Review Aku Penghibur | Bukan Sekadar Penghibur

Review Aku Penghibur

assalamualaikum and hello lads!

review akupenghibur

aku penghibur? siapa pula aku penghibur ni? apa nama sebenar dia? kenapa aku penghibur? Apa yang nak dihiburkan? Macam mana nak menghiburkan?


Ya, itulah persoalan jika kita lihat di sebalik domain akupenghibur.com. unik dah versatile. mungkin juga bila melihat nama domain ini, tanggapan pertama kita adalah sebuah web yang berasaskan hiburan. tapi hiburan apa yang cuba disampaikan?

Aku Penghibur bukanlah sebuah nama yang asing dalam dunia Blogging. Nama yang tercipta hasil dari kata-kata Datuk Aznil Hj Nawawi yang mengatakan :

Awak boleh jadi penghibur yang baik

aku penghibur

Disebalik kejayaan dalam dunia blogging, Aku Penghibur atau lebih mesra dipanggil Achik ini adalah dari doa seorang ibu dan keluarga yang tidak henti, sokongan dari kawan-kawan reality dan maya serta pembaca di blog. Achik juga seorang 'low profile'.

Pemilik bernama achik ini seringkali memberi tunjuk ajar kepada blogger yang masih hijau terutamanya tentang pentingnya ilmu untuk mengendali sebuah blog. Sebagaimana kata pepatah cina :

jika mahu kuda yang laju berlari, berilah makan rumput yang berkualiti. 

achik berpendapat, untuk menjadi blogger yang baik harus bersedia untuk menerima kritikan, punya semangat yang jitu serta konsisten dan kreatif dalam penulisan.

secara peribadi pula, achik seorang yang ramah dan berbudi bahasa sehingga menyebabkan dia sering menjadi rujukan kami di EFG. 'Makan seorang' tiada dalam kamus hidup dia. Idea-idea bernas dan kritikan yang diluahkannya cukup berguna, bagai kata-kata seorang abang kepada adik. Bukan terlalu menghormati, tetapi blogger beginilah yang patut dijadikan role model, dahlah comel, boleh juga dibawa bergurau dan tegas pada masanya!

review akupenghibur


jika tiba-tiba, dalam satu hari itu, anda macam tak tahu nak buka web apa. cubalah luangkan masa di akupenghibur.com. Pelbagai input menarik yang boleh kita perolehi.

antara salah satu entri yang berjaya menarik minat aku adalah entri ini. biar aku kongsikan sedikit ya. '

SUDAH BERUSIA TETAPI BELUM MENDAPAT JODOH

"Kalau saya ditempat akak, tak tahulah macam mana siang dan malam saya jika tiada lelaki yang sudi mencintai saya..

"Kak Zati : Akak hanya mampu tersenyum.Pejam mata. Letakkan tangan dihati. Akak yakin. Saya ada ALLAH.Mungkin masa saya untuk mencintai dan dicintai seseorang yang bernama Adam belum tiba. Mungkin saya masih belum sempurna untuk dijadikan kekasih halal buat seorang Adam.Saya ada ALLAH untuk menemani setiap kesunyian saya.

sedih aku baca. kalau nak tahu cerita selanjutnya mengenai entri ini, mari sama-sama kita singgah ke blog akupenghibur okay!

 
post signature

Share:

49 comments

  1. terbaik selain entri menghiburkan diselit dengar kata nasihat....

    ReplyDelete
  2. Jodoh itu memang rahsia Allah.... Persiapan diri sendiri amat perlu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul along setuju dengan kata kata along

      Delete
    2. semoga achik dan along bertemu jodoh yang baik, insyaAllah

      Delete
    3. acik dan along jeke CN? hehehehe

      Delete
  3. En3 yang Yanie pilih ni best...
    moga terus maju jaya Acik

    ReplyDelete
  4. anda pun boleh jadi pengreview terbaik

    ReplyDelete
  5. Blog yang kaya dengan entri pengajaran & nasihat. =)

    ReplyDelete
  6. Acik antara blogger lama yg mula2 saya kenali waktu awal2 berblog.. semoga Acik terus sukses.. :)

    ReplyDelete
  7. Acik ..mmg bagus cara penulusannya..mmg terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya polis check typo dari EFG tumpang lalu :p

      Delete
  8. entry favourite akak gak tu..hihihi

    ReplyDelete
  9. semoga achik lebih berjaya pada masa depan, good review dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul CN review yang baik... Kalau dapat review produk dan food tentu lagi baik

      Delete
  10. sis JM salah sorang reader blog Acik tu...byk ilmu boleh di cedok!

    ReplyDelete
  11. Suka gak baca entri2 Acik... tapi dah lama tak singgah blog Acik...

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.