Kenapa Kucing Suka Kotak?

Fakta Menarik Mengenai Kucing


assalamualaikum and hello lads!

http://40.media.tumblr.com/tumblr_lwd8ffI6KC1r2h6ioo1_500.jpg

siapa sini suka kucing? siapa sini bela kucing? haha. aku adalah salah seorang pencinta kucing. honestly, dulu aku tak suka kucing. aku takut sangat sangat nak pegang kucing. tapi sejak ada housemate obses kucing, aku jadi boleh belai kucing, boleh sayang sangat sangat.



and now sekarang dekat rumah aku dah ada 7 ekor kucing. lain-lain dah kasi orang. banyak sangat. dulu 11. hahaha. adoi. ni pun bertambah dengan anak kucing. sejak tu mula kenal dengan sikap kucing-kucing aku.

dalam banyak-banyak, ada seekor yang aku sayang. dia pun dah ikut perangai macam aku juga. hahahaha. tapi kadang-kadang ada certain things yang masih kita tak tahu pasal kucing kita kan. ni antara fakta yang perlu korang tahu.










credit to Tumblr

post signature

Share:

12 comments

  1. dah lama tak bela kucing sejak anak sulung tak sesuai dengan kucing di rumah.
    #clickclicknufnang
    EFG025

    ReplyDelete
  2. wahh best jugak baca fakta pasal kucing kan. teringin nak bela kucing tapi ayah tak bagi. tengok org bela kucing mcm best je. ahhhh

    ReplyDelete
  3. Alaaaa. Teringat kucing kat uma. Dia kalau dipanggol terus dtg. X kira mana jauh dia pergi jln2. Huhu

    ReplyDelete
  4. Comel2.. geram tengok anak kucen.. :D

    ReplyDelete
  5. Suka kucing tapi x mampu nak bela.. penggeli.. ehehe.. xle kalau dia dtg gesel2.. meremang bulu tengkuk..

    ReplyDelete
  6. anak akak hantu kucinggg... pantang nampak kucing dia akan terkammm....

    ReplyDelete
  7. masa kecik2 dlu ada bela kucing.. sekarang dah tak rajin.. hehe

    ReplyDelete
  8. I love cats,.. lebih2 g klu dia purrr rasa mcm manja sgt

    ReplyDelete
  9. umah akak ada 6 ekor kucing..amy lagi banyak..tapi sangat best ada kucing sebab kucing manja

    ReplyDelete
  10. Awwwwww, comelnya bila baca facts pasal kucing ni.

    ReplyDelete
  11. Comel..menarik fakta-fakta berkaitan kucing ni..hari tu ada la jgk bela.. 2 ekor anak kucing, makin membesar makin buat perangai. Kebetulan rumah dekat belakang kedai Mok Cik... Diorang panjat masuk ke dalam kedai melalui tingkap dan habis plastik makanan kucing yang makcik jual koyak akibat perbuatan mereka. Lepastu, mak terus suruh adik lelaki bawa balik ke asrama kedua-dua anak kucing tu.. The End..

    ReplyDelete
  12. Bukan tak suka kucing cuma kekangan masa buat tak sampai hati nak bela kucing walau anak2 nak.. takut tak terbela..

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.