Aku Nak Belajar, Bukan Nak Melawa

2:29 p.m
rumah
makan nasi ayam sambil layan Hawaii Five 0

assalamualaikum and hello lads!

http://static.tumblr.com/nauycrn/1Uxlymuil/screen_shot_2012-01-30_at_5.29.51_pm.png
ha, semalam aku duk scrolling tumblr and i found something that really caught my attention. 


ada seorang budak perempuan kecil ni yang counter balik apa yang seorang budak lelaki katakan pada dia. niat dia nak belajar sangat terserlah. dia datang dengan harapan untuk belajar, bukannya untuk buat fashion show. 

tapi tak baik budak lelaki tu, ada ke dia kata budak kecil ni nampak teruk. comel apa! -.- nasib baik si perempuan cilik ni tak terasa. nasib baik dia pandai defend diri sendiri. nasib baik dia tak termakan dengan hinaan budak lelaki tu. i salute you little girl!
 
 
ini pula video dia. 
 
 
 
post signature

Share:

44 comments

  1. hahah comel.. bagus tu powerr, setepek budak laki tu kene hahah!

    ReplyDelete
  2. comell . dia datang dari keluarga susah . lebih memahami apa itu kehidupan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. penampilan tu penting tapi setiap orang ada cara dia sendiri. asalkan nampak kemas dah memadai

      Delete
  3. Apela budak lelaki nie.. buat malu kaum je.. hahaha

    ReplyDelete
  4. hahaha. mujur takde yang buat camtu kat sy.

    asalkan tak teruk sangat pemakaian or rupa, okay je kot. :) kadang2 org melawa ni sebab nak ada high confident, tapi ada je yang selesa pakaian biasa2 kann :D sy yang biasa2 jugak. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... saya pernah kena. tapi x sekuat macam budak perempuan ni..

      yep. penampilan penting... tapi asalkan kemas sudahlah... kan

      Delete
  5. bijak budak ni. tak baik kan buat macam tu kat orang

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha. oi, xde kaitan . :P best jugalah... cter pasal crime crime... tu je..

      Delete
  7. Hehee... nasib baik budak tu pandai jawab... baguslah.. thumbs up!!.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha. tu lah pasal. tapi masa dia cakap ugly tu, macam nak sedih dah muka

      Delete
  8. Replies
    1. ha, setuju! itulah ayat yang dicari . haha

      Delete
  9. Hahaha..terbaik statement budak ni..comel pulak tu..hehehe...

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. hahahahhaha.. xtahulah pe jadi dengan budak lelaki tu >.<

      Delete
  11. bijak budak perempuan tu. harap membesar dengan elok ye. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. mana tahu dah besar, lawa gila kan.. kot2 kahwin dengan budak lelaki tu. hahhahha

      Delete
  12. Macam-macam. Tak suka bila orang terlampau judgmental sangat dengan cara kita berpakaian ke kelas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... saya pernah kena macam ni.. 'amy, kenapa kau pakai baju kaler lain, tudung kaler lain?" masa tu fesyen warna kontra tak famous lagi... saya bisinglah dekat dia.. 'aku tutup aurat tak? tutup kan... cukuplah tu... kaler biru pekat dengan biru cair je pun... -.-'

      Delete
  13. Replies
    1. memang kesian. tapi dia pandai defend diri balik

      Delete
  14. ahahaha 'did u look in the mirror lately..'
    memang biadap statement budak laki tu.. dlu akak pun kena kutuk but after all Amy..
    nak please diorang mmg tak larat.. yang penting kita appreciate diri kita..

    if we dont.. who else ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahhaaha... sedap gila ayat dia! BURN!

      tu lah, biadap betul. geram je. -.- yep. saya setuju dengan kak CT. kita kena appreciate diri sendiri. :)

      Delete
  15. Replies
    1. hehehe... comei je kan. ^^, budak laki tu yang x nampak. ish3

      Delete
  16. allaaaa...xdpt tgk video tuhhh huhuhu

    ReplyDelete
  17. saya setuju dengan perkataan dengan perkataan saya nak belajar bukan nak melawa :-)

    http://inilamanblogsaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. i dont look at the mirror lately? hihihhi....betul ckp budak tu...pakai lawa tapi x nk belajar...x ke mana hihih

    ReplyDelete
  19. Bagus bdk ni, bia apa org nak kata yang penting "ADA AKU KISAH".............;-)

    ReplyDelete
  20. galak betul budak laki tu
    datang sekolah nak mengorat la tu
    good gilr, pedulikan apa orang kata

    ReplyDelete
  21. btl la tu..
    nnt boleh la cko kat org lain cmtu balik
    hahahha

    ReplyDelete
  22. bak kata arwah A.R Tompel...bukan kot yg nak menari,.aku yg nak menari.

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.