Tak Kusangka Cinta Itu Ada

Cinta Monyet Zaman Persekolahan

3:37 p.m
rumah
jadi babysitter

assalamualaikum and hello lads!

http://41.media.tumblr.com/3816bc74726045741e08a94058789ea5/tumblr_mgqh55pWxt1qgkt7co1_500.jpg

dalam duduk sibuk mencari idea untuk menulis entry, aku teringat kisah dulu yang pernah berlaku pada diri aku. haha. bila difikirkan semula, rasa kelakar je. tak sangka ada juga yang boleh jatuh suka dekat aku ni. dah la kita baru umur berapa tahun kan. budak hingusan lagi. aku pakai serkup tudung pun sampai tutup dahi dulu-dulu. hahahahahahaha.


ada satu tu, aku rapat dengan seorang perempuan ni. sama kelas dengan aku. duduk sebelah-sebelah. tiba-tiba dia tarik tangan aku. dia cakap, ada abang ni nak kenal dengan aku. aku pendinglah. budak-budak lagi. blur je memanjang.

credit to imgbuddy.com

lepas tu aku cakap  tak naklah. jadi abang angkat takpe. then dah lama-lama, rupanya lelaki yang nak kenal tu abang kawan aku sendiri. lerrr.... ingatkan siapa.

ada satu masa lain pula. masa darjah enam, ada seorang mamat ni, suka sangat sangat usik aku. geram betul. dia usik macam mana? kalau time kelas tengah berlangsung, dia duduk depan, aku duduk row keempat dari tempat duduk dia. then, mulalah dia lukis something lepas tu pass dekat aku.

apa dia lukis? gambar aku kahwin dengan lelaki budak kelas tu juga. geram je aku. bila masa pula aku crush dekat mamat dalam lukisan tu. sepanjang darjah enam tu, ada je macam-macam idea dia.

then, kami lost contact. masa form 2 dia call balik. call dari asrama sekolah dia. masa tu dia bagitahu dia suka aku. hahahaha. dia siap kata tak dapat aku, dia pergi cari Syahirah lain dekat sekolah dia. pfft~ boleh pula macam tu. -.-

ada satu lagi. tapi malaslah nak cerita. tapi kiranya memang ada masa kita x expect pun orang tu akan suka dekat kita. lagi-lagi kalau macam out of our league kan.

ada pernah aku tengok dekat Tumblr. ada seorang perempuan obesiti ni kena hentam sebab dia sangat gemuk and tak ada lelaki pun yang akan suka dekat dia. then, BAM! dia tunjuk gambar pakwe dia. Handsome weyhhhhh.. aku pun ternganga 2 saat. jangan sangka orang berisi tak ada orang suka tau. jangan mudah pandang hina dengan orang lain.

credit to Tumblr

maybe she's an exception. << macam dalam filem He's Just Not That Into You

counselor aku paling tak boleh belah. dia kata dia tak pernah sedar pun suami dia satu kelas dengan dia selama ni. tak pernah bercakap. tak pernah bersua muka. masa kahwin baru tahu lelaki tu dah lama minat dia.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/d5/09/d3/d509d3603e6daa1ed25897ad08a8b92b.jpg
credit to www.pinterest.com

tak percaya? actually, aku pun ada je yang aku tak pernah nampak muka dia dalam kelas. tiba-tiba dalam satu group, eh mamat ni wujud ke dalam kelas ni sebenarnya? tak pernah perasan pun.

korang mesti ada situasi macam ni juga kan? kot-kotlah berkahwin dengan orang yang paling last sekali korang fikir dalam kepala sendiri. haha. tak pun, berkahwin dengan enemy sendiri. pergh. cinta pandang pertama aku tak percaya, unexpected love with the unexpected person at the unexpected time aku percaya.

adios~
 
 
 
post signature

Share:

14 comments

  1. Cinta sebenar dah ada tak?
    #clickclicknuffnang

    ReplyDelete
  2. itulah yg dinamakan jodoh (merujuk kpd cerita kaunselor cik amy tu)... hew hew hew..

    ReplyDelete
  3. Bak kata Ustaz Kazim.. Kalau dah jodoh... k.yoorin pon tak sangka dah kawin and suami akak ni BFF exboipren.. hahaha.. nasib la kan.. nak pertikaikan pon tak boleh..nama pon jodoh...

    ReplyDelete
  4. Hahahah. budak budak dah pandai cakap pasal kawen kawen :P

    ReplyDelete
  5. amy, akk setuju sangat...cinta ni happen dalam keadaan paling kita tak expect sekali kan... btw, yang orang obesiti tuh, dapat pakwe hensem gilor222 tuh, pendapat akk camnie...kita jangan judge orang luaran dia xcantek kan....sebab sebenarnya dalam dunia ni, ada ramai orang yang cari perempuan berhati baik...xkesahlah dia xcantek, tapi sebab hati dia baik, lelaki pon boleh fall in love...suke giler2....gtuhlah pendaat akk :D hehehehehe

    ReplyDelete
  6. alololo...

    amy, aku yang naif dan tak gah macam org lain pun ada orang minat,
    betul aku tak boleh brain tahu tak.

    ReplyDelete
  7. dulu lah...dulu ...(merujuk kepada komen sebelum)

    ReplyDelete
  8. Macam Cik Mimie.. last2, dengan kawan sekolah sendiri...hahaha..time skolah pnya la x pernah bercakap apa..hari ini..ari2 gaduh..hahaha..amik kau!

    ReplyDelete
  9. amboiii..amboiii nak bagitahu dia ramai peminat ler tu...

    *lalalalalalaaa...*

    ReplyDelete
  10. hahaha...soal jodoh kan, mana tahu.kot-kot kahwin ngan kawan baik sendiri ke..

    bahaya ni akak ramai bff lelaki..hihi

    ReplyDelete
  11. JODOH. takpe Amy. jodoh kita, kita tak tau. cuma tu la, mcm kak ana skang ni, keep on improving my ownself je lah. dan berdoa semoga dipertemukan dgn jodoh yg baik :)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.