Lunch di Food Court Seri Teja, Presint 9, Putrajaya

7:51 a.m
apartment
laparnya...erk~
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://media.tumblr.com/tumblr_lww91vRVKj1qlfwzk.gif
 
ha, alkisahnya semalam aku dengan member saje nak melepak dekat tempat lain pula. bosan hadap kedai sama. hahahahhaa. then, aku google google. akhirnya jumpa. memandangkan kami susah sangat nak jumpa kedai kat Putrajaya, so bila jumpa food court macam ni, jadi excited sikit aku. haha. wujud rupanya tempat makan dekat Putrajaya.
 
 
 
perjalanan memakan masa selama 12 minit dari uniten. okay lah tu. tak jauh pun. rupanya dia dekat dengan kawasan perumahan. dia betul-betul menghadap pusat kejiranan P9. masa datang lepas Zohor tu, orang tak adalah ramai mana.
 
tak best bila tak pakai kamera hp sendiri. sobs
 
 
tapi tak jadi masalah pun. sebab seat dia memang banyak. cuma nak cari port ada kipas tu confirmlah ramai ambil dah kan. hahahah. dekat food court tu ada macam-macam jenis kedai. ada seafood tomyam, ada nasi ayam, ada claypot, ada thai seafood, ada western dan macam-macam lagilah. 
 



 
 
so, nak pilih ikut selera sendiri ikutlah. waktu tu aku cuma memilih Nasi Ayam sebagai hidangan makanan tengah hari. kawan aku pula memilih nasi berlauk. 
 
HARGA
 
not bad. ikut kedailah kot. aku punya nasi ayam tu berharga RM4.50 sahaja. harga standard. tak mahal. kalau nak special, ada RM7 punya. makanan lain aku tak tahu. sorry ya. aku tak order semua. hehe. tapi aku nampak dekat bahagian western, agak mahal sikit harganya. fish and chips paling murah kot. dalam RM15++ macam tu. 
 
kalau nak beli air, kena beli dekat tempat yang khas menjual pelbagai jenis air. aku order air Mango. harganya RM1.50. eh, okay la tu. gelas pun panjang. rasa pun not bad lah. cuma manis sangat. aku tak minat manis-manis ni. 
 
 
 
specialnya bila ada gerai kecil-kecilan dekat situ juga. ada jual keropok lekor, pisang goreng. ada jual apam balik. ada jual roti john. ada jual makanan Itali macam pizza dan lasagna bagai tu. bestlah juga. kalau nak ke kedai nasi kandar pun ada dekat belah bawah.
 
KEMUDAHAN
 
agak selesa persekitaran dia. kalau time angin mendayu-dayu, waktu tengah hari semalam pun aku rasa selesa je. and dia pasang radio sekali satu foodcourt. so, tak adalah senyap sunyi ke suasana. 

kalau nak parking tu macam susah sikit.  kalau tak ramai orang, boleh lah dapat. tapi dia ada parking basement sebenarnya. kalau nak kereta sejuk sikit, bolehlah parking dekat bawah.

so, kalau rasa nak tukar selera, bolehlah try makan di sana. kebanyakannya orang bekerja yang lunch dekat sana. sebab harga reasonable and boleh melepak-lepak kot.

dekat sana tu jual nasi kandar




ooooo...minta simpati ye.

kalau Waze, tulis je food court seri teja. mesti ada punya.  waktu operasi aku tak pasti. tapi dari apa aku baca, sampai pukul 12 tengah malam. 

itu sahaja. adios~
 
 
 
post signature

Share:

41 comments

  1. tengok air tu,terus rasa haus yang amat..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh. apalagi, p la minum air :P

      Delete
  2. Lepaking dengan kawan2 best la kat sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep betul. seronoklah kalau nak melepak ramai2 ^^,

      Delete
  3. suka lepak tempat macam ni sebab open air. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. barulah rasa comfortable. hehe.

      Delete
  4. Replies
    1. boleh lah nak makan2. nak kata sedap gila tu tak adalah. tapi masing2 taste berbeza. hehe

      Delete
  5. Almost setiap hari datang sini tapau lauk lunch dekat rumah hahaha.. yang jual sup tu biasa kalau waktu puncak sampai beratur panjang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? almost setiap hari? amboi, pelanggan tetap ni. hahahaha.

      Delete
  6. Lepak-lepak sambil makan-makan memang best! :)

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. hehehehehe.. yep. kalau xtahu nak plih apa, memang nasi ayam je lah dalam fikiran :P

      Delete
  8. mana gambar makanan? hahaha. :D
    ok. suka tengok suasana kedai tu. santai2 gitu :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. lapar sangat. tak sempat nak amek :P

      Delete
  9. kalau Amy nk tahu di area Putrajaya ni byk sangat tempat...klau nk tukar selera tempat lagi sedap leh try umai cafe..boleh google...umai cafe blogspot :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, ye ke kak? saya susah betul nakc ari kat mana tempat makannya. hahaha.

      saya dah try umai cafe. memang sedap and murah ^^

      Delete
    2. yekee kak..tak tahu pulak kat putrajay banyak tempat makan best..kalau kat putrajaya boleh la wanie p, sebab duk bangi ja..hehe...okei,try umai cafe.. ^^

      Delete
    3. ha, jangan lupa try! tapi an, kalau waktu puncak, jangan pergi sebab ramai gila p sana. and order agak lambatlah nak sampai... so...

      Delete
  10. Replies
    1. hehehehhe... air dia pekat kan. ^^,

      Delete
  11. best ada tempat makan macam ni kan..santai makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. udara sentiasa ada. hahahaha. tak adalah rasa terperuk je..

      Delete
  12. Replies
    1. kan... murah sangat. kalau nak compare dengan air kat alamanda. hahahaha

      Delete
  13. putrajaya?boleh g ni..tak pernah lagi p makan sini..seri teja ea? thanks amy for the info.mdah selalu asyik p makan tempat sama ja,nak ubah angin..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. try la pergi sana. hehehehe... selalunya wanie p mana je?

      Delete
  14. Menarik klu bersantai waktu ptg kat tempat mcm ni.. best. Thanks sharing Amy.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. menarik kan ^^, sama-sama. hehe

      Delete
  15. Nampak cantik n selesa food court tu.
    Wow..nasi kandar. Selama hidup akak pernah sekali je makan nasi kandar tu pun sebab asben tapau tanpa pengetahuan.
    Alolo sian meow...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang selesa jugala. hehe. saya pun dah lama x makan nasi kandar kak. jom makan sama2. hehehe

      Delete
  16. Ok gak tempat tu... Bukan senang nak jumpa kedai makan yang harga camtu kan ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. betul3. lagi2 kat putrajaya kan ^^,

      Delete
  17. Nikmatnya makan nasi sambil dihadapkan kipas, Kenapa ye kalau kat kedai makan mesti ade kucing....?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. betul! lagi2 kalau makan pedas. pergh, memang berpeluh.

      entahlah. sebab dia lapar, dia boleh dapat makan free je kat situ. hehehe.

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.