Dinner di The Windmill Station, Nilai .:FOOD REVIEW:.

The Windmill Station

Bandar Baru Nilai

11:31 p.m
rumah
layan hindustan

assalamualaikum and hello lads!
credit to ellardus.diskstation.me
hari Sabtu lepas, aku bergerak ke Nilai naik ktm. untuk berjumpa dengan kak Scha Nazri. sebelum balik ke apartment kak Scha, kami singgah makan dulu di Bandar Baru Nilai. apa nama kedai dia? The Windmilll Station. wah, nama pun dah nampak ekslusif kan.

bila masuk dalam je, banyak betul tempat disediakan. bagus. tak adalah tercari-cari tempat duduk. cuma maybe tempat ni khas untuk family makan-makan. sebab jenuh juga kami mencari tempat yang ada 2 atau 4 je kerusi untuk satu meja. 
restoran bandar baru nilai

restoran bandar baru nilai

restoran bandar baru nilai

tapi so far, bagi aku tempat dia memang cozy la. nampak luas even dengan banyak meja macam tu. staff dia pun not bad. 

ini antara makanan yang ada dekat restoran tu. harga dia boleh tahanlah. tapi kalau nak makan hari-hari dekat situ, alamatnya makan pasirlah bulan depan. hahaha. 
p/s: nak nampak lagi jelas, sila drag gambar ke new tab
restoran bandar baru nilai

restoran bandar baru nilai restoran bandar baru nilai



restoran bandar baru nilai


ini pula apa yang aku order. biasa je sebab nak save duit. air aku pilih Apple+Lime. ini memang favorite aku. hahaha. makanan aku nama je hot and spicy, tapi tak pedas langsung pun. ini jujur dari aku sebab aku memang x boleh makan pedas. 

restoran bandar baru nilai
Hot N Spicy Fish. RM11.90. tak pedas langsung~~~


ini pula apa kak Scha order. kak Scha order dua jenis makanan. 
restoran bandar baru nilai
Chicken Chop Nasi Goreng Nenas. RM15.90

restoran bandar baru nilai
Mixed Seafood Basket. RM12.90

Chocolate Milkshake kot nama dia. RM8.90

ikan dia sedap weyh. memang sedap. tapi roti dia keras bak hang. aku bior je. nasi yang kak Scha pilih pula sama je rasa dia dengan nasi goreng kita biasa makan tu. 
campur GST. hahahahahah

nanti kalau dah sampai Nilai, boleh lah try makan dekat situ. :)untuk makluman lanjut, boleh layari:


 
 
 
post signature

Share:

26 comments

  1. Bonde pernah makan disitu...
    Boleh tahan sedap makanannya... dan boleh datang lagi....untuk kali yg ke dua

    ReplyDelete
    Replies
    1. not bad lah makanan dia. boleh rasa. :)

      Delete
  2. Replies
    1. nampak pun sedap kan. belum makan lagi. hehehe

      Delete
  3. Nasi goreng nenas chicken chop tu benar2 mengancam... dan membuka dietku

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha. apalagi, sekali sekali x diet. apa salahnya

      Delete
  4. selalu lalu windmil ni tapi segan nak masuk disebabkan hiasan dalamannya yg beriye ssngat

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. tu lah, takut juga mula2.. nak expensive sangat. rupanya okay je.

      Delete
  5. nasik goreng tu nampak sedap la...

    ReplyDelete
  6. Menu utama diaorang makanan Western ke? Makanan Western memang selalu agak mahal kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, menu utama mereka western. :) harga dia okay la. tapi nak makan selalu tu, hehee. nope.

      Delete
  7. Replies
    1. ?? mana air mineral. x nampak lak

      Delete
  8. besar jugak cawangan TWS ni kan.; tak pernah jejak kat sini. takut over budget poket money pulok. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, besar juga cawangan dia... hahaha. nnti ada banyak duit sikit, ley r try

      Delete
  9. Fuhh sgt2 menyelerakan.. menarik ni. Thanks sharing Amy.. :)

    ReplyDelete
  10. nampak sedap Amy, dan restoran dia nampak eksklusif.macam mahal bebenor...

    ReplyDelete
  11. semua makanan nampak sedap la amy..terliur la kak wana tengok. len kali ajak akak tau..heheh..

    ReplyDelete
  12. restoran2 kat Malaysia banyak yg dah jenis elegen, stylish ni kan? Saya pun baru terdedah pergi kedai2 macam ni sbb macam tu je pun yg ada kat Czech ni. Jarang nak jumpa foodcourt yg ada gerai2 makanan. So, baru la dapat bayangkan & sedar yg sebenarnya Malaysia pun banyak. Harga rm30 per head dah macam biasa eh?

    ReplyDelete
  13. aiikkk...??!! dekat je dgn umah.. awat tak perasan pun tempat makan ni..
    OKEY set wave siap2.. hujung minggu ni leh try.. kehh kehh kehhh... :p

    ReplyDelete
  14. sedapnyew. dah la tgh malam ni grrr haha

    ReplyDelete
  15. ya amun...semua menu boleh merembes air liur

    ReplyDelete
  16. heheheh....ni dah dekat umah niiiii...dh byk kali ckp ngn en suami nk mkn kt situ...tapi xpernah jadi...maybe 1 fine day la kot heheheh...


    pssstt..amy..nnti emel alamat ehhh...nk post barang hihihihi

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.