Roadtrip ke Johor .:Country Garden:.

11:58 a.m
rumah
sarapan laksam. haha. baru nak sarapan. -.-
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://glassduffle.com/wp-content/uploads/2013/12/IMG_0459.jpg
 
ha, ini adalah entri terakhir aku berkenaan travel ke Johor. lepas dah makan Murtabak Cheese dekat Kampung Kurnia, kami terus bergerak ke Country Garden pula. ha, dah waktu petang barulah best nak bergambar. 

Country Garden ni best bergambar je. nak berenang tak boleh. sebab dia tambak kan.. aku rasa macam kotor. kalau kau berani nak mandi, nanti adalah yang preet preet dekat situ. maksud aku guard macam guard England tu wisel dekat korang. kenapa macam guard London? sebab static je dia. hahahahhaha.. rasa macam nak kacau tapi tak sampai hati.

kat situ tak boleh main air, tak boleh pijak rumput. guard tu ada di mana-mana. kitorang macam nak try pijak (jahat tak), tapi macam tak sampai hati. hahahaha. 

kalini memang best. sebab best je pemandangan. nak ambil gambar pun lawa. tapi kan sebab kat situ banyak construction, macam-macam bunyilah kau dengar. keletang keletung. siap ada fireworks lagi. sebab masa tu kan orang still sambut Tahun Baru Cina.

ini sahaja antara gambar yang berjaya aku rakamkan. 







gediknya. saja tayang kasut. hahahahhaha





esoknya balik semula ke Shah Alam. :) thank you baca semua entri aku ke Johor ni. hehe.

adios~
 
 
post signature

Share:

28 comments

  1. indah nian!
    heheh akak baca entri pengabisan baru nak cari yang mula2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhehehe... memang indah. xpe ^^,

      Delete
  2. cantik2.. suka lah tempat lepak macam ni.. xpe xyah mandi pun xpe..
    kalo kat penang tempat cemni area2 straits quay.. boleh bajet cem orang kaya
    kalo kat kawasan ni.. samalah xleh mandi tp tempat lepak banyak..

    akak x pernah sampai JB jauhnyaaa rasa hihi.. tapi johor adalah certain places
    dah jejak hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaa... saya siap tanya member lagi, ada tak tempat ley mandi. air terjun ke, pantai ke. dia kata xde. sedih lak.. ni pun jadilah. sobs . kalau penang, saya pergi mrsm saya je. hahahah. pastu balik shah alam,

      kalau johor, mana je akak dah g?

      Delete
  3. murtabak cheese?wow, macam best ja..mesti sedap kan amy..kak wana tak penah jumpa lagi kat sini

    ReplyDelete
  4. serius cantik sangat pemandangan di sana..memang kagum dan suka tengok la pemandangan tu..suasana pun sangat santai..sesuai sangat untuk merilekskan diri :)

    ReplyDelete
  5. cantiknya pantai.
    nak pergi sana jugak la. T^T

    ReplyDelete
  6. Pergh! cantiknya view dekat sini :) Tak pernah jejak kaki lagi kat country garden ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... cantik kan :D rasa macam nak lama2 kat situ. hahahhaha

      Delete
    2. Honeymoon pergi sini la..cam best je..ekekeke..

      Delete
  7. itu pasir buatan..perasan tak terlampau halus dan ringan.tempat ni pun cantik..puas kitorang tangkap gambar kat situ..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. kawan ada cakap dari mana dia dapat pasir tu. hehehehe...

      Delete
  8. Cantik tempat ni... best pulak tengok pokok kelapa bertongkat tu. Mcm baru keluar hospital pulak hehee. Nice sharing Amy.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe.. baru keluar hospital? lol. siannya dia... :'D

      Delete
  9. Last tahun 1999 Zumal jejak kaki di bumi Johor ^-^

    ReplyDelete
  10. Banyak juga ruapnya tempat menarik dekat Johor ni. Ingatkan takde benda sangat dekat Johor tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhee.... adalah juga kalau nak melepak. hutan lipur pun macam banyak

      Delete
  11. Johor, tanah tumpah darahku..hehe..tapi tak pernah lagi pergi tempat menarik ni..cantik.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke Wanie? laa. baru tahu. ramai gak orang Johor ye. hehe

      Delete
  12. ada ke tempat gini kat Johor
    cantiknya
    nanti nak pergi jugaklah

    ReplyDelete
  13. aha la akk pon ade g sini gaj
    xsempat nak up lagi nio..
    thanx igtkan akk..
    nanti free nak up pasal ni jugak

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.