Kita Settle Dekat Akhirat Je

1:54 p.m
rumah
...
 
assalamualaikum and hello lads! 
 
http://41.media.tumblr.com/tumblr_lstzoijkwd1r16hn0o1_r2_1280.jpg
 
ada lagi ke blogger yang masih update entry macam aku harini? hahaha... ini saje nak menambah entri namanya. aku cuma nak bercerita pasal gaduh je.
 
dekat dunia, tak sah kalau kita tak gaduh kan.. kadang-kadang rasa macam nak bagitahu satu dunia je yang dia yang salah tapi kita yang tertuduh. aku benci bila orang tuduh aku macam-macam ni. bajet dia hebat sangat sampai semua orang nak percaya dia. tapi siapa je yang suka bila diri sendiri dituduh kan? 
 
kalau kita nak explain, orang kata kita bagi alasan banyak, maknanya kita yang memang bersalah. kalau kita diam, nampak macam kita lagi yang bersalah. dah tu nak buat apa?
 
aku rasa sampai satu masa, kalau orang still salahkan aku, aku cakap je macam ni..
 
kita settle dekat akhirat je. masa tu mulut masing-masing dah tertutup. ALLAH Maha Adil. siapa salah siapa betul, ALLAH tahu. tak ada dah aku rasa sakit hati macam ni. biar orang yang betul-betul salah kena hukuman. habis cerita. 
 
kalau nak buat komen macam artis pun boleh juga. 
 
no comment. hahahhaha
 
credit to www.tumblr.com
sebab tu diorang cakap macam tu je. bukan tak nak layan. tapi kita cakap macam ni, dia kata tipu. kita x cakap dia kata berdalih. dah tu nak buat apa! hahhaa. ini bukan entri emosi. ini entri nak sedapkan hati. manusia ni kalau kita cakap pasal agama (WARNING:MESTILAH TAHU HUKUM HAKAM AGAMA), baru dia diam. kalau tak, pot pet pot pet mulut dia tak berhenti. tapi janganlah sampai permainkan agama. bercakap biar kena pada tempatnya okay.

http://33.media.tumblr.com/9c3d267833baf2dee643a6384ec471f3/tumblr_inline_mkhwdguNI21ryolh9.gif
credit to spoilthedead.com
 
post signature

Share:

31 comments

  1. Napa garang2 ni dik... Chill.. Biar dorang, lg kita chill lg dorang sakit ht

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. mana ada marah kak :P

      Delete
  2. ALLAH maha adil. suatu hari nanti mesti kebenaran akan muncul. tak didunia di akhirat. :) sabar ye sis. hehee. be cool as always. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa ALLAH.. :) kita x reti cool selalu. hehehe

      Delete
  3. betul2. kekadang sampai satu masa kita rasa penat. huh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm.. kan. penat nak berbicara...

      Delete
  4. wuu serius xske org jenis cmtuu.. mcm yakin dy msok syurga.. takpe saba jela amy.. kite paham.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe... kadang2 geram betul... >.<

      Delete
  5. Walau apa pun Amy J...cool dik...jgn la garang2...tatotnyerrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe... ini baru garang sikit kak SA :P

      Delete
  6. Patut kak gee bagi jawapan yg sama je kat diorang hari tu.

    "kita settle kat court akhirat"

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni kalau jumpa manusia macam ni lagi, kita cakap je macam tu. dekat akhirat, memang x boleh terlepas even nak lari jauh seribu batu sekalipun

      Delete
    2. setuju 194%. errr 6% lagi terkena GST.. hehehe

      Delete
  7. sesetengah perkara, akan terjawab dengan peredaran masa...bak kata omputeh time will tell

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik, macam sama je ngan chat dalam EFG hahhaha. time tu lambat sangat kadang2.. hmm

      Delete
  8. Setiap fitnah akan menjadi kekuatan utk kita berjaya kelak.. di dunia dan juga akhirat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm.. betul tu abang KK. moga jadi kekuatan jika dapat rintangan seperti ini

      Delete
  9. Banyakkan bersabar ye Amy..kkdg orang yang bajet good2 ni..xdela good sgt..jnji kita kenal dan tahu siapa kita ni sudah..yg lain2 tu campak tepi je la..apa org nk ckp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... tu la, kena banyak positifkan diri. dia banyak cakap macam tu sebab dia berada di belakang kita..

      Delete
  10. Masa akan menentukan siapa yang benar dan siapa yang salah

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa kadang-kadang terlalu lambat

      Delete
  11. takut baca tajuk entry ni..takpelah Amy, Allah maha mengetahui.Biar Dia saja yang jadi pengadil nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhee.... ye betul. sebab tu saya kata kita settle dekat akhirat je. sebab masa tu mmg x boleh lari dah

      Delete
  12. most of times, sy selalu fight utk tunjuk yg sy betul. tapi lama-lama tu, rasa tak sedap hati sangat sbb risau terkasar bahasa dgn orang (walaupun apa yg sy cakap mungkin betul).

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm... tu la.. takut orang lain terasa pula. saya pun kalau nak cakap, kadang2 saya sinis sikit.. so, better diam je.. unless dia betul2 cabar kesabaran

      Delete
  13. kak wana setuju tu amy..memang sakit hati bila ada yang cakap benda yang langsung tak dibuat..

    ReplyDelete
  14. ahahhaha....boleh gak mcm tu...no komen' so x panjang...habis camtu je..ye betul gak..di akhirat nanti nak lari ke mana kan?

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.