Aku Amelia. Korang Siapa?

11:21 p.m
rumah
layan Hindustan. cliche. wakaka
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
 
setiap antara kita mesti ada sejarah dengan nama kita masing-masing kan.macam kawan aku, dia kata nama dia _____ sebab ex awek bapa dia nama tu. what? seriously.. aku tak tahulah nak percaya ke tak. tapi aku percayalah dulu sebab baru budak-budak kan. hahaha.

mula-mula ummi aku kata nama aku patutnya Amelina Syahirah. tapi kebetulan, dua pupu aku dari Kelantan tu lahir dulu dari aku, beza bulan, mak bapa dia namakan dia sebagai Amalina. takkan pula nak sama nama kan? so, melekat lah pula jadi Amelia Syahirah. 

haha. aku rasa Amelia macam lagi better. macam mana mat saleh gitu. sampaikan haritu aku naik Uber pun, abang tu ingat aku mat saleh dari segi aku whatsapp dia. tengok-tengok melayu. wakaka. melepas kau bang. tak dapat nak bawa aweks putih melepak. 
 
https://p.gr-assets.com/540x540/fit/hostedimages/1381423812/4842728.gif
credit to www.goodreads.com

maksud Amelia Syahirah tu adalah cahaya cita-cita terkenal. hahaha. ataupun cahaya kefahaman yang terkenal. aku tak tahulah cita-cita aku apa sampai jadi terkenal tu. nanti tunggu lagi 5 tahun, kita tengok aku jadi apa ye... hahahaha. 
 
tapi aku PANTANG benor bila orang suruh aku sebut nama, dia salah eja. aku cukup benci manusia yang salah eja nama aku. lepas ni kalau nak sebut nama aku, aku kena cakap...my name is Amelia with E and I and A. hahahahha. 
 
kalau tak, jadi Emilia la, jadi Amylea lah, jadi Amilia la.. tak pernah lagi seumur hidup aku, orang eja betul. ambil hadiah masa sekolah rendah pun sama. sampai nama ayah aku dia salah eja.... 

korang pula ada sejarah tak? aku suka dengar cerita orang ni. hahahahaha.
 
 
post signature

Share:

24 comments

  1. menarikkk . entah la xpernah tnye pon mak bapak cane dpat name . huhuu

    ReplyDelete
  2. Akak lahir tak cukup bulan so parents tak sedia nama lagi. Nama Farrah tu dapat dari plastic bag Kedai Jahit Farah. Jadi double R sebab dulu2 Farrah Fawcett tengah popular. Nama kedua arwah nenek yg beri. Makna nama akak kegirangan keberuntungan :) okla tu walau asal usulnya dari beg plastik hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai Nanad, teringat Hafiz Hamidun ke sampai taip unic tu :P

      wah, ye ke kak Farrah? kak Farrah punya lagi best cter dari mana dapat nama tu. hehehhe... rasa macam pernah dengar nama Farrah Fawcett tu... alhamdulillah, beruntung dapat anak macam kak Farrah :)

      Delete
  3. Orang sini pun selalu eja nama saya salah. Nama saya Farah bukan Farrah. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe... diorang memang suka orang ada dua R kot. :P nasib baik sebutnya sama... cuma double sikit je..

      Delete
  4. tah xde sejarah kot. tp orang salu salah eja nama sy..
    nadiah shafiqa.
    tp ramai eja nadia.. bila nadiah da btl.. shafiqa lak sala eja syafiqa la, syafiq la,shafiqah la,shafikah la.. haih..hahaha tuu blom bab salah eja nama ayah uh.. kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. kan, bab salah tu, adoi... mencik sungguh. hahahaha. nak explain pun macam dah malas dah..

      Delete
  5. mak sy ckp nama sy patutnya Amira.. tapi arwah ayah lebih suka Ameerah so dia letaklah Ameerah... xjauh pn bezanya tapi kdng2 ada jer org pnggil sy Amira.. sy xmarah pn sbb maksudnya sama.. hehehehe dan maksud nama sy bnyak ketua, puteri, permaisuri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe.... kalau maksud sama bagus la kan :) permaisuri tu, jangan main2. :P

      sedaplah nama sis.. Ahlam Miera Shafie. nama anak jiran saya, Miera Ahlam Suraya ^^

      Delete
  6. Kalau x berdangdut sakan LA Amy(amelina)... Xtau la mana abah dpt nama "fazlina" malas nak tanya2 redha je....;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe.. ish, xmoh la dangdut. terfamous lak kang :P

      sedap nama fazlina. saya suka nama ada huruf F ni. hehe

      Delete
  7. Nama Cik Mimie, mak cakap akak no.3 yang bagi :) xtau cerita sepenuhnya..Nama Cik Mimie n abah pun selalu salah eja..=_=" sampai sekarang pun..hmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke... dah suka sangat la tu dengan nama CIk Mimie.. hehehe.. aiyark, abah akak pun salah eja. hehehe... asal sebut betul sudah la :P

      Delete
  8. Nama akak xde maksud...nama gabung mak and abah akak..tp org kat pej pendaftaran tu salah eja...patut Effarizan...jadi Parizan...dh dpt surat beranak baru sedar surat beranak salah nama..tanya bileh tukar x ...x boleh katanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, ye ke? laaa.. boleh pula jadi jao benor dia eja nama . -.- dah sedap dah nama effarizan... tapi nk wat macam mana eh... hmmm.. nasib baik x jadi nama pelik2... kalao x, naya je

      Delete
  9. Nama kak gee nurse tu tulis salah. Tapi takpelah, last2 sedap jugak. Hak3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha. ya ka? nasib baik sedap... :) kalau x, haish...

      Delete
  10. nama cn dari nama kawan bff ibu cn, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah ye ke? bestnya.. mesti special sangat2 kan :)

      Delete
  11. cerita kawan Amy tu macam Kuch Kuch Ho Ta Hai je.. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, ye la.... sama :O

      entah2 dia tipu kita -.-

      Delete
  12. hahah. nnti nak buat entry self intro kt blog. haritu ade lagii best orang salah nama eja kita... nanti kita update. hehehe

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.