Dua Pilihan Hatiku

9:59 p.m
rumah
blogwalking
assalamualaikum and hello lads!

http://40.media.tumblr.com/tumblr_m0qak41anb1r3dtx2o1_500.jpg
ha, baca betul-betul. bukan dia pilihan hatiku tapi dua pilihan hatiku. dua apa? dua movie yang sudah diterbitkan di sana. aku tak pastilah dekat Malaysia ada tayang ke tak filem-filem ni. 


macam biasalah. kalau aku yang cerita pasal movie, sama ada English atau Hindi sahaja. Melayu jangan tanya aku ye. hehe. apa cerita yang membuatkan aku tak sabar sangat nak tunggu layan tu? ini dia...

1. Dum Laga Ke Haisha. 

filem ni under production Yash Chopra films. ingat tak aku pernah cakap? kalau Yash Chopra, in shaa ALLAH cerita dia tak mengecewakan. dia banyak cerita pasal realiti hidup berbanding fantasi. 

cerita ini mengisahkan tentang seorang gadis yang bertubuh besar, Sandhya. yang si lelaki, Prem pula not bad lah. kalau aku, aku rasa dia dalam kategori comellah. masa nak merisik tu, lelaki tu ingat dia akan berkahwin dengan perempuan lawa. tapi hakikatnya?!

dia mestilah suka. well, lelaki. pantang betul nak mencari yang cantik je. masa dah kahwin, macam-macam Sandhya cuba lakukan untuk menggoda si suami. tapi langsung tak berjaya. sedih tak? mestilah sedih. tapi dia tetap cuba dan cuba. dia ingatkan suami dia malu sebenarnya. hehe. 

dan akhirnya satu Pertandingan merubah segala-galanya. ha, tengoklah trailer ye. aku x tengok lagi full movie. hahaha. tapi dari apa aku tengok, cerita ni best. lagi-lagi untuk orang low self esteem macam aku. haha.

2. NH10

pergh. tajuk macam penyakit pula. actually, dari trailer dia, buat aku gerun sikit nak tengok. macam menakutkan sangat weyh. tapi pelakon dia best. Anushka Sharma! aku tak berapa faham sangat plot dia. tapi gaya macam roadtrip. and satu peristiwa membuatkan segala-galanya berubah. tengok sendirilah ye trailer ni. 

THE ONLY WAY TO SURVIVE AMONG KILLERS IS TO BECOME ONE YOURSELF

kalau tak kuat semangat, jangan tengok ya. bukan cerita hantu. tapi sangat thriller.


 
 
 
post signature

Share:

30 comments

  1. Lama dah tak tengok cerita Hindustan. Selalu tertanya macam mana Amy boleh selalu updated pasal cerita Hindustan ni sebab saya tak pernah tahu dekat mana nak cari cerita terbaru dan best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. bila last tengok tu Farah? saya selalu donlod kat torrent je.. x pun cari kat Youtube.

      Delete
    2. sama laaa, sy pun tahu latest movie dari bloggers lain masa blogwalking. hehe

      Delete
    3. hehehehehe... masa blogwalking ni macam2 tau kan ^^

      Delete
  2. kalau citer hantu tu sis suka tgk walaupun tutup2 mata

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehee... saya pun sama kak JM.

      Delete
  3. wah daha lama tak ikut move hindustan. termasuk movie movie lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahha.... ramai je yang dah x layan movie. saya je hari2 melayan >.<

      Delete
  4. minat betol ngn hindustan ek..
    hihi

    ReplyDelete
  5. lamanyaaa tak datang sini. sorry amy T.T
    berzaman tak layan hindustan ni. hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe.. xpe. ^^, saya pun dah lama x singgah semua blog...

      zaman bila last tengok hindustan :P

      Delete
  6. Yg no dua tu buat saya tertarik je nak tengok.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! scary yet interesting. hahahahhaa.. tahun bilalah nak keluar ni. x sabar dah

      Delete
  7. Wahhhh, yash chopra! Tak sabar nih...tak sabar nunggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... kalau dekat india dah keluar.. dekat malaysia xtahulah. hmmm

      Delete
  8. Amy..malam ni tv2 cerita Mujhe Dosti Karoge :) jangan lupa tengok tau..hehe :)

    ReplyDelete
  9. cerita yash chopra memang best-best.
    tapi akak tak eknal pun semua pelakon tu

    ReplyDelete
  10. ni peminat cerita hibdustan nih..

    ReplyDelete
  11. dah besar ni akk mmg xtgk hindustan pon..
    hehehe baru2 ni suke lak tgk cte hindi lame2
    syok

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe... masa Amitabh muda2 ke kak :P

      Delete
  12. okay citer yang first tu macam menarik.. nnt da dload kasi akak k ahahhaa..
    adus kantoi laa layan gak hindustan =P citer2 cemni layan la..
    comel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha... okay kak.. nanti saya kasi :P

      ha, kan dah kantoi.. saya pun mnat korea gak. ops~~~~

      Delete
  13. pasal drama rupanya..kekeke...
    da lame xlayan hindustan..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheheh.. x mungkin LELAKI. belum masuk lagi dalam blog ni :P

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.