04/01/2015 - 05/01/2015 - Amy Syeera

Thursday, April 30, 2015

Aku Amelia. Korang Siapa?

11:36:00 PM 24
Aku Amelia. Korang Siapa?
11:21 p.m
rumah
layan Hindustan. cliche. wakaka
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
 
setiap antara kita mesti ada sejarah dengan nama kita masing-masing kan.macam kawan aku, dia kata nama dia _____ sebab ex awek bapa dia nama tu. what? seriously.. aku tak tahulah nak percaya ke tak. tapi aku percayalah dulu sebab baru budak-budak kan. hahaha.

Klairs Illuminating Supple Blemish Cream .:BEAUTY REVIEW:.

6:26:00 PM 5
Klairs Illuminating Supple Blemish Cream .:BEAUTY REVIEW:.
5:42 p.m
rumah
mengantuk
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 Jenama: Klairs
Kuantiti : 40ml
Harga: RM89.00 (Diskaun: Rm71.20)
 

Wednesday, April 29, 2015

Menang Giveaway Abseiling, Caving and Trekking for 2!

12:36:00 PM 17
Menang Giveaway Abseiling, Caving and Trekking for 2!
12:19 p.m
rumah
excited

assalamualaikum and hello lads!
 
 

apa khabar semua? semalam teremosi pula. sebab stress dengan satu benda, terus aku jadi tak tentu arah. hahaha... perempuan dengan drama tak boleh dipisahkan.

Tuesday, April 28, 2015

I Blog Not To be An Attention Seeker

8:21:00 PM 22
I Blog Not To be An Attention Seeker
8:02 p.m
rumah
kecewa

assalamualaikum and hello lads!
 

sebenarnya, ramai dah bercerita kenapa diorang nak jadi blogger kan. mostly, diorang nak luahkan perasaan. ada yang nak famous. nak jadi jemputan macam-macam event. ada yang nak nama dia terpapar di majalah dan surat khabar sampai excited sangat terus letak dekat sidebar. 

Kisah Si Atuk Yang Tersenyum Bahagia

2:25:00 PM 7
Kisah Si Atuk Yang Tersenyum Bahagia
2:10 p.m
rumah
dah solat Zohor ke belum kawan-kawan
assalamualaikum and hello lads!
ha, korang mesti pernah dengar kisah pasal atuk yang terkejut ni kan bila dia dapat tahu dia bakal dapat cucu. kalau pernah, tahu apa jadi dengan atuk tu sekarang? 

Monday, April 27, 2015

Klise Tipikal Setiap Movie

9:40:00 PM 20
Klise Tipikal Setiap Movie
8:50 p.m
rumah
tengok adik main xbox
 
assalamualaikum and hello lads!
 
disebabkan dah terlalu pro dalam movie-movie ni, hahahahaha, aku semakin boleh tahu what will happened bila aku layan plot cerita dia. tapi banyak cerita yang best pun, dia mesti ada klise tipikal. takkan lari punyalah. 
 

Jangan Buat Tuduhan Melulu

10:46:00 AM 18
Jangan Buat Tuduhan Melulu
10:29 a.m
rumah
baru lepas habis kemas rumah

assalamualaikum and hello lads!
www.librazodiacsign.net

salam Hari Isnin. ada yang kena Monday Blues ke? hehehe. selamat bekerja bagi yang bekerja. selamat study bagi yang tengah ada kuliah tu.

Sunday, April 26, 2015

Bukan Perempuan Melayu Terakhir

9:10:00 PM 14
Bukan Perempuan Melayu Terakhir
8:52 p.m
rumah
layan Hindustan
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://www.lady-like.net/blog/wp-content/uploads/2013/01/header2.png
 
ha, meh aku nak tanya sikit sebelum aku membebel tak tentu hala. siapa kat sini rasa dia perempuan melayu terakhir? ha, ala.. yang lemah lembut, tahu masak, tahu menjahit, tahu segala-galanya. hahaha. ye ke? aku pun x pasti apa itu perempuan melayu terakhir. cuba sesiapa explain sikit.
 

Saturday, April 25, 2015

Cantik Menawan Bak Gadis Sunti dengan Sakura Candy

10:11:00 PM 4
Cantik Menawan Bak Gadis Sunti dengan Sakura Candy
9:58 p.m
rumah
mencuba produk baru

assalamualaikum and hello lads!


ha, kita selalu dengar pasal supplemen yang pelbagai untuk kesihatan dan kecantikan wajah kita termasuklah paling penting sekali, tubuh badan kita. ada yang kena makan pil, ada yang minum air. macam-macamlah! tapi pernah dengar tak, kalau nak cantik luaran dan dalaman, kita cuma kena kemam sahaja?

Friday, April 24, 2015

NH10 .:Movie Review:.

9:34:00 PM 15
NH10 .:Movie Review:.
8:38 p.m
rumah
kenyang. alhamdulillah.

assalamualaikum and hello lads!

IMDb rating: 7.3/10
rating aku: 7.5/10

Dalam Hati Seorang Wanita

11:13:00 AM 10
Dalam Hati Seorang Wanita

Thursday, April 23, 2015

Baby In Cosplay Costume

12:30:00 PM 11
Baby In Cosplay Costume
12:21 p.m
rumah
layan Youtube
assalamualaikum and hello lads!
meh, aku kongsi gambar gambar comel untuk korang. jangan tension harini okay :) dah tengah hari. selamat menjamu selera.. 
and kalau ada masa, kalau tak keberatan, minta tolong like photo aku ni boleh. kalau nak aku buat something in return macam klik iklan ke, review blog ke, tak ada masalah :) kalau seikhlas hati tanpa minta balasan terima kasih banyak-banyak. someone will help you one day ^^,

Wednesday, April 22, 2015

IIFA di Kuala Lumpur, Malaysia

8:45:00 PM 15
IIFA di Kuala Lumpur, Malaysia
8:27 p.m
rumah
mahu buat apa harini
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
ha, korang pernah dengar pasal AIM? pernah dengar pasal ABPBH? mesti pernah kan. tapi pernah dengar pasal IIFA tak? orang yang sama taste macam aku je tahu apa itu IIFA. hahaha. 
 

I'm Mysteriously Beautiful

1:35:00 PM 20
I'm Mysteriously Beautiful
1:30 p.m
rumah
dah solat belum?

assalamualaikum and hello lads!

tadi duk sibuk ushar blog Cik Mimie, jumpa entri Cik Mimie pasal Eearth Day. rupanya ada kuiz di sebalik wajah Google yang terbaru. and ini apa aku dapat. wakakaka. 

 

aku try google tadi binatang apa mantis shrimp ni. lawa gilos. patutlah mystery and beautiful. wakakaka..   

credit to saveourgreen.org
 
post signature

Kenapa ALLAH Cipta Masa?

9:44:00 AM 11
Kenapa ALLAH Cipta Masa?

Tuesday, April 21, 2015

Shopping Online Lebih Bijak dan Murah di iprice.my

10:49:00 PM 7
Shopping Online Lebih Bijak dan Murah di iprice.my
9:45 p.m
rumah
online shopping
assalamualaikum and hello lads!

siapa suka shopping online dekat sini, angkat tangan sikit! ceh, macam nampak je. siapa pula tak suka GST? ha... bila dah sebut pasal GST ni, macam-macam komen boleh keluar dari mulut kita kan. apatah lagi untuk orang yang suka shopping online. rasa nak buka website Lazada ke Zalora ke macam tak bermaya dah.

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015

3:28:00 PM 8
IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015

Monday, April 20, 2015

Giveaway 1st Luarteko.Blogspot.com

10:14:00 PM 10
Giveaway 1st Luarteko.Blogspot.com
http://luarteko.blogspot.com/2015/04/giveaway-1st-luartekoblogspotcom.html

menarik betul banner GA. hadiah pun menarik. simple sangat syarat.. moh kita join sama-sama :)


post signature

Aku Bukan Memori

7:59:00 PM 11
Aku Bukan Memori
8:00 p.m
rumah
layan Grimm
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://36.media.tumblr.com/tumblr_llw48q3aQn1qd6pjzo1_500.jpg
 
sepanjang korang hidup kan, korang ingat tak segala memori silam korang? i mean bukanlah semuanya dari baby sampai ke dewasa. kiranya maybe some part of it still buries deep inside your mind ke...

Sunday, April 19, 2015

Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare

4:52:00 PM 25
Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare
11:56 p.m
dalam bilik
tidur~
assalamualaikum and hello lads!

Nama Produk: MBH Whitening Intensive Booster Skincare
Harga: RM69.90
Cara Dapatkan: MBH Website

Giveaway I AM Keychain by Hidayuayumie

12:04:00 PM 7
Giveaway I AM Keychain by Hidayuayumie
http://hidayuayumie.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html

3 hadiah keychaim sula, I AM untuk dimenangi
Semakin banyak penyertaan hadiah akan digandakan dan digandakan
Sebagai tanda korang beri sokongan aku akan follow korang balik 
Good luck semua!!!!

post signature

Susahnya Kulit Muka Berjerawat!

9:48:00 AM 20
Susahnya Kulit Muka Berjerawat!
a.m
rumah
layan Hindustan. amy oh amy
assalamualaikum and hello lads!
http://i.imgur.com/L5CCfiD.jpg

apa khabar semua? aku harap semua sihat sahaja. kalini aku nak bercerita pasal sejarah aku serba sedikit. bukan sejarah salasilah keluarga. tapi mengenai wajah aku. haha. kenapa dengan wajah aku? 

Saturday, April 18, 2015

Snail White Cleansing Makeup Removal .:Beauty Review:.

10:57:00 PM 8
Snail White Cleansing Makeup Removal .:Beauty Review:.
10:38 p.m
rumah 
baru lepas sambut birthday ummi

assalamualaikum and hello lads!
 
 
Nama Produk: Snail White Cleansing
Kuantiti: 151ml
Harga: RM89
 

Makan Nasi Ambeng

7:58:00 PM 10
Makan Nasi Ambeng
7:51 p.m
rumah
...
assalamualaikum and hello lads!

haritu nenek tiri aku baru je pulang dari menunaikan umrah bersama cucunya, Jepah. so, Jumaat lepas adalah buat kenduri kecil-kecilan. kenduri satu family besar je.

Friday, April 17, 2015

My Kind of Perfect Guy

9:35:00 PM 20
My Kind of Perfect Guy
9:15 p.m
rumah
layan Hindustan. wakakak. amy, siapa x kenal
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
aku rasa macam pernah dengar pula tajuk atas tu... tajuk apa eh? tajuk drama ke? 
 

Jindrisska First Anniversary Giveaway

8:19:00 PM 11
Jindrisska First Anniversary Giveaway
http://jindrisska.blogspot.com/2015/04/jindrisska-blog-anniversary-giveaway.html

Saya nak menang giveaway ni sebab ummi saya sangat suka kumpul fridge magnet. saya suka kumpul memori macam ni. bukan senang kita nak pergi travel. tapi at least dapat hadiah macam ni dari kawan-kawan blogger seronok juga. sebagai kenangan menandakan kita ada sahabat dari alam maya.

post signature

Lunch di Relish, IOI Mall Putrajaya + HiTea di Franco French Japanese Restaurant

5:10:00 PM 20
Lunch di Relish, IOI Mall Putrajaya + HiTea di Franco French Japanese Restaurant
 4:42 p.m
rumah
makan koko crunch sambil menikmati hujan

assalamualaikum and hello lads!
 
 

ha, alkisahnya aku pergi ambil baucer buku 1 Malaysia dekat uniten. so alang-alang dah ada dekat sana, aku stay kejap dekat asrama member aku, Atul. esok paginya, pagi Jumaat, kami singgah ke IOI Mall Putrajaya.

Menghilang

4:00:00 PM 23
Menghilang
3:56 p.m
rumah
layan Conan
 
assalamualaikum and hello lads!
 
www.tumblr.com
 
ya ALLAH, bila rasa malas bermaharajalela dalam diri, aku nak buat apa pun rasa bosan. tengok ha, dah janji nak aktif bulan April, tapi tak juga jadinya. mungkir. sobs. 
 
sekarang ni tengah sibuk pakai dua jenis produk yang perlu di review. nanti dah settle ambil gambar semua, aku share di sini. and sorry pada blogger yang masih belum sempat aku komen sepanjang bulan April ni. sorry ya, nanti aku datang singgah.
 
itu je nak cerita. 
 
adios~ 
 
post signature

Wednesday, April 8, 2015

GIVEAWAY SAYANG by SCHA NAZRI!

6:10:00 PM 27
GIVEAWAY SAYANG by SCHA NAZRI!
http://www.schanazri.com/2015/04/giveaway-sayang-by-scha-nazri.html
1 x MINT CLUTCH BAG untuk pemenang UTAMA (akan dipilih sendiri oleh Scha)

Pertama Kali Naik Flight

3:03:00 PM 44
Pertama Kali Naik Flight
2:51 p.m
rumah
...
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://media.tumblr.com/b797305e2dbcc14fc6851b4f8db0b0f3/tumblr_inline_muxqhpffZl1rf99hn.gif
 
kelakar betul. agaknya orang lain dah berpuluh kali naik flight. aku ni baru first time. hahahahahhahahahahahahahahahahhaa. so sad. itupun setakat pergi Kelantan je.  sebab 2nd cousin aku nak kahwin. 

A Second A Day From Birth .:Baby Indigo:.

12:26:00 PM 26
A Second A Day From Birth .:Baby Indigo:.


assalamualaikum and hello lads!

video ni dah lama aku tengok. tapi tiba-tiba baru teringat. aku suka sangat video ni! rajin ayah dia rakam dari masa baby Indigo lahir sampailah dia umur satu tahun. ada blogger parents yang buat macam ni tak? hehe.

video ni lama. 6 minit. kalau rasa tak mampu, tengok je la sampai separuh.

macam nak buat juga je macam ni. hahahahahahhahahahaha.

adios~

Tuesday, April 7, 2015

Contest Buy AVON Online.

9:54:00 PM 17
Contest Buy AVON Online.
http://avononlinemalaysia.blogspot.com/2015/04/contest-buy-avon-online.html
Dear ladies andik manisssssss semua!! Jom join giveaway kami!!

Giveaway 2015 Jubah, Dress, Leggings oleh Norzi Beautilicious House

9:43:00 PM 11
Giveaway 2015 Jubah, Dress, Leggings oleh Norzi Beautilicious House

I'm A Phile

2:13:00 PM 11
I'm A Phile
2:07 p.m
rumah
ubah template lagi. hmmm...
 
assalamualaikum and hello lads!
 
credit to ThinkStock/Erin McCarthy
 
ha, mana satu korang ni? 

Monday, April 6, 2015

Ignorant Kills You

8:13:00 PM 17
Ignorant Kills You
8:04 p.m
rumah
ubah template 
 
assalamualaikum and hello lads!
 

ha, aku yakin ramai dah tahu pasal ni. tapi aku cuma nak berkongsi lagi sekali. sekadar peringatan bersama. aku perasan ramai duduk antara dua sujud ni laju bukan main lagi. kalaulah tahu apa maksud di sebalik ayat-ayat yang kita baca, dah sama macam satu doa penuh lepas kita habis menunaikan solat.

Yevadu .:MOVIE REVIEW:.

2:39:00 PM 26
Yevadu .:MOVIE REVIEW:.
2:02 p.m
rumah
melayan kucing-kucing
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
actually, filem Yevadu ni bukan Hindustan. tak silap aku, dia Telugu movie. tapi aku download yang versi Hindi punya. boleh cari dekat Torrent. sedap sikitlah bunyi dia. pelakon dia pun handsome. hahahaha. reason aku layan filem ni sebab ada Shruti Hassan. not bad lah tau lakonan dia. 
 

Sunday, April 5, 2015

Dua Pilihan Hatiku

10:18:00 PM 30
Dua Pilihan Hatiku
9:59 p.m
rumah
blogwalking
assalamualaikum and hello lads!

http://40.media.tumblr.com/tumblr_m0qak41anb1r3dtx2o1_500.jpg
ha, baca betul-betul. bukan dia pilihan hatiku tapi dua pilihan hatiku. dua apa? dua movie yang sudah diterbitkan di sana. aku tak pastilah dekat Malaysia ada tayang ke tak filem-filem ni. 

Shake It Baby

8:31:00 PM 23
Shake It Baby
8:00 p.m
rumah
first day of april me updating my blog
assalamualaikum and hello lads!

https://41.media.tumblr.com/83256ab3501b05954e9634198467fadb/tumblr_neu8af8bqr1tfxkpko1_500.jpg

alamak, aku dah ketinggalan lagi. hmm, bila dah duduk rumah ni, malas sangat nak buat semua benda. sampai blog pun aku bolayan je. tapi harini kuatkan semangat untuk update blog dan singgah blog kawan-kawan. ada yang kenal aku lagi tak? hahahahahahahhaha. -.-