Bahana Dek Cakaran Kucing

6:44 p.m
rumah
layan Shootout at Wadala
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://data3.whicdn.com/images/42558953/original.jpg
 
ha, ni 2 3 hari lepas punya cerita. alkisahnya cousin aku terkena satu lebam besar macam bisul. tapi tak ada mata.. teruklah juga keadaan dia.. daripada kecil, makin lama jadi besar. and dia pun asyik muntah-muntah je. sampai bernanah kot tempat tu.


 
then, admit ke hospital. doktor buat surgeri. doktor tak dapat pastikan sakit apa. so, akan dibawa untuk dianalisis..
 
lepas dah analisis, rupanya terkena cakaran kucing. doktor jumpa apa entah yang berkaitan dengan kucing. agaknya kucing dia ada kuman. or dia alergik dengan apa-apa. kesian betul cousin aku. mak cik aku kata sampai berlubang ha muka dia.  sekarang alhamdulillah dah elok. 
 

sampai lapar tunggu kakak dia

 

so, kalau ada sesiapa terkena benda sama, eloklah check doktor. kalau takat cakar biasa, lepas tu tak ada apa-apa jadi, tak ada masalah. aku pun pernah kena cakar kucing. semua orang ada kucing lagilah pernah. so berhati hati okay :)
 
 
 
post signature

Share:

27 comments

  1. tu yang mama tak berani dengan kucing tu

    ReplyDelete
  2. Infection terus ya Amy..
    bab ni yg buat akak seriau dgn kucing hehe

    ReplyDelete
  3. ala, ciannya cousin amy..nasib baik tak teruk sangat kan..kak wana pun selalu kena cakar kucing..tapi, nasib baik la tak apa-apa..

    ReplyDelete
  4. seramnye tgk die punye bengkak tu..
    isk.. makin takot ngn kucing jdnye..
    huhu

    ReplyDelete
  5. memang bahaya kalau kucing cakar. kalau kena cakar sikit pun, gatalnya susah nk cakap, inikan pula luka camtu.

    ReplyDelete
  6. ni kucing sendiri yea? kalau ye, kena selalu vaksin kucing taw. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a, kucing dia sendiri ^^, xtahulah dah vaksin ke x..

      Delete
  7. Dahsyat habis ni. Kesian dia. Saya selalu juga kena cakar kucing tapi takde pula sampai macam ni.

    ReplyDelete
  8. Akak Cik Mimie pernah kena gigit dengan kucing..terus g klinik..dia bg injection..nasib baik tak teruk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ish.. nasib baiklah ye. jenuh kalau kena macam ni..

      Delete
  9. Kesiannya.. Kak Ros memang tak berani dengan meow. Heeee..

    ReplyDelete
  10. Teruknya cakaran kucing tu...

    ReplyDelete
  11. Alahai,..kesian dia. Selalunya kalau kena cakar kucing memang kena picit kawasan yang dicakar. Biar air bisanya keluar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, ada air bisa ke kak Farrah? saya x tahu lak..

      Delete
  12. sian nya..teruk tu...berapa umur sepupu amy nih

    ReplyDelete
  13. bahaya gak ehhhhh rupanyaaa. wuwuwuwu

    ReplyDelete
  14. Kesianlah.. mmg kena tau juga bahaya kucing ni kan.. semoga cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  15. ciannya..
    semoga cepat sembuh
    saya ni ada 9 ekor kucing kat umah..
    cakar tu dh mcm xde apa dah
    tangan pun xde rupa tangan dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. susahlah kalau tangan xde rupa tangan dah >.< saya ni diorang x pandai cakar2 tapi bab gigit memang nombor satu..

      Delete
  16. laaa ciannye cousin amy. moga cpt sembuh k.

    ReplyDelete
  17. BV pun ada kena cakar kucing spot yg sama, sampai sekarang nampak lagi parut garisan kat pipi, T^T
    cepat2 sembuh ya cousin sis. :)

    ReplyDelete
  18. Alaaa ciannya dia, semoga cepat sembuh k....;-)

    ReplyDelete
  19. comelnya dia.
    bahaya jugak kena cakar dengan binantang ni kan

    ReplyDelete
  20. tak sangka bahaya jugak cakaran kucing nih.. anak cukup suka ngan kucing.. kena hati2 lepas nih, takut kena cakar dengan kucing liar laa sebab kat umah tak bela kucing..

    ReplyDelete
  21. alaa comell nye cousin amy tuu
    pape pon cepat sembuh
    bahaye jugak cakar kucing ni kan..

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.