5 Produk Memikat Hati di Rakuten Malaysia

ShopCoupons X Rakuten Blogger Contest

Shopping Online di Rakuten Malaysia


assalamualaikum and hello lads!


before i write any further, aku nak tanya sikit. siapa kat sini suka shopping online? if yes, korang sama macam aku. hahaha. aku sangat suka shopping. tapi bila dah ada kemudahan macam ni, siapa tak suka kan. kalau macam aku yang selalu shopping online, macam-macam jenis website aku akan buka. lagi-lagi kalau boleh dapat barang murahkan. tak perlu nak pakai kereta ke apa jauh-jauh semata-mata nak beli satu keperluan sahaja.

Rakuten Malaysia adalah satu website yang popular di Malaysia juga. apa yang Rakuten Malaysia jual? dia menjual barangan produk seperti fesyen, kesihatan, elektronik, peralatan sukan dan juga lain-lain. banyak kan. ada yang barang berjenama juga pula tu.

tapi dalam banyak-banyak produk yang aku tengok di website Rakuten Malaysia, ini adalah 5 produk yang sangat memikat hati aku.

1. Klairs Rich Moist Soothing Serum 50ml >> Natta Cosme section <<

Klairs Rich Moist Soothing Serum 50ml 0 

Jenama: Klairs from Natta Cosme
Harga: RM68.00
Kuantiti: 50ml

sebelum ni, aku ada dapat produk Natta Cosme Klairs juga. best produk Klairs ni. bila dah ada satu produk, of course lah aku mencari produk yang lain dari jenama sama juga kan. harga pun berbaloi-baloi.

2. Fashion Women Elegant Working Office Wear Dress >> Dresses Section <<

 
Harga: RM59.00
Size: Free
Material: Woolen
Other: With Belt

well, wanita dah fesyen tidak boleh dipisahkan, am I right? bila buka website Rakuten je, dress yang aku cari dulu.fulamak, aku suka style macam ni. tapi of course lah pakai seluar panjang. zzz.. pakai pula dengan boot.

3. 7 Pieces Travel Bag Organizer >> Home & Living Section <<

Harga: RM65.00
Material: Nylon
2 Jenis Warna: Merah Jambu dan Biru

one of my dreams is to travel around the world. tapi buat masa ni, biarlah dalam Malaysia dulu. dah kaya, baru boleh travel merata dunia kan. tapi even dalam Malaysia pun, kena ada beg yang sesuai. kalau tak, main masuk je semua barang. last-last ada yang tertinggal.

kalau ada travel beg ni, kemas sikit aku punya barangan. mudah nak mencari apa sahaja barangan yang aku bawa bersama.

4. Fossil FS4835 Grant Chronograph Leather Band Watch Blue >> Watches Section <<

Jenama: Fossil
Harga: RM490.99
Water Resistant: 5ATM

alamak, aku kalau sekali dah terpandang jam tangan, memang aku duk ushar tu je lah. blue and white are my favorite colors. look at that! it looks so expensive and elegant. bila ada function meletops, confirm lah aku pakai jam ni punya. this is one of the things i can't live without you know. kalau pergi berjalan ke mana, bila tak pakai jam, i feel so empty and weird.  

5. Mid-height Block Heel Booties >> Shoes Section <<

Mid-height Block Heel Booties 0 
Jenama: NEVA Shoes
Warna: Hitam 1 1/2 inch heels
Harga:  RM159.90

sejak masuk umur 21 tahun, aku teringin nak pakai boot. and now i have four kinds of boots. bila sekali dah beli something yang kau minat, you sure want to buy a lot more. macam-macam jenis kasut ada dekat Rakuten rupanya. susah nak pilih. tapi Mid-height Block Heel Booties yang berjaya menarik perhatian aku. ini kalau pakai pergi interview, pergi kerja okay tak? hehehe.

macam mana, ada yang berminat tak sama macam aku? hahahaha. aku dah rasa nak beli ni. alahai. kalau ikut ada duit, memang macam-macam dah aku shop dekat Rakuten Malaysia. and untuk bloggers yang lain, yang masih belum join contest ni, cepat-cepat join! mana tahu kalau korang pun tersenarai menjadi salah seorang pemenang kan! :D

untuk makluman lanjut, boleh layari laman web

 Instagram: +ShopCoupons 


Anda boleh mendapat produk-produk tersenarai di Rakuten Malaysia Post ini merupakan entry untuk Peraduan Blogger ShopCoupons X Rakuten. Anjuran ShopCoupons. Rakuten Voucher tajaan Rakuten Malaysia.
 
post signature

Share:

15 comments

  1. Wow, brng pun murah2 gak.... All d best, Ade mase Cikna pun nak join gak LA....;-)

    ReplyDelete
  2. susah kak gee nak shopping online ni. takde kepuasan. huhu
    tapi tak semua orang mcm tu, lagipun kadang2 bila kurang masa kena juga shopping online.

    ReplyDelete
  3. Best of luck cayang.... kaksha sama macam kakgee... rasa tak puas bila shopping on9... kekadang dapat tak comfort dengan kita plak.. :)

    ReplyDelete
  4. Menarik tawaran Rakuten nie... Good luck Amy ^-^

    ReplyDelete
  5. Menarik tawaran Rakuten nie... Good luck Amy ^-^

    ReplyDelete
  6. wowww.. nak join jugak bolehhh? heheh

    ReplyDelete
  7. good luck dear! cantiknya but tu!

    ReplyDelete
  8. wahhh baru tahu rakuten ada jual produk dari klairs...amy, produk klairs ni bgus, dia popular sgt dekat korea....akk selalu search cari produk kecantikan dari korea :D hihihi happy shopping2 online yer :D btw kita geng, akk kaki shopping online jugak :D senang, xyah jalan sakit2 kaki :D

    ReplyDelete
  9. gook luck...jam dan high heel tu menggoda

    ReplyDelete
  10. kk eny pun join nii!!! good luck!

    ReplyDelete
  11. yeah!!!!!!!!!!!!!!amy menanggg....

    ReplyDelete
  12. Entry memang meletop..memang layak menang :) Tahniah AMy :)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.