Snail White Cleansing Makeup Removal .:Beauty Review:.

10:38 p.m
rumah 
baru lepas sambut birthday ummi

assalamualaikum and hello lads!
 
 
Nama Produk: Snail White Cleansing
Kuantiti: 151ml
Harga: RM89
 
haritu aku terima produk dari Snail White. Nama dia Cleansing. Satu produk makeup removal. sangat sesuai dengan orang yang sentiasa pakai makeup setiap hari tu.apa yang best dengan Cleansing product ni, dia oil-free. means kalau pakai, tak adalah rasa nak pakai banyak kali sebab nak pastikan muka rasa selesa kan.




cara pakai dia senang je. just apply dekat wajah, make sure lah basuh betul-betul muka tu. then, basuh dengan air yang bersih. that's it. ini hasilnya bila aku apply dekat tangan. 
 
Displaying 11054443_388076431365103_1076742472396761325_n.jpg

so far, dari observation aku, memang berkesan. cuma tinggal glitter je la tak berapa nak hilang. aku still nampak lagi tangan aku berglitter ni. hahaha. 
 
 
 
cecair dia jernih je. kalau mix dengan air, baru dia jadi warna putih. Snail White Cleansing ni bukan sahaja bertindak sebagai makeup removal, dia ada benefits lain juga. contohnya seperti di dalam gambar ini.
 
Displaying 11058410_388076464698433_179793810744831947_n.jpg

aku rasa in shaa ALLAH produk Snail White Cleansing ni sesuai dengan semua jenis kulit. sedangkan pakai makeup yang penuh dengan macam-macam chemical kita boleh pakai, takkan lah pembersih mekap tak berkesan kan? makes sense? 
 
Displaying 10537097_387407944765285_1045982652879268846_n.jpg

kalau tertarik, sila layari mana-mana laman yang aku nyatakan di bawah ini :)
 

and oh, kalau korang baca entri aku pada hari ini (Sabtu), aku rasa sempat lagi nak join GA dia. dia akan umumkan pemenang esok. try je la. kalau ada rezeki. sorry, lambat bagitahu.
 
 
 
post signature

Share:

8 comments

  1. wah mcm best la produk ni.. tapi muka kite xsesuai kot.. jarang pakai makeup.. tp muka berminyak la -.-

    ReplyDelete
  2. Sgt bagus utk pemakai make up ni..

    ReplyDelete
  3. nak cleansing macam mane cik amy..
    mekap pon tak pakai..
    wahahahahaha.. ^_^

    ReplyDelete
  4. Saya pakai Snail White juga sebelum ni. Tapi, bukan yang Cleansing punya lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesss, akak dah baca entri Farah berkenaan Snail product ni :)

      Delete
  5. Wow, nampak macam best je produk ni..

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.