Hindustan Tetap Di Hati

9:44 p.m
rumah
layan Hindustan

assalamualaikum and hello lads!
http://www.bollynook.com/uploaded_pictures/content/lyrics/520x333/kal-ho-naa-ho-sad-8305.jpg

dalam duk sembang-sembang dengan bloggers EFG (sila tengok di bloglist), aku rasa happy pula sebab ada lain yang minat Hindustan sama dengan aku. hahahaha. zaman sekarang kurang sikit dah. dulu kan ada musim Hindustan macam musim Korea. tapi sejak dah hilang, diorang dah x layan. blogger yang rajin komen di sini ada juga yang minat sama. Kak Farrah MF, Cik Mimie dan lain-lain.


ummi aku pernah cakap. aku ni terpengaruh dengan Hindustan sebab arwah pakcik aku. arwah suka sangat layan. aku ni dah ler mudah terpengaruh. so aku pun minat. ummi aku kata, kalau aku nangis je kan, kalau nak kasi senyap, bagi aku tengok Hindustan. confirm hilang segala air mata. wakakakkakaka.

aku rasa CD pertama yang aku sangat-sangat suka layan adalah Kuch Kuch Hota Hai. cerita legend der. sejak dari tu lah, Karan Johar famous melampau-lampau. aku ingatkan bila dah besar, hilanglah minat. since minat aku sering berubah. aku cepat bosan orangnya. 
credit to www.fanpop.com

aku rasa aku masih bertahan dengan cerita Hindi sebab cerita dia mostly aku tengok banyak nilai-nilai kekeluargaan. banyak pengajaran. tapi ops, banyak gaduh. hahahaha. tu dulu. sekarang tak ada dah scene gaduh-gaduh melainkan memang action movies. 

pernah satu masa aku seroommate dengan seorang kawan aku yang dah fly ke oversea sekarang. dia tak pernah dengar pun pasal Hindustan okay. tapi time tu, aku saje je layan KKKG, dia terlayan sekali. and last-last dia minta cerita tu dengan aku.
http://www.mthai.com/en/wp-content/uploads/2015/02/SnroTgh.gif
credit to imgbuddy.com

esoknya, masa aku masuk dalam bilik, aku tengok dia menangis teresak-esak. la, dah kenapa? rupanya dia layan balik KKKG sampai terfeeling. hahahaha. kan. sampai x suka terus jadi suka. aku memang suka tarik orang minat cerita Hindustan ni. cuma sekarang kena pandai pilih lah. sebab banyak dah macam cerita omputeh. 18! erghhh. tension mak.

dalam banyak-banyak passion, inilah passion aku yang paling mendalam sekali. kalau someone tak suka Hindi xpe, tapi JANGAN HINA okay. kalau tak pernah layan, jangan hina. kalau layan, tetap hina tu maksudnya korang layan cerita tak best buat pertama kali. so korang judge semua cerita x best. 
credit to www.pheed.com

okay tu je nak cerita. sila jangan hina aku punya minat. aku boleh kutuk gila-gila minat dia. percayalah. ehehhehe.....

adios~

p/s: kalau jumpa aku masa aku tengah sibuk layan Hindustan, sila jangan terasa kalau aku tak dengar langsung korang panggil aku. teehee~

siapa kenal lagu ni? 


 
post signature

Share:

57 comments

  1. Amy dan Hindustan dah sinonim. Berpisah tiada. Oh, dua citer kat atas tu memang berbaloi ditonton ulang kali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Referring to kuch kuch and kkkg :)

      Delete
    2. KKKG tu cerita apa? ngeee..

      Delete
    3. kabhi kushi kabhi gham...nyanyi sikit..haha

      Delete
    4. kak Farrah : hehehehehhe... memang berpisah tiada :P yep, best sangat sangat sangat kan!!

      kak Sal: kita segan la nak nyanyi. nanti ujan. ops~

      Delete
  2. KKHT & K3G memang legend arr. kak ana pun jenis minat hindustan gak tp tu la cita hindi zaman skrg ni byk sgt elemen 18sx. tu yg makin kureng nengok hindi movie. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhe. kan. tu la, yang baru ni asyik nak 18 je.. menyampah nak tengok. grrr

      Delete
  3. give me 5 girl ! sy pun peminat setia hindustan... berulang kali tgok pun x kisah.. sbb lagu2 dlm tu best2... sambil2 mengimbau zaman sekolah dulu.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. *high five* heheh kan! sampai beratus kali dengar lagu hindustan pun xpa hehehe

      Delete
  4. Hasben akak si Tokis tu, masa memula kawin asyik ejek akak je sebab tengok citer bangla katanya... sekarang ni kalau akak bukak citer hindustan, dia boleh stop main game, lepas tu join akak skali... tapi passion akak tak sekuat Amy coz Amy layan citer hindi bebaru, akak pulak tetap setia dengan lakonan Rani Mukherji, Kajol, Preity Zinta, Manisha Koraila, Shah Rukh Khan, Salman Khan, Saif Ali Khan, Aamir Khan Hrtitik Roshan... hahh kira pelakon famos sekitar 90-an laa..

    sekarang punya hindi akak kurenggg sket...

    ReplyDelete
    Replies
    1. citer bangla dia kata?!! ni nak marah ni. hahahahahha.... amboi, best la tu kalau sampai stop main game... hehehhe... cter dulu memang best kan kaksha. cter skang kena banyak memilih.

      Delete
  5. suka layan hindustan yang lama² je..yang baru² ni kurang best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama lama dulu memang best. saya suka juga :)

      Delete
  6. Salam perkenalan, singgah follow sini.
    Bestnye tengok cite hindustan... Dulu-dulu mia suka tengok cite tamil. haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan :)

      hehehe. saya satu je movie tamil saya layan haritu.

      Delete
  7. Cerita Hindustan yang lama-lama semua macam best. Yang baru-baru ni, macam kureng sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. skang memang kureng... kena pandai pilih.. macam cerita melayu jugala kan

      Delete
  8. Dulu Zumal hairan kenapa Tok suka sangat layan Hindustan, akhirnya bila Zumal sendiri dah terpengaruh... Rasa best sangat ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah wah, ha, kan dah terpengaruh. hahahahaha.

      Delete
  9. KG masa zaman budak sekolah dulu..terpengaruh dgn kawan2 yg mmg taik bollywood...mcm Amy..KG pun minat KKHH tu..siap meleleh air mata tau...tp skrg...mcm dah kureng minat..klu best KG layan la..klu x..bek tidur

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pun sampai meleleh air mata. hehehehe... tu la, ada masanya saya skip laju laju je.. biar nak tgk juga smpai habis

      Delete
  10. amy..kkhh memang terbaikk..khaty pun layan bollywood

    ReplyDelete
  11. sama ngan best friend I, klu keluar cari CD dia akan tgk hindustan dlu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehhe... tu memang minat sangat la tu >.<

      Delete
  12. hehehe, dalam banyak cerita Bollywood, Kuch2 Ho tai paling daebak... sampai skrg masih simpan video dia, sbb cerita dia x boring, fina suka Anjali..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! wah, sampai simpan lagi video? gila la. kita dah hilang ke mana entah. hahahahha.. saya pun suka anjali ^^,

      Delete
  13. sedih citer nie bila shah rukh khan died ...

    ReplyDelete
  14. Suka KKHT dan juga KKKG..kalau tengok banyak kali sure nangis lagi..heheh.. dan tak lupa..mujhe dosti karoge..hahah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau cerita cinta paling layan MOHABBATEIN...terbaik bakhang...hahah

      Delete
    2. hehehhehe. Mohabbatein best gila! selalu layan kalau ada masa... KKHH dengan KKKG pun awesome!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      ceh, Mujhse Dosti Karoge dengan Cik Mimie xley dipisahkan :P

      Delete
    3. Lagu2 dalam cerita ni semua best2...nyanyi sambil fefeling kita dalam filem tu..hahaha :)

      Delete
  15. kita dulu memang hantu hindustan.. kecik2 lagi da jadi hantu.. hakhak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe.. kita sama-sama hantu Zati :D

      Delete
  16. amy!!!! kak wana pun minat citer hindustan gak..hehe..;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah! sep sikit. muah muah sikit kak wana :P

      Delete
  17. citer2 hindustan yang lama2 kak wana suka tengok..KKHH pun suka..memang takkan penah bosan tengok..best layan sambil emo..hihik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe. kan, memang x bosan! kita pun suka :D

      Delete
  18. sekarang kurang sangat SRK....just minat lakonan Aamir Khan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ler.. sebab tu perasan diri sendiri tu aamir khan. ops ~~~~~

      Delete
  19. cite hindustan mmg layan lbh2 kalu de shah rukh khan...layaannn hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe. saya pun suka SRK. tapi bila badan dia macam tough terlebih tu, lahai malas lak tgk

      Delete
  20. akak rasa first Hindi movie akak layan adalah Yes Boss, tu lagi epik dari KKHTH..haha.consider akak pun lagi tua dari Amy, kan.

    tapi betullah, cerita sekarang dah macam omputih..tak best dah nak layan. akak pun tak suka orang yang suka hina minat orang lain. kau tak suka kau diam jelah, aku tak ajak kau join pun.

    p/s:pakcik akak cakap orang suka tengok hindustan ni kuat berangan.hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, yes Boss. x teringat lak cter tu. kita paling ingat cter Ishq. hehehe. kak Sal layan xcter tu?

      yep. banyak sangat kena censored. grrrr ... tu la pasal, nak kutuk2 lak. bagi sebiji kang. hahaha baru tau

      erm erm.. no komen :P

      Delete
  21. Citer Hindustan ni mmg ada getah... klu dah kena getah dia mmg melekat laa.. tapi citer Hindustan mmg best2.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah. abang KK ni memang terbaiklah kasi perumpaan.... tak terfikir langsung saya ha. hahahaha...

      yep, best!! :)

      Delete
  22. KAK ENY MMG SUKA KUCH KUCH HOTA HAI TU HEHEHHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, sampai capital ha kak eny pakai :P KITA PUN SUKA :D

      Delete
  23. Kak ekin pun hindustan minat gak... hindi lama best2

    ReplyDelete
  24. okay lagilah cerita hindustan berbanding tamil. kadang2 hero tamil ni tak realistik, lawan 20 orang badan besar2 pon boleh menang dgn sekali tumbuk. adeh... susah nak hadam..

    sekarang citer hindustan banyak yg tak ori. tak ori tu sebab penampilan yg terlalu seksi (dah macam hollywood), unsur2 sederhana dan budaya dari India tu sendiri tak ditonjolkan. selain drpd rentak lagu yg dicompose sekarang sudah hampir menyamai lagu2 R&B dan rock hollywood. tak best dah. huhu
    suka tengok lagu 90an dan awal 2000. semua kasi gelek je.. hehe

    yg penting, SRK tetap di hati.

    ReplyDelete
  25. kih kih kih..peminat tegar betul nih....

    ReplyDelete
  26. Mane nk cari cd hindustan citer lelame ye.. dulu mydin ade.. skang susah nk cari.. sape tau kt mane

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.