Welcome!

I am Amy Syeera Travel Minimalist Lifestyle and Entertainment Blogger

View Blog Contact Me! Travel Stories

About Me

Travel
Beauty
Food
Who am i

Amy Syeera

Traveler

27. I am the founder and traveler behind Travel Minimalist. Travel Minimalist exists as a place to share and guide people throughout their journey. what's more fun than traveling around the world huh! wink wink.Haven't been everywhere..but it's on my list.

For any events - advertisement - product/food review, contact me at ameliajafri@yahoo.com

Experiences

Travel

Travel doesn’t become adventure until you leave yourself behind.

Beauty

The best color in the whole world is the one that looks good on you. So dress well

Food

So long as you have food in your mouth you have solved all questions for the time being

Novel

You don’t start out writing good stuff. You start out writing crap thinking it’s good stuff, and then gradually you get better at it.

My Journey

Ta Ra Rum Pum .:MOVIE REVIEW:.

11:24 a.m
rumah
sarapan

assalamualaikum and hello lads!

ha, dah sarapan semua? mestilah dah kan. aku je makan lambat. kalau awal sangat, nanti sakit perut -.- 

Bahana Dek Cakaran Kucing

6:44 p.m
rumah
layan Shootout at Wadala
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://data3.whicdn.com/images/42558953/original.jpg
 
ha, ni 2 3 hari lepas punya cerita. alkisahnya cousin aku terkena satu lebam besar macam bisul. tapi tak ada mata.. teruklah juga keadaan dia.. daripada kecil, makin lama jadi besar. and dia pun asyik muntah-muntah je. sampai bernanah kot tempat tu.

Rokok Tak Merbahaya

11:48 a.m
rumah
....
assalamualaikum and hello lads!
https://secure.static.tumblr.com/7ad0b6d89fee4cb8d599a640b007b529/6omocse/v4Hn5blrx/tumblr_static_tumblr_lylej7rje41qexe74o1_500.jpg
masa aku belajar dekat utp dulu, ada seorang lelaki ni, dia merokok dalam kereta. disebabkan masa tu aku dengan member aku tak ada transport untuk ke ktm, so kami minta tolong dia. ada pula dia mengasap dalam tu dengan aircond semua. -.-

Teknologi Pizza Terbaru

11:50 a.m
rumah
bosan
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://wallawy.com/wp-content/uploads/junk_food_tumblr_wallpapers_desktop_1.jpg
 
agak-agak kat Malaysia ada tak macam ni? cool gila. hahaha. 

Aku Nak Belajar, Bukan Nak Melawa

2:29 p.m
rumah
makan nasi ayam sambil layan Hawaii Five 0

assalamualaikum and hello lads!

http://static.tumblr.com/nauycrn/1Uxlymuil/screen_shot_2012-01-30_at_5.29.51_pm.png
ha, semalam aku duk scrolling tumblr and i found something that really caught my attention. 

Thank You Peliks February 2015

8:23 p.m
rumah
bersiap untuk makan di luar
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://media.tumblr.com/352a1d3d903f036a7224be1686f9602f/tumblr_inline_mtvbtgpQSK1rp801f.gif
 
dah masuk 8hb dah, tapi baru nak ucapkan terima kasih dekat top komentator di blog aku. sorry ya. aku tengah cari idea nak buat apa. memandangkan macam biasa, aku tak tahu nak kasi apa. tak travel sangat macam kak JM and kak CT, tak kreatif sangat macam kak Farrah, tak pandai masak sangat macam kak Wana. so, ini je mampu aku buat. hahahaha. 

Roadtrip ke Johor .:Country Garden:.

11:58 a.m
rumah
sarapan laksam. haha. baru nak sarapan. -.-
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://glassduffle.com/wp-content/uploads/2013/12/IMG_0459.jpg
 
ha, ini adalah entri terakhir aku berkenaan travel ke Johor. lepas dah makan Murtabak Cheese dekat Kampung Kurnia, kami terus bergerak ke Country Garden pula. ha, dah waktu petang barulah best nak bergambar. 

MAC GIVEAWAY by ummialyanas

 MAC GIVEAWAY by ummialyaanas


Givaway akan berlangsung pd 1/3/2015 -27/3/2015 11.59. Pemenang akan diumukan 
         pada 31/3/2015.

post signature

Wedding Anniversary Giveaway NaelofarHijab

http://mommasuci.blogspot.com/2015/03/wedding-anniversary-giveaway.html

aku tag:

EPUTUSAN AKAN DIUMUMKAN PADA 12 March 2015 sempena anniversary aini. TARIKH TUTUP PENYERTAAN ADALAH PADA 11 March 2015 Jam 11.59 malam.
 
post signature

GiveAway Safi Balqis White Trilogy by Ayue Idris


Assalamualaikum~

(Klik banner di atas untuk join)


facebook link : amy syah
instagram id : amysyeera


Jom ramai-ramai meriahkan GA Ayue Idris!!




post signature

Roadtrip ke Johor .:R&F Tanjung Puteri + Murtabak Cheese:.

11:38 a.m
rumah
layan Hindustan lagi sambil blogwalking

assalamualaikum and hello lads!

http://glassduffle.com/wp-content/uploads/2013/12/IMG_0459.jpg

dalam entri lepas, sebaik sahaja aku, ATul and Syikin berjalan-jalan dekat City Square Mall, kami bergerak pula ke R&F Tanjung Puteri. kawan aku kata yang ni lebih kurang macam Country Garden, cuma banyak kerusi. hahahahhaa. nanti korang tengok ye kenapa.

Thayers Alcohol-Free Rose Petal Toner .:BEAUTY REVIEW:.

8:54 p.m
rumah
bosan

assalamualaikum and hello lads!
http://www.rose-gardening-made-easy.com/images/petals-around-the-rose.jpg

alkisahnya, aku dah lama dapat Thayers Rose dari Natta Cosme ni. tapi baru berkesempatan nak review. tapi apa sebabnya aku ambil masa? sebab aku nak tengok apa kesannya dengan kulit aku.

Roadtrip ke Johor Bersama Sahabat .:Hutan Bandar:.

10:47 a.m
rumah
layan Hindustan

assalamualaikum and hello lads!
http://glassduffle.com/wp-content/uploads/2013/12/IMG_0459.jpg

okay, bagi sesiapa yang dah baca cerita aku di Segamat dan Batu Pahat, kalini aku nak bercerita mengenai roadtrip aku ke Skudai pula. semalamnya, selepas asar, kami terus bergerak ke Skudai. perjalanan mengambil masa selama 1 jam lebih. 

Roadtrip ke Johor Bersama Sahabat .:Segamat+Batu Pahat:.

7:30 p.m
rumah
makan jagung

assalamualaikum and hello lads!

http://glassduffle.com/wp-content/uploads/2013/12/IMG_0459.jpg

ha, apa khabar semua? meh aku kasi ayat cliche sikit. dah lama aku tak singgah blog. malas. tak ada mood. haha. tapi tadi bila jenguk blogger yang lain, eh, tertarik pula nak bercerita. so harini marilah dengar cerita aku pula. 

Menang XBOX Kinect 360 di Pin It to Win It Contest Hotlink

2:06 p.m
rumah
baru terasa ada mood nak mengupdate. 
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://media.tumblr.com/72118786e8a10365862bd53aefb16056/tumblr_inline_nj0lt2Sl6R1sb080b.gif
 
ha sebenarnya hadiah ni aku dah dapat lamaaa sangat. tapi malas nak update je. heeee..  alkisahnya aku ada perasan dekat iklan Nuffnang di blog aku dulu. ada blogger yang bercerita mengenai contest terbaru dari Hotlink ni. so, aku pun yang sangat suka join contest, aku joinla. 

Contact Me

Phone :

+60 192...

Address :

Seksyen U5, Shah Alam
Selangor

Email :

ameliajafri@yahoo.com