Majlis Sukaneka Sekolah Rendah

5:28 p.m
rumah
layan hawaii five-0
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
 
sebenarnya cerita ni dah lama dah. tapi malas nak update. harini baru rajin sikit. heeee. 
 
haritu ada majlis sukaneka dekat taman subang, jauh sikit dari sekolah rendah. sebab sekolah rendah tu tak ada padang. hahahaha...almaklumlah budak-budak makin ramai, sekolah kenalah bina banyak sikit bangunan. 
 
majlis bermula seawal 7pagi. mula-mula hantar adik aku je naik motor. sebab dia join senamrobik. dia tak join sukan. samalah macam kakak-kakak dia. x aktif sukan. hahahaha. then, pukul 8 lebih baru bergerak. 
 



 
 
sebelum senamrobik start, p la cari makanan dengan ummi aku. wah, ada juga orang main belon ni. kalau tak ada budak-budak tu, aku lah orang first yang akan join main belon. wakakakaka. aku pantang betui tengok bubble besar tu. :D
 


 
 
then, akhirnya sampailah ke acara senamrobik. ada empat rumah. Putra, Waja, Wira dan Satria. adik aku berumah sukan Putra. comel betul tengok budak-budak ni bersenam. hahaha. ada pakai lagu famous (x ingat tajuk), lagu tropika and lagu english yang aku tak kenal. adik aku punya rumah pakai lagu Tamil. haha. awesome gila lagu tu. 
 


 

aku ada rakam video, tapi lama pula nak upload dalam ni. aku pun duduk jauh, tak dapat ambil gambar adik aku. 

akhirnya, rumah adik aku berjaya! yeah, barulah 1 Malaysia kan. kita ni hidup dalam masyarakat majmuk bak kata kak Gee. kenalah pelbagaikan lagu dan tarian. baru menarik :)

okay tu je nak cerita. masa sukan, kami terus balik. maleh nak tengok. den x suko sukan2 ni.

adios~~
 
post signature

Share:

35 comments

  1. seronoknyaa tengok bebudak bersukan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok seronok la.. hehe. kalau nak main sekali malas tu

      Delete
  2. Dulu masa sekolah rendah dan menengah memang ini la acara yang di tunggu2...memang meriah kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep betul kak SA. memang meriah sungguh. hahahhaha.

      Delete
  3. samalah macam kak Sal kau..tak bersukan sangat.biasa hari Sukan ni suka acara hias-hias khemah macam ni je.pas tu dok ke hulu ke hilir.hehe.

    by the way, awesome pics!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahhaa... saya langsung x datang.ops~

      Delete
  4. Fuhh mesti best kan..teringat zaman sekolah rendah dulu..time lawan rumah2 sukan mmg best hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa. tu lah kak Lya. tapi saya jarang p sangat. melainkan ada lari2..

      Delete
  5. dulu2 sy tak suka hari sukan, tapi bila dah besar ni, I prefer sports > academic. Sobssss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, bagus la tu.. menyihatkan tubuh badan.hehe. asal x lupa pada peljaran..

      Delete
  6. Akak dulu time hari sukan jer confirm ponteng.. =P

    ReplyDelete
  7. saesekali layan sukan budak sekolah..pong best jugak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! lagi2 kalau anak sendiri nanti. kalau boleh nak jadi pom pom girl. hehehe

      Delete
  8. acara paling best masa sekolah rendah..banyak hadiah dapat

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. macam-macam sungguhlah dapat

      Delete
  9. time sukan paling best, melompat sana sini..haa kecoh kan main I klu time sukan.. rindu lah time sekolah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe... kita x berapa sangat sukan ni. tapi syok la tengok orang main

      Delete
  10. Dah tua-tua ni syoklag tengok bebudak main sukaneka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. kan kak Farrah. tapi saya tetap xkan join. hehehe

      Delete
  11. Aktiviti sukan mcm ni mmg seronok.. saya paling suka tengok olahraga berlari.. seronok tengok bebudak pecut hehee.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhe.... pecut sampai x ingat dunia tu kadang2.. laju bebenor.

      Delete
  12. Dah lama tak pergi sukaneka macam ni. Adik-beradik semua dah besar-besar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... ni pun adik last. lepas tu xde dah. kena tnggu anak pula. ops~

      Delete
  13. kak ana pun kalo time sukan mmg tak join sukan2 ni smua. part kawad je akak join pastu part jadi tukang sorak hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, kawad kak Ana join? cool gilosss. hahaha. saya mmg confirm xnak join.

      Delete
  14. Dah lama tak bersukaneka nie... Zumal suka tengok dari join. Hehe ^^

    ReplyDelete
  15. Hari Sukan la paling Cik Mimie suka time skolah dulu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehe.. cik Mimie mesti aktif sukan kan.. ^^

      Delete
  16. seronok sukaneka sekolah rendah ni kan..banyak aktiviti menarik..

    ReplyDelete
  17. Lagu gelek2 mesti best. Ni asyik2 lagu Frozen dok main2 nak bersenam. Dah hilang taring. Kes berlaku di sekolah adik. Kat Jusco KL pon ada pertandingan menari pon pakai lagu ni. Takde semangat 1Malaysia langsung!

    Btw, bestnye kalau dapat main bubble tu!! ^_^

    #sayabukanpenyokongtegarnajibtapisayasokongsemangatkekitaanmalaysia
    #huhuhu

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.