Bukan Perempuan Melayu Terakhir

8:52 p.m
rumah
layan Hindustan
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://www.lady-like.net/blog/wp-content/uploads/2013/01/header2.png
 
ha, meh aku nak tanya sikit sebelum aku membebel tak tentu hala. siapa kat sini rasa dia perempuan melayu terakhir? ha, ala.. yang lemah lembut, tahu masak, tahu menjahit, tahu segala-galanya. hahaha. ye ke? aku pun x pasti apa itu perempuan melayu terakhir. cuba sesiapa explain sikit.
 
korang pernah buka website Buzzfeed tak? aku dengan best friend aku, Hana suka sangat layan Buzzfeed bila kitorang tengah bosan. macam-macam info dia ada. sampailah aku terbuka satu video ni. ayat dia
 
 
hahaha. aku cubalah tengok. berapa banyak aku ada. well, i guess that most part of the signs adalah aku. 
 
http://i.imgur.com/lA2mTJI.gif
credit to ididafunny.com
 
1. aku tak suka jalan lemah gemalai macam tak ada manusia dekat belakang. this is my biggest pet peeve. aku benci manusia jalan lambat. 
 
2. honestly, dulu aku tak suka pink. hahahahaha. pink is too childish at that moment. 
 
3. i don't really care about my appearance. haha. bila nak keluar, biarlah tak sama colour. asalkan tutup aurat. tak adalah sampai berkaler kaler aku pakai. over ler...
 
4. aku rasa perempuan sejati ni tak cakap besttt gilaaaaaa... cantik gilaaaa kan. mesti baik je ayat dia.. sopan santun je. 
 
and so on and so forth. itu sahaja. anda bagaimana? cuba check signs tu. hehehehe. 

http://33.media.tumblr.com/93a07eaa58a56fabe130e43de6e24eb6/tumblr_n0v5lmJZGa1skufrpo3_500.gif
credit to Buzzfeed
 
 
 
 
post signature

Share:

14 comments

  1. Saya pun bukan perempuan Melayu terakhir juga. hahahaha. Takpelah Amy, masih perempuan lagi walaupun bukan perempuan Melayu terakhir :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahahha.. setuju tu Farah.. asal kita masih tahu batas dalam pergaulan kan :)

      Delete
  2. hm susah laa skrg kak nak cri prmpuan melayu terakhir . diri sndri ni memg xlah . hehe . yang penting kita sebgai prmpuan tetap kena jaga adab sopan walau kat mana pun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. tu lah, entah ada entah tak kan... betul. setuju sangat tu Yaya ^^

      Delete
  3. hahaha, akak pun bukan perempuan melayu terakhir.
    keluar rumah pakai tracksuit dengan selipar ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhee.. senang kan kak nak bergerak kalau pakai tracksuit..

      Delete
  4. Tak pe.. lebih baik jadi diri sendiri drp control nak jadi org lain... apa pun, gaya semulajadi diri sendiri tu yg terbaik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... betul tu. kenapa nak jadi diri yang bukan kita kan... nanti jadi x ikhlas pula. ^^

      Delete
  5. Hahaha...ingt time skolah dulu..emak cik mimie ckp cik mimie ni separuh lelaki separuh perempuan sebab xsuka pakai baju kurung..mesti seluar t-shirt..memang bukan perempuan melayu terakhir la kan? hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. ye ke? sekarang ni macam ada pakai baju kurung je tengok gambar. :P

      saya pun sama je cik Mimie... malas nak pakai baju kurung lagi2 g kuliah. kelas kejap je. baik pakai tshirt. haha

      Delete
  6. Perempuan zaman sekarang, berbeza.. Tapi tak bermakna yg kita ni bukan perempuan Melayu.. cuma apa yg pasti bukan yang terakhir.. Ahakss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhe.... siapalah yang betul2 perempuan melayu terakhir tu kan >.<

      Delete
  7. perempuan melayu terakhir yg berlari menyorok bila nampak lelaki...ada ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha? ada ke? hahahahhaa.. entah ler... macam trauma sangat je tu... saya tundukkan muka je.. xde la sampai berlari. macam nampak hantu lak.

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.