Thayers Alcohol-Free Rose Petal Toner .:BEAUTY REVIEW:.

8:54 p.m
rumah
bosan

assalamualaikum and hello lads!
http://www.rose-gardening-made-easy.com/images/petals-around-the-rose.jpg

alkisahnya, aku dah lama dapat Thayers Rose dari Natta Cosme ni. tapi baru berkesempatan nak review. tapi apa sebabnya aku ambil masa? sebab aku nak tengok apa kesannya dengan kulit aku.

Nama Produk: Thayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel Toner
Kuantiti: 12 fl oz (355mL)
Kualiti: Bagus. Wangi. Tak melekit. Sedap dipakai.
Harga: RM45

masa mula-mula pakai tu, aku mestilah hidu dulu kan. ada bau ke? since dia cakap rose petal. ya ALLAH, memang wangi kot bau dia. macam aku pakai bedak sejuk nenek aku kasi tu je. 

aku ni bukanlah penggemar Toner, tapi bila pakai Thayers Toner yang diberi oleh Natta Cosme ni, buat aku tertarik nak pakai hari-hari. and kesannya pada aku? since kulit aku kan super sensitif. so far, memang tak ada masalah. kulit aku boleh terima Toner ini. nak belajar pun best. nak tidur pun selesa. 

apa special nya Thayers Toner ni?
  • Alcohol-Free
ha, paling penting sekali, Toner ini free dari alcohol. so kalau free alcohol maksudnya? bolehlah kita pakai semasa solat. 

  • Paraben-Free
  • Pthalate-Free
  • Un-distilled WItch Hazel (with all the beneficial natural tannins)
  • Moisturizes
  • Cleanses

so, apa je yang perlu kita buat dengan Toner ni? cara apply dia senang sahaja. korang cuma perlukan cotton ball atau soft pad, then tuang sikit toner pada cotton ball tersebut and apply kan pada wajah. voila, habis~
http://i.huffpost.com/gen/1480490/thumbs/o-COTTON-BALL-facebook.jpg
credit to dietvudrec.atspace.co.uk

tak suka bau rose petal? tak apa, ada macam-macam lagi jenis Toner yang terdapat di dalam website Natta Cosme. dia ada Cucumber (Timun), Lavender, Original, Unscented (tak ada haruman), Lemon dan Peach. ha, pilih je haruman apa yang korang suka. semuanya ada :) and semuanya ada kebaikan untuk kulit masing-masing kan.

the best one : Lavender and Rose Petal

aku memang highly recommend korang untuk cuba Thayers Alcohol-Free Witch Hazel Toner ni. aku rasa harga dia sangat sesuai dengan kuantiti dia. wangi pun wangi. and tak bawa masalah untuk kulit sensitif macam aku. (ya, certain toner buat kulit aku jadi teruk sebab tu aku malas pakai).

sebarang pertanyaan, boleh hubungi atau layari:

Contact: Katja Gehr (1-888-842-9371)
Website: www.thayers.com
Sebarang pembelian: www.nattacosme.com (sekarang tengah ada diskaun. kalau tak sebelum ni RM58)
p/s: thanks Natta Cosme kasi sampul duit raya and kad raya. hehe. love it~ and tengok ni! siapa yang beli lebih dari Rm80 ke atas, bolehlah pakai code ni ye untuk dapatkan diskaun sebanyak RM10


 
 
post signature

Share:

25 comments

  1. hmm.. menarik..kalau nk beli direct
    kat mana bleh dapat ni..
    mcm x pnah nampak plak.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau beli direct saya x pastilah. kalau beli online, boleh beli dekat natta cosme. nanti kalau saya jmpa yang dekat kedai, saya inform ye ^^

      Delete
  2. Macam elok aje amy? Akak ni jenis kalau duduk dalam aircond mesti kulit muka jadi kering & mengelupas. Padahal bila kat rumah @ keluar jenjalan okey aje... sesuai ke eh untuk dipakai dlm tempat ber' air-cond?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tahan eloklah kak... rasanya elok je.. saya try pakai toner waktu malam and tidur pakai air cond. so far, kulit xde masalah.. in shaa ALLAH boleh dipakai.. lagipun dia bertindak sebagai moisturizer juga kan..

      Delete
  3. wah..nampak menarik la toner ni..kak wana pun suka bau rose ni..wangi sangat..

    ReplyDelete
  4. boleh la pakai . hehee . harga berpatutan dengan botol tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. boleh2... berpatutan jugalah. saya pakai dah 3 minggu straight. tapi tengoklah. banyak lagi. hahahahha

      Delete
  5. witch hazel tu sesuai untuk kulit berjerawat orang kata..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, ye ke kak Sal? thanks for the info :)

      Delete
  6. Menarik utk mencantikkan kulit muka ni... bagus utk wanita... :)

    ReplyDelete
  7. menarik! mencari toner yg boleh kurangkan minyak di muka... wow!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... in shaa ALLAH dia boleh membantu :)

      Delete
  8. Yang best sebab banyak pilihan :)

    ReplyDelete
  9. menarik nie. teringin nak guna. mesti bau dia sedap kan. :D

    ReplyDelete
  10. Macam nak cuba juga je Amy..kalau direct agaknya ada tak eyh?

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.