReplyDelete
  7. perghhh terbaik character dia . boleh tengok nanti

    ReplyDelete
  8. Erkkk...x suka sangat tgk cerita dengan muka pelik2.

    ReplyDelete
  9. wanie suka tengok cerita mcm ni...rasa teruja n suka la..hehe

    ReplyDelete
  10. Rajin awak melayan cerita ye amy..
    tgk makhluk dia sungguh scary je

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.