Makeup Does Not Kill Face

Beauty Talk with Steven Sunny

Pakai Mekap Membahayakan

 

2:36 p.m
rumah
layan Hindustan. haha


assalamualaikum and hello lads!


alkisahnya haritu kak Scha ajak aku pergi dengar beauty talk dari Steven Sunny sempena Maybelline 100th year. syok juga nak tengok. sebab aku tak pernah join beauty talk selama ni. ada je dekat uniten tak silap aku. tapi tak tergerak nak pergi.

banyak juga info menarik Steven Sunny bagitahu. sampaikan tiba-tiba aku rasa nak pakai mekap juga. hahaha. ada antaranya dia cakap, pakai mekap tak salah. pakai mekap doesn't kill your face, your attitude does.




betul apa dia cakap. yang ni aku sangat setuju. kalau mekap membuatkan muka kita jadi hancuss, itu sendiri punya pasal. bukan mekap tu. lepas dah pakai mekap, pandai-pandailah bersihkan muka balik dengan teliti. jangan sampai ada yang tertinggal. bila basuh ala-ala, tu yang jadi muka berjerawat tiba-tiba.

ada yang cakap tak pernah pakai mekap. Steven Sunny kata lagi, gincu tu pun mekap namanya. celak pun mekap. lipgloss pun boleh jadi mekap. even compact powder. tak semestinya mekap kena penuh muka tempek dengan maskara, eyeliner, eye shadow, semua tu.




paling buat aku tergelak bila dia kata apa yang memberi dia inspirasi untuk jadi makeup artist sebab malaysian women. dia kata perempuan Malaysia ni sangat susah nak mekap. sebab tu muka semua nampak sedih je. hahaha. adalah cara dia cakap buat orang gelak.

banyak lagilah aku belajar dari dia. cara nak pakai. mana gincu lagi bagus, mana mekap yang sesuai ikut warna kulit. balik tu, aku terus je pergi ushar produk Maybelline yang ada dekat situ.



rugi siapa tak pergi Midvalley. dia ada jualan hebat sekarang ni Maybelline. siapa beli RM80 ke atas, dapat macam-macam benda menarik tau. ada makeup kit (3 brushes), ada makeover session and apa entah.





tu je nak cakap. adios~
 
post signature

Share:

24 comments

  1. lepas ni dah boleh makeup cantik...hihi

    ReplyDelete
  2. jangan terpedaya dengan kata-kata jurujual..heheheheheheehheehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan terpedaya dengan kata-kata abg fr. hehehehehehehehehehehehhee

      Delete
  3. kiranya sis JM bermakeup wlaupun hanya calit face powder :-)

    ReplyDelete
  4. i just need a lipstick!! hahaahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana pulak : i just need a lipbalm! lain2 mmg x pandai kakaka

      Delete
    2. kc pulak hanya guna air liur utk basahkan bibir hahahahaha

      Delete
    3. KC....!! tak elok la guna air liur... bibir akan jadi lebih kering tau....!!
      pergi beli lipbalm...... hahahahaaa... :)

      *ala-ala garang*

      Delete
  5. Kagum dengan orang yang boleh make up properly ni.

    ReplyDelete
  6. bestnya... baca dari cini pon tau talk tu best... tq sharing.. pasni boleh dah make up cantik2.. hiiii

    done follow..

    jom join sama http://ridmasrm.blogspot.com/2015/05/tangkap-gambar-like-post-dan-share.html

    ReplyDelete
  7. make up simple, bedak, lipbalm n sedikit calitan celak.. dah.. hehe

    ReplyDelete
  8. selalu pakai lipbalm je cik amy, itupun dikira mekap juga kan? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah ! mmg natural beauty pakai lipbalm je

      Delete
    2. haruslah cikgu.. hehehehe

      Delete
  9. Make up ni klu simple2 menariklah.. klu terlalu tebal dan tak sesuai dgn orgnya boleh jadi menakutkan huhu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kk, kalau tebal sgt mmg menakutkan ;)

      Delete
    2. betul2. nanti daripada nak cantik, kalau over sgt, nampak tak cantik

      Delete
    3. Kalau tebal, terserempak malam2 kami lari... hehe, gurau aje Amy...

      Delete
  10. cn just makeup simple2 ke tempat keje, simple tp menarik tertarik..hehe

    ReplyDelete
  11. pakai toner,krim pencerah n tempek bedak jewwwwwww. done! hahahah

    ReplyDelete
  12. Dah 100 tahun yer Maybelline nie rupanya...

    ReplyDelete
  13. patut lah malaysian woman nampak sedih......??!!
    hahahahahahaa... adoiiyaaiiii...

    *sentap dalam hati*

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.