Tuesday, May 12, 2015

Lunch di Thai Express, Petaling Jaya

Thai Express Restaurant

10:52 p.m
rumah
bosan

assalamualaikum and hello lads!

credit to thaiexpress.com.sg

apa khabar semua? semoga sihat hendaknya. aku pun macam nilah. biasa je, tak ada apa yang menarik. kalini aku nak kongsi tempat makan dekat Petaling Jaya pula.


alkisahnya lepas aku dengan kak Scha pergi main lompat-lompat dekat Jump Street KL tu, kami pergi tengok wayang filem SPY pula di Jaya Shopping Center. lepas dah tengok wayang, rasa lapar, kami makan pula di Thai Express.

aku bila makan dari pagi tak menentu, sampai ke malam aku makan tak menentu. rasa lapar tapi rasa nak makan yang ringan-ringan je. masuk je kedai Thai Express ni, wow, not bad lah suasana dia. menghadap luar yang sedang mendung.


Malaysia





then, masa sibuk belek-belek menu, aku terjumpa satu benda yang aku sangat suka! apa dia? Pulut Mangga! tengok kat menu, pulut mangga tu jadi favorite pelanggan yang datang ke sini. aku apalagi try la.








pulut mangga yang aku try tu memang sedap. pulut dia terasa lemaknya. sedap. serious. cuma mangga dia masam sikit. and santan dia kasi sikit sangat. aku suka banjir. haha. tapi takkan nak over minta lebih-lebih kan. 


Pulut Mangga. Harganya RM10.90


kak Scha pula order . masa dapat tu, pergh, pekatnya mak kau. pekat gilosss. bau dia macam kuah sate. kak Scha ambil yang pedas punya. tapi bila kata pedas, memang serious pedas sampai x mampu nak habiskan makanan. 

Sukhothai. Harganya RM15.50




air pula air mineral je. tak order yang fancy pun. sebab nak save duit. kalau korang memang berminat nak try makanan Thai, boleh lah try Thai Express ni.




adios~


 
post signature

Hey dear friends. Thank you so much for reading this story. Feel free to ask anything that comes to your mind in the comment below

19 COMENTÁRIOS:

  1. tergugat tgk pulut mangga.. ok dah lapooo balik... selamat melompat2

    ReplyDelete
  2. bekenan tang air tu, bukan sekadar nak jimat, lebih bagus sebenarnya.
    tu lahh..lama dah merancang nak buat tp selalu tewas lelagi bila dengan anak2.

    ReplyDelete
  3. sedap2.. air mineral 2 botol rm6?? mak aii

    ReplyDelete
  4. fuhh...pulut mangga....hmm...nak kena carik pulut mangga....nak kena carik pulut mangga.....

    ReplyDelete
  5. terliur dengan sukhothai tu. masam-masam pedaas. nyumm!

    ReplyDelete
  6. nak cari pulut mangga....!!
    nak cari pulut mangga....!!
    nak cari pulut mangga....!!

    parody Kak Azi... hehehehehe..
    jom cari pulut mangga sama-sama Kak Azi.. *sambil kelip2 mata*

    ReplyDelete
  7. Scha Nazri ka? wah nampak menarik thai express ni

    ReplyDelete
  8. Masakan thai mmg biasanya sedap2 apatah lagi klu restoran mcm ni.. menarik.. best ni.. :)

    ReplyDelete
  9. perghh sodap gilos nampak pulut mangga tu. i is terliur hmph!

    ReplyDelete
  10. Sini pun ada Thai Express. Tapi, tak fancy macam ni. Makanan dia memang 'express' habis.

    ReplyDelete
  11. wahh...keluar ngan Scha ke....pulut mangga tu menggoda

    ReplyDelete

hello dear ! thanks for dropping by. i'll make sure to reply asap !

Contact Me

Phone :

+60 192...

Address :

Seksyen U5, Shah Alam
Selangor

Email :

ameliajafri@yahoo.com