Rumah Idaman Simple

3:47 p.m
apartment
ada internet akhirnya

Konsep Rumah Simple


https://41.media.tumblr.com/8adc4f5cec89ef704b99c1b0a2c6d000/tumblr_noezi9kCoo1r6kaa9o4_1280.jpg

semua orang ada rumah idaman dia sendiri kan. aku pun mestilah ada. siapa tak ada. sejak umur berapa entah, dah pasang angan-angan jenis rumah macam mana nak buat. 

tapi dulu-dulu fikiran macam tak matang sangat. so macam-macam benda pelik bermain dalam fikiran. lama-lama sekarang ni aku fikir biarlah simple je design. tak nak serabut-serabut kan. 
 
https://40.media.tumblr.com/97cd074d3ce103abb2f9ed90eeb90e21/tumblr_noezi9kCoo1r6kaa9o7_1280.jpg 
https://41.media.tumblr.com/a5b798c34a9b9dc97af8004433fa159e/tumblr_noezi9kCoo1r6kaa9o3_1280.jpg
https://41.media.tumblr.com/a653ee4a887f51b857eb80bea55c6b1a/tumblr_noezi9kCoo1r6kaa9o2_1280.jpg 
https://40.media.tumblr.com/aa33e5044a3a58d0b20f73d5f4056d27/tumblr_noezi9kCoo1r6kaa9o6_400.jpg 
 
simple tak? hahahaha. minimalist. syoknya buat rumah konsep macam ni. tak payah pening kepala nak cat warna apa. korang punya rumah idaman macam mana pula? 


 
post signature

Share:

18 comments

  1. Cik Mimie suka yg simple jugak..kalau boleh nk macam dalam tv tu..katil letak kat dinding...kalau nk tido baru tarik keluar..perabot semua..kira brg2 semua multi-purpose..ekekeke :)

    ReplyDelete
  2. Assalam Amy sayang..maaf sangat2 lama tak singgah sini..Bz akak mgalahkan PM..hehe..moga sihat selalu Amy dear!!! :)

    ReplyDelete
  3. Kak wana pun suka konsep yang simple macam ni.rasa nak buat bilik tdur katil kat dinding tu..^_^

    ReplyDelete
  4. AKAK NAK BILIK AKAK SEMUA WARNA PUTIHHH. TAPI DINDING JE WARNA PINKKK> HAHAHAH

    ReplyDelete
  5. Ya Allah... cantiknye! Nak dapur camtuuu... nak masak pon bersemangat aje tau Amy hihi :)

    ReplyDelete
  6. ni nampak macam professional benau,taste aku lebih kepada cozy,friendly and responsive, eh macam template plak

    ReplyDelete
  7. I love that theme..all white, natural lighting and sooo englishhh. LOveeeee~ haha

    ReplyDelete
  8. lawalahhhhhhhhhhhh >.< teringin nak ada rumah sendiri..

    ReplyDelete
  9. buat yang simple2 je, murah pun murah. hehe.. >.<

    ReplyDelete
  10. Segar je tengok dekorasi rumah tu.. biar simple tapi selesa kan.. :)

    ReplyDelete
  11. Akak pun suka yg simple tapi kena spacious. Tak suka barang byk berhimpit2 :)

    ReplyDelete
  12. wow! kak ana suka gak simple cenggitu. x sakit mata nengok hehe

    ReplyDelete
  13. cn paling tergoda dengan rumah redmummy, fuh ! merah mmg menggoda

    ReplyDelete
  14. yg penting dapur mesti lengkap dan cantik hahahahahha

    ReplyDelete
  15. kita suka rumah square tapi tengah2 ada taman yang open :D

    ReplyDelete
  16. Cantiknya..mudah2an murah rezeki utk dpt rumah idaman ..Aamiin

    http://preview.tinyurl.com/pzumjz5

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.