Shake It Baby

8:00 p.m
rumah
first day of april me updating my blog
assalamualaikum and hello lads!

https://41.media.tumblr.com/83256ab3501b05954e9634198467fadb/tumblr_neu8af8bqr1tfxkpko1_500.jpg

alamak, aku dah ketinggalan lagi. hmm, bila dah duduk rumah ni, malas sangat nak buat semua benda. sampai blog pun aku bolayan je. tapi harini kuatkan semangat untuk update blog dan singgah blog kawan-kawan. ada yang kenal aku lagi tak? hahahahahahahhaha. -.-

okay, tajuk aku macam lain macam je kan. sebenarnya aku nak cerita pasal menari. aku tahu, tak semua ada passion dengan tarian ni kan. kadang-kadang rasa macam complicated, kadang-kadang malas sebab banyak sangat pergerakannya berbanding jogging or main badminton. 

tapi menari ni ada banyak juga faedahnya. antaranya:
1. Turun berat badan. cuba tengok artis bollywood tu, lawa je body. sebab dia menari tau.
2. Merangsang memori
3. Kurang stress

credit to www.tumblr.com

 
4. Lebih Flexible
5. Menguatkan Jantung - lebih-lebih lagi untuk orang yang ada penyakit cardiovascular
6. Lebih bertenaga

dan banyak lagi. ha, ingat aku suka-suka menari ni tak ada faedah ke. tapi aku suka menari sorang-sorang je. sekarang bila time cuti semester, aku banyak buat zumba dance. yeah, dalam banyak-banyak tarian, zumba dance paling senang nak follow.

https://inthelightofthewrite.files.wordpress.com/2014/05/maya-angelou-3.png
credit to imgbuddy.com

zumba dance ni sangat bagus untuk orang yang nak turunkan berat badan. aku bukan niat nak turunkan berat badan. aku cuma suka menari. hahahhaa. kalau rasa dah pro sikit, boleh buat tarian bollywood. paling susah bagi aku, salsa! pergh, teringin nak belajar salsa. tapi salsa kena ada partner. 

malas nak cari kat Youtube? meh aku kasi link terus. ni paling senang tau aku kasi! menari dekat dalam rumah je. tapi make sure ruang dalam rumah sangat luas untuk korang ke sana ke sini.

ini untuk beginners. senang je. percayalah cakap aku. lagu pun best. hehe.

kalau dah power, kita ambil yang advance sikit macam ni.



paling laju dan memenatkan adalah tarian ini.


okay tu je. selamat menari. hahahhaa. sama-samalah kita menjaga kesihatan diri ya. tak nak menari tak apa. tak ada masalah.
 
 
 
post signature

Share:

23 comments

  1. jom2 menari , huhuu . ada kawan budak kelas minat gak menari sampai join event2 kolej buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha. ye ke? saya x sempat join xtvt kolej sebab banyak xtvt luar je.. ni pun menari dalam umah >.<

      Delete
  2. Dulu gigihlah nak cuba zumba ni. Last-last malas, terus tak buat dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ye ke? Farah suka buat apa je eh?

      Delete
  3. lagu dia tu kalau dengar balik macam sebut "lampin" balik basuh lampin balik basuk lampin hahaha

    ka imaginasi saya jer :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha, ye ke? saya x dengar lak hahahhahahaha. kuat betul imaginasi abang Arz ni lol

      Delete
  4. saya boleh kata selalu jugak berzumba...cuma tarian dalam movie ni saya katakan agak simple.

    setiap petang jika tak ada halangan memang akan berzumba bersungguh-sungguh.

    cuma orang tak panggil zumba. saya dan rakan-rakan ja panggil zumba.
    orang lain panggil main badminton :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. saya share ni untuk beginners. senang. kalau x pernah zumba tiba2 dah tengok video advanced, tu yang xnak buat kan.. hehe.

      oh, zumba badminton ye. hahahaha... boleh lah tu dari xde >.<

      Delete
  5. Jom kita berzumba... terbaik!!.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah. terbaik! abang KK pernah zumba tak? haha

      Delete
  6. Seronoknya menari! Memang leh hilang stress!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe. jom menari sama-sama kak Farrah :D

      Delete
  7. Cik Mimie suka zumba..tapi layan dekat youtube je..xde geng nak ke kelas zumba..sobs!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. samalah kita cik Mimie. nanti kita jumpa, kita menari sama-sama :P

      Delete
  8. boleh je :) Zumba lagu Chammak callo

    https://www.youtube.com/watch?v=OgJCK_A5A4A

    terbaik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah tengok yang Chammak Challo tu. ahahaha.. awesome

      Delete
    2. Memang gelek la layan zumba lagu chamak callo ni..huhu :)

      Delete
  9. sekarang nih glamour zumba plak.. lepas nih apa plak laa.. akak pun lama tak singgah kat sini.. bulan nih akak cuba singgah skit2 rakan yang lama tak jenguk..

    ReplyDelete
  10. nak senaman satu tnpt mmg zumba la pilihannye
    letih mmg letih
    tp kene mulakan dari yg asas
    baru badan kite xtrkjut

    ReplyDelete
  11. since akak suka kpop.. akak cari zumba guna lagu2 kpop gak..
    tapi yang bailando tu macam best cuma laju sangat.. ehehehe..

    semput !!!

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.