My Kind of Perfect Guy

9:15 p.m
rumah
layan Hindustan. wakakak. amy, siapa x kenal
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
aku rasa macam pernah dengar pula tajuk atas tu... tajuk apa eh? tajuk drama ke? 
 
actually kan, aku nak tanya korang. bila korang first start rasa suka dekat kaum berlainan jenis ni? aku rasa aku start ada perasaan suka masa darjah empat. haha. aku ingat lagi nama dia.start huruf I. okay tu je. 
 
lepas tu aku dengan kawan-kawan siap buat list lelaki macam mana kita suka. aku sebab suka sangat dengan Hafiz Hamidun, aku punya type yang aku pilih sebiji macam beliau. hahahahahahahhahaha. 
 
lama-lama bila dah masuk alam universiti, jadi makin malas nak cari lelaki ikut citarasa. kalau suka, sukalah. tak ada dah kena pakai spek la, kena huruf F lah, kena pandai nyanyi la. hahaha. macam-macam betul. 
 
lagipun aku ni cepat bosan orangnya. bulan ni rasa macam suka lelaki botak, tiba-tiba suka pula lelaki duda (sshhh, jangan bagitahu mak aku), tiba-tiba suka lelaki berjambang. tiba-tiba suka tengok lelaki badan tough -.- hahahahaha.. nampak tak jauh terpesong semuanya. 
 
Matthew Goode in Leap Year...I don't know if it was the accent or the scruffyness but he was hot in that movie! Scarf + scruff. shawn would look hot with this cut, just saying ("Men's Guide To Choosing Glasses") But who CARES what the article is... What a happy smile. Like it....^_^
 credit: Pinterest

so, at the end, bersyukur je lah dengan apa yang kita dapat ye adik-adik. janganlah terlalu sangat cari ikut citarasa kita. tak semestinya itu apa yang kita nak. kadang-kadang itu apa yang orang lain dapat, tapi kita nak juga. padahal itu nafsu je. macam orang dapat kereta, kita pun nak kereta. last-last dah dapat kereta, takut pula nak bawa. aku ler tu. hahahahhahaa. tak adalah. aku belum ada kereta. bagi aku motor, meh kita merempit. 
 
korang dulu taste macam mana eh? ke redha je sejak dari kecil macam mana orangnya? 
 
boss aku masa praktikal dulu siap cakap: saya dulu amy, nak sangat cari lelaki gemuk, last-last dapat yang kurus. tengok sekarang, saya yang gemuk. hehehe. 
 
nampak tak. berbeza dengan apa kita nak. last-last kita yang kena. heee~ 
 
ini entri melalut namanya. aku saja nak banyakkan balik entri aku. ketinggalan sudah. saje suka buat orang imbas balik kenangan lama.
 
post signature

Share:

20 comments

  1. hahahaha.. wardah pun tak ingat, rasanya masa sekolah rendah jugak kowt. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.... masa sekolah rendah x malu sikit nak cakap suka... :P

      Delete
  2. haha..amboi bukan main lagi taste amy tu..hihik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.. shhh, jangan gtau ummi saya tau kak :P

      Delete
  3. kalau dulu ciri2 idaman akak nak yang chinese look tup2 tunang akak jauh terpesong dari tu sebab dapat yang sawo matang..haha..tapi bestnya ada kawan kata muka kitorang seiras..macam abang dan adik pula..heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah wah, chinese look gitu. tapi saya rasa muka kak Wana yang macam chinese kan.. ^^,

      okay la tu seiras... bagai pinang dibelah dua.. jodoh panjang orang kata >.<

      Delete
  4. Hihihihi. Gelak sendiri saya bila baca entri ni. La ni, saya tak fikir pasal lelaki. Sekarang ni rasa nak hidup single je. Eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... saya pun malas nak fikir pasal lelaki. cuma kadang2 je jeles bila tgk kawan dah ada pasangan... sobs. lepas tu tengok diorang gaduh, dalam hati 'nasib baik aku single'. hahahahha

      Delete
  5. mmmm good entry. buat semua orang terpikir.

    mungkin akibat dari terhantuk di kepala ketika main futsal, saya agak lupa apa citarasa dulu dan bila mula suka pada kaum berlainan.

    atau mungkin juga terminum semut akibat dari penjimatan untuk bancuh semula air yang dihurung semut, saya agak lupa ciri-ciri yang saya suka :p

    selamat bercuti di hari sabtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. mak oi, lelaki kalau main sports ganas betul sampai terhantuk ha....

      takpelah. skang abang Arz dah kahwin pun kan.. entah2 sama tak ciri2 dapat :P

      Delete
  6. hai amy ! lama x dpt BW. sampaikan serigala kat header tu dah ada semula rupanya hehe. errr kak ana pon x ingat bila lah mula ada perasaan cenggitu.. kalo ikotan hati mmg mcm2 ciri la nak. specky lah, taff lah etc. tp bila dah makin 'tua' ni redho kan ajelah ape pun yg dtg kikikiki =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai kak Ana! :) dah hilang balik dah.. hehehe. tengah cari idea nak buat header macam mana.. selalu kurang idea. sobs..

      tu la, lama2 jadi redha je kan.. kalau dapat orang macam tu, dapatlah. asalkan hati dah suka. cewah. hahaha

      Delete
  7. hahahahahaah. sory. nak gelak dulu bole tak?
    kite start suka kat laki masa darjah 6 kot. xD
    ekceli citerasa kite sama kan. eh? ke da berbeza. hahahaha bukan main la gmba2 mamat handsome kat atas tuu.. cairr tauu kite. lalalala xP

    setuju dgn bos kat tmpt praktikal amy tu.. dulu kite minat laki yg chubby2.. dapat tauu! last2 putussss. sadissss kan?hahahaha. and then, skg berkawan ngn laki kurus kering jauhh nau beza. and salu cakap kite ni gemok. mencikkkk. hahahahah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha... boleh je gelak dulu... :P

      wah, saya teradvance sikit la kiranya. hahaha... tak malu betul i.. awal2 dah cinta monyet. >.< hahaha... sama je lagi taste kita... cuma xtahula nanad dapat macam mana, saya dapat macam mana nanti kan...

      saya pun ngah cair ni. asyik terbayang sampai masuk dalam mimpi. hehehhehee :P

      ye ke? hmm... tapi merasa la juga pengalamannya kan... sekurang2nya kita dah tahu apa yang kita nak pula lepas ni. hehe. ye ke gemuk? x nampak Nanad gemuk pun.. saje la tu nak mengusik.. suka :P

      Delete
  8. responsible. sedap mata memandang.. hahahahahhahaHAHHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... mestilah kena sedap mata memandang kan.. kalau tak, dah kahwin, nak tatap muka dai 24 jam. >.<

      Delete
  9. Amboi lelaki duda pun penah jadi taste...hehe..cam Cik Mimie jugak..dulu2 list nak lelaki tinggi dr Cik Mimie, nak yang gemuk la..haha..

    last2 dapat lelaki yang xgemuk x kurus then tinggi lebih kurang Cik Mimie je..hehe..

    Pape pun, alhamdulillah...yang penting hatinya, amal ibadatnya dan sayang kita...ekekeke :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... penangan tengok drama le jadinya. :P

      tapi cik Mimie pun nampak macam tinggi je... tu agaknya dapat sama paras tu.. hehehe.

      ye setuju. yang penting dalaman dia... kalau luaran je handsome pun x guna kalau hati x bahagia kan

      Delete
  10. taste aku masa kecik2 dulu mungkin mcm hindustan...dah mak aku selalu bukak hindustan,ala ala juhi chawla barangkali

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahahahah... saya rasa xde lagi la taste nak cari lelaki macam pelakon hindustan..

      habis tu, skang taste macam mana lak?

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.