Pertama Kali Naik Flight

2:51 p.m
rumah
...
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://media.tumblr.com/b797305e2dbcc14fc6851b4f8db0b0f3/tumblr_inline_muxqhpffZl1rf99hn.gif
 
kelakar betul. agaknya orang lain dah berpuluh kali naik flight. aku ni baru first time. hahahahahhahahahahahahahahahahhaa. so sad. itupun setakat pergi Kelantan je.  sebab 2nd cousin aku nak kahwin. 

apa korang rasa masa first time naik ye? lagi-lagi yang lama tu. aku setakat 40 minit pun dah takut.. sekarang kan macam-macam boleh berlaku. tapi nasib baik semua selamat. sebab yang tengah menulis ni pun aku. 

kebetulan dapat duduk dekat tempat yang ada sayap. boleh lah aku ambil gambar macam photographer ambil tu. hahaha. cuma x berapa lawa ler... mula-mula ambil sekali je.. segan lak sebab orang sebelah dah jeling-jeling. apalah minah ni buat. 

tiba-tiba nenek suruh amek lagi. apalagi, aku belasah lah amek banyak-banyak. rupanya kecil je ya dalam kapal terbang. aku bajet besar. maybe airbus la kan. paling tak suka bila tengok pramugari dia. hmmmmmmmm...



bulan 12, kalau ada rezeki, kalau ALLAH bagi peluang, dapatlah pergi Mekah dan Madinah buat umrah. dapatlah buat pertama kali ziarah kubur arwah abah dengan arwah ashu. dapatlah merasa nikmat beribadah dekat sana macam orang lain. andai ada rezeki. 
 
 
post signature

Share:

44 comments

  1. cantikkan pemandangan dari udara..merasa jugak naik flight..akak tak pernah langsung..alhamdulillah..moga Allah permudahkan urusan pi tanah suci tu nanti..amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. cantik sangat! in shaa ALLAH nanti dapatlah tu naik flight :)

      Delete
  2. sib baik 1st time naik berkawan.. kite dlu naik sorg2.. takot.. pastu langgar awan pulak mse dh nk sampai tu. rse cm xlekat punggung kt sit. pastu airport kt kuala terengganu kan tepi pantai.. lagi la.... mse nak mendarat tu rse cam nak msuk dalam laut je... serammmmmmm!!!! nak balik tu siap call ayah kat KL. boleh x datang sana jemput naik kereta. hahahahaha... nmpk x fobia die kt situ... nampak... hahahhaaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah ye ke? beraninya naik sorang2... saya memang blur la kalau naik sorang2. hehehehe.... macam best je airport dekat tepi pantai...

      hhahaha. dah tu ayah sis datang ke naik kete tu?

      Delete
  3. Seronoknya dia,...Amy naik firefly dr Subang ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa pergi saya naik Malindo, balik tu naik firefly. hehehe

      Delete
  4. Naik airlines apa, Amy?

    Moga Allah murahkan rezeki Amy dapat menjejakkan kaki ke Makkah bulan 12 ni, insya Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. naik Firefly ^^,

      in shaa ALLAH. mudah2an.. terima kasih Farah :)

      Delete
  5. Oklah tu.. takkan ada pengalaman ke2,3,4,5 kalau tiada yg pertama.. Suka tengok awan kat tingkap mcm tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. setuju tu abang KK. kalau dapat tepi tingkap syok la ^^,

      Delete
  6. walaupun banyak kali dah naik flight, still teruja setiap kali naik. nervous pun ada jugak, lagi2 dengan berita2 sekarang banyak libatkan kapal terbang kan :) sentiasa amalkan baca doa naik kenderaan dan doa banyak2 jangan leka sangat kat atas tu. hehe ni pesanan untuk diri sendiri, sbb cerita2 yg ada kat screen seat tu mostly latest punya, kadang2 mmg tak sedar diri jugak la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... nervous sangat. lagi macam awak yang pergi jauh sampai ke Czech. ya ALLAH, xtahu macam mana rasanya. betul. nenek saya pun sellau cakap, jangan syok sangat. nanti kena balik... dah la x reti berenang. sobs

      Delete
  7. akk pon xprnah naik flight..
    haha.. teringin jgk nk merasa naik flight.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. nanti ajak husband naik flight :P

      Delete
  8. BV tak pernah lagi naik flight. wohoho. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom kita naik sama-sama BV. hehehe

      Delete
  9. syok tak naik flight
    akak tak pernah lagi naik flight, huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa nak naik tu rasa macam Fast & Furious kak. laju bebenor.. hahahaha. lepas tu okay je. turun pun scary sikit. ^^

      Delete
  10. sama laa baru sekali naik flight.. itupun dari penang ke kuching.. akak pun duduk dekat ngan sayap.. dapat jugak snap beberapa gambar.. time pergi ok lagi laa.. time balik mencabar skit sebab cuaca kurang baik.. apapun kami selamat sampai tanpa sebarang masalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan dapat amek gambar dekat dengan sayap. hehehe... ish, takut juga kalau cuaca buruk ni... nasib baiklah semuanya selamat

      Delete
  11. ok la tu dah jugaj naik
    akk tah bile2 nak merasa naik kapal terbang
    nak kene tggu firash besar sikit ni
    baru boleh naik fligt balik kelantan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... nanti boleh la kak.. kot2 suami akak malas nak drive jauh2 ke an

      Delete
  12. Cik Mimie belum merasa lagi naik flight..haish, takut pun ada bila macam yg terjadi ni..:)

    Semoga Amy dapat pergi menunaikan Umrah tu :) amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa ALLAH banyak2 je doa kak .. :)

      amin terima kasih ^^

      Delete
  13. sy mula2 naik flight rasa gayat....lebih2 lg time tu gelap..so xnmpk keliling...rasa kecut jer perut huhuuhuh...tp skg dh lali dah....coz nk blik kpg xde pilihan lain selain naik belon hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun takut gayat juga sebenarnya. hahahhaa... wah, kalau gelap2, dalam kapal terbang pun gelap k?

      Delete
  14. amy nk pergi umrah bulan 12 ni? insyaallah niat yang baik, Allah akn permudahkan.... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa ALLAH kak Aisya :) terima kasih

      Delete
  15. Replies
    1. nanti in shaa ALLAH dapatlah merasa kak :)

      Delete
  16. first time ke second time ke ooor da berkali2.. kecut perut still akan terasa..
    sayang ooi.. ambil je gambar banyak2.. lantak le orang nak jeling ke apa.. ahahha
    akak penah suruh yg duduk tepi tu amek kan lagi.. tp kalo tngk spesis x spoting tu
    skali dua je la amek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke kak? nape eh? hehehehe... tu la, takut tak sporting yang x syok tu. hahaha...

      Delete
  17. tak pernah naik :(
    moga termakbul doa amy nak g mekah nanti ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti dapatlah tu. saya pun baru dapat naik... :)

      in shaa ALLAH thank you ^^

      Delete
  18. seronok kan pengalaman naik flight..kak wana dah lama x naik..paling suka naik MAS..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak wana meh la naik flight datang sini :P

      Delete
  19. Akak suka naik flight..tp seram bila cuaca x elok dan flight langgar awan ke....tp mmg pemandangan cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a, haritu dia langgar sikit je awan itu pun dah seriau semacam..

      Delete
  20. teringat dulu 1st time naik flight g indon

    ReplyDelete
    Replies
    1. best tak parihh? hahaha. bape jam eh?

      Delete
  21. kak ana ni pun mmg x penah lai naik flight. syarat mak pulak selagi belum kawen, kakak jgnla nk ngade2 naik flight ke mana2. tudia mmg x dpt la kak ana ni nak naik flight jwbnye. hehehe

    wahhh amy nk ke umrah ye nti? semoga dipermudahkan urusan nanti. insyaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ye ke? wah, kalau macam tu kena cepat2 kawen la. hehehe... kalau dapat husband pilot pun best juga :P

      in shaa ALLAH kak.. aamiin terima kasih :)

      Delete
  22. Yezza.. kak gee pon dapat merasa naik flight baru tahun lepas.. Pengalaman naik dengan AirAsia best, at least tak rasa impak dia belok kiri kanan tu kan. Naik Malindo giler seram sebab everytime dia buat belok tu, dengan badan2 rasa nak ikut.. Entahlah penumpang lain rasa ke tak apa yg kak Gee rasa.. ahaksss..

    InshaAllah, ada rezeki; dapatlah pergi tahun ni. lagipun ada someone special di sanakan? inshaAllah dipermudahkan Allah.. :')

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.