07/01/2015 - 08/01/2015 - Amy Syeera

Thursday, July 30, 2015

Rintihan Hatiku si Anak Tiri

12:00:00 PM 40
Rintihan Hatiku si Anak Tiri

Perasaan Jadi Anak Tiri

10:51 am
apartment
layan Hindustan

assalamualaikum and hello lads!

http://41.media.tumblr.com/tumblr_lwo3yuhOqq1ql242qo1_500.jpg

anak tiri? aku? yes, bagi yang masih baru nak mengenali aku. aku adalah seorang anak tiri. rasanya dah masuk berapa tahun aku menjadi anak tiri. apa perasaannya bila jadi anak tiri ni? aku kena dera ke? aku happy ke? malu ke untuk aku mengaku aku ada keluarga tiri? meh aku story di sini.

Semakin Ramai Blogger Tak Berguna?

8:00:00 AM 16
Semakin Ramai Blogger Tak Berguna?

Tujuan kita jadi Blogger

10:26 p.m
apartment
layan lagu
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://picture-cdn.wheretoget.it/iasv8d-l-610x610-jewels-blogger-gold-tumblr-armcandy-bracelet-lovely-jewelry.jpg
 
apa khabar semua? harini dapat lagi aku meng-update blog. asyik sangat dengan Supernatural. biasalah, bila kita dah stuck dengan satu drama series, ya ALLAH, nak berhenti tu susah sangat weyh. 

Friday, July 24, 2015

Kuih Raya dah Habis

12:10:00 AM 18
Kuih Raya dah Habis
12:01 a.m
rumah
layan hindustan sambil blogwalking

assalamualaikum and hello lads!
 

masha ALLAH mentang-mentang raya, aku sekalipun tak buka blog and tak update apa-apa. maaf blog kesayangan sebab dah lama x menjenguk tanya khabar. eh, apa khabar semua? harap-harap seronok sahaja hendaknya beraya. 

Saturday, July 18, 2015

Hukum orang Berpuasa Menghadiri Rumah Terbuka

10:00:00 AM 14
Hukum orang Berpuasa Menghadiri Rumah Terbuka

Hukum Orang Berpuasa Menghadiri Rumah Terbuka

3:51 p.m
rumah
raya kedua

assalamualaikum and hello lads!

http://3-s.my/wp-content/uploads/2014/08/enam-hari-bulan-syawal.jpg

alhamdulillah. dah masuk raya kedua pun kan. ini masih schedule post. ada ke yang sudah start berpuasa enam? ada? alhamdulillah. nenek aku suka puasa enam ni. tapi masa kita duduk berpuasa tu, tahu ke apa segala hukum yang patut kita pelajari?

Friday, July 17, 2015

Kelebihan Puasa Enam pada Bulan Syawal

8:00:00 PM 6
Kelebihan Puasa Enam pada Bulan Syawal

Kelebihan Puasa Enam

assalamualaikum and hello lads!

http://1.bp.blogspot.com/-GHJIBT9xp5w/U9iksNSY4rI/AAAAAAAAHbM/MWHh2FpwY-s/s1600/hukum+qada%27+dan+puasa+enam+syawal.jpg

memandangkan Ramadhan sudah berlalu, rugi siapa yang tak penuhkan bulan mulia dengan amalan ibadah kan. tapi sekarang dah masuk bulan Syawal pula, ada tak amal ibadah yang boleh kita teruskan?  masa ni lah nak ukur sejauh mana bulan Ramadhan memberi kesan pada jiwa kita. adakah kita buat baik pada bulan baik sahaja? atau kita memang berniat untuk berubah terus.

Salam Syawal 2015

9:00:00 AM 5
Salam Syawal 2015

Salam Syawal 2015

rumah
selamat hari raya

assalamualaikum and hello lads!
http://38.media.tumblr.com/tumblr_m8wbhdNMK51qhynreo1_500.gif

Wednesday, July 15, 2015

#Cabaran20Hari | Aktiviti di Pagi Raya

2:32:00 PM 5
 #Cabaran20Hari | Aktiviti di Pagi Raya

Aktiviti Pagi Raya


11:48 p.m
rumah
schedule segala entri

http://40.media.tumblr.com/9dd6934c64b8385d190b4a6f96928330/tumblr_npkiz8rnFU1slsgfko1_1280.jpg
assalamualaikum and hello lads!
move on to our next challenge. 

Tuesday, July 14, 2015

#Cabaran20Hari | Gambar dan Ucapan Raya

11:45:00 PM 7
#Cabaran20Hari | Gambar dan Ucapan Raya
 11:24 p.m
rumah manis rumah
layan Supernatural+Cerita Vietnam

assalamualaikum and hello lads!
 
http://2.bp.blogspot.com/-XewRBFL9N8E/UC0mfOpA20I/AAAAAAAAB4A/QEGe2o1iwDg/s1600/tumblr_m8u7axLDbX1qb6ohlo1_r1_400.gif

alamak hai, dah berapa hari aku tak update. busy dengan assignment and midterm Energy Conversion. alhamdulillah. boleh lah buat tadi even ada yang a bit confused. hahahaha. aku ni memang macam tu bila masuk final exam. confused. 
 

Sunday, July 12, 2015

Senarai Pemenang Giveaway EFG Mega Raya 2015

10:59:00 AM 8
 Senarai Pemenang Giveaway EFG Mega Raya 2015
Salam 25 Ramadhan. Hari ini kami umumkan pemenang #duitraya Giveaway EFG Mega Raya 2015 yang Exchange Feed Group (EFG) lancarkan pada 10 Jun sehingga 9 Julai. 

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015
Serlahkan Kejelitaanmu bersama Helenz

 

Saturday, July 11, 2015

Perkahwinan Shahid Kapoor dan Meera Rajput

10:38:00 PM 9
Perkahwinan Shahid Kapoor dan Meera Rajput

 Majlis Perkahwinan Shahid Kapoor dan Mira Rajput

 
10:23 p.m
apartment
buat assignment
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
apa khabar semua? korang kenal tak siapa Shahid Kapoor? bagi peminat obses macam aku ni, hampir kesemua filem dia aku layan. contohnya Jab We Met, R...Rajkumar, Teri Meri Kahaani, Badmaash Company dan sebagainya. banyak tapi kalau nak list satu-satu memang berkurunlah. 
 

7 Jenis Roommate di Universiti

11:34:00 AM 9
7 Jenis Roommate di Universiti

Jenis Roommate di Universiti

10:03 a.m
apartment
menyampah

assalamualaikum and hello lads!


haish. harini menguji kesabaran sungguh la. rasaya tak perlu lah bagitahu dekat sini kan. aku dah habis mengadu dekat akak-akak dan kawan-kawan EFG aku. haha. dah redha sikit rasa marah. point aku nak bercerita pasal jenis roommate ni bukan nak mengaibkan sesiapa. tapi aku nak tunjuk dekat korang, masa nilah kesabaran korang akan teruji. serious aku kata. hidup kita dekat asrama dulu beza dengan hidup sebagai roommate/housemate dekat universiti.

Friday, July 10, 2015

Kena Tahan dengan Polis Trafik

8:00:00 PM 7
Kena Tahan dengan Polis Trafik

 Kena Tahan Polis Trafik

7:37 p.m
apartment
buka puasa

assalamualaikum and hello lads!
http://www.rantcars.com/wp-content/uploads/2015/07/handicap-spot-tumblr.jpg

#Cabaran20Hari | Memori Raya 90an

12:14:00 AM 5
#Cabaran20Hari | Memori Raya 90an

 Memori Raya 90an

 
11:36 p.m
apartment
layan Spotify
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
wah, tak sangka dah masuk #Cabaran20Hari yang ketiga anjurang EFG KBBA. bestnya! haha. tak sabar nak habiskan. banyak benda nak cerita ni. 

Thursday, July 9, 2015

#Cabaran20Hari | Kuih Raya Paling Best

11:32:00 PM 2
#Cabaran20Hari | Kuih Raya Paling Best

Kuih Raya Paling Best

Kuih Raya Marmar Carrie


10:55 p.m
apartment
layan lagu Charlie Puth
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://2.bp.blogspot.com/-FiNj2e5SQjg/URz6CcY77rI/AAAAAAAAEhk/hmebHOvWWeQ/s1600/fancy+cookies.jpg
 
move on to the next challenge. 

#Cabaran20Hari | Bajet Raya Cukup-Cukup

1:02:00 AM 5
#Cabaran20Hari | Bajet Raya Cukup-Cukup
12:38 p.m
apartment
pening kepala
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
cabaran seterusnya ialah 
 

Wednesday, July 8, 2015

Gathering Ifthor 2nd Batch MRSMKB .:Flaming Steamboat Buffet:.

11:01:00 AM 5
Gathering Ifthor 2nd Batch MRSMKB .:Flaming Steamboat Buffet:.

Flaming Steamboat Buffet Ramadhan

4:37 p.m
apartment
baru bangun tidur. pagi tadi tidur pukul 2 pagi.

assalamualaikum and hello lads!

http://29.media.tumblr.com/tumblr_m1drelPVOA1qhsj2do1_500.png

kalau perasan, aku punya blog asyik bertukar rupa je kan? tak perasan? tak apa. tak ada masalah. siapa dah biasa kenal aku, memang tahu sangat perangai aku ni.

Tuesday, July 7, 2015

#Cabaran20Hari | Lagu Raya Pilihan

11:33:00 PM 6
#Cabaran20Hari | Lagu Raya Pilihan

Lagu Raya Pilihan

11:14 p.m
apartment
kecewa sedih handphone retak seribu
assalamualaikum and hello lads!


#Cabaran20Hari | Tetamu Raya yang Ditunggu-Tunggu

12:01:00 AM 4
#Cabaran20Hari | Tetamu Raya yang Ditunggu-Tunggu

Tetamu Raya yang Ditunggu

11:23 p.m
apartment
dengar lagu Raya sambil buat FYP
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://img1.123tagged.com/en/aidilfitri/8.jpg
 
mari kita mulakan cabaran seterusnya! semangat ni lepas dah separuh siapkan final year project. 

Monday, July 6, 2015

Pengalaman Shopping Online di Zalora Malaysia

10:00:00 PM 5
Pengalaman Shopping Online di Zalora Malaysia

Best ke Shopping di Zalora?

11:59 p.m
apartment
mendung

assalamualaikum and hello lads!

apa khabar semua? salam Jumaat. alhamdulillah. setelah beberapa hari asyik panas je, harini dah mula mendung. pagi tadi pun dah hujan.

okay berbalik pada tajuk aku. mengenai Zalora. actually aku dah lama shopping online di Zalora. bagi aku, Zalora memang best, pantas dan efisien. lagi-lagi bila berlaku masalah macam aku ni. kejap lagi aku cerita. bagi yang tidak tahu, Zalora adalah tempat untuk korang shopping pakaian sahaja. produk lain seperti jam tangan, accessories, barang mandi Sephora pun ada.

ada certain pakaian yang murah sebab ada SALES kan. ada yang mahal disebabkan pakaian dibuat khas oleh designer yang biasa kita dengar. macam Rizalman. Dorothy Perkins, Jovian Mandagie dan lain-lain. so, silalah bijak memilih mana satu yang menjadi idaman hati.

memandangkan aku dapat voucher RM100 haritu. aku search habis dekat Zalora sampai aku jumpa barang yang aku puas hati dan boleh selalu pakai. apa dia aku beli tu? ini dia. ada 3 jenis barangan. 1 utas jam tangan, 1 helai baju dan 1 pasang kasut.

1. mula-mula pergi website Zalora.



2. Search barang




3. Puas hati? Click Add to Bag.

 

then, automatically keluar view bags atau checkout now. kalau nak continue shopping, continue sahaja. tak ada masalah. kalau nak checkout terus pun boleh. 

 

mari kita sambung shopping. selain jam, ini yang aku beli. 

 

 

baru je order harini, esok dia dah hantar. bagus betul. punyalah semangat aku pergi admin sebab nak ambil barang aku kan. hahahaa. balik rumah je terus selongkar barang yang aku dapat. 

malangnya, silap aku sendiri bila kasut aku beli ketat. aduh. last-last selepas bertanyakan pada ahli EFG yang aku sayangi, PapaG dan kak Mai aku hantar semula kasut aku ke tempat yang sepatutnya. 

Cara Return/Exchange Barang Zalora


kalau korang perasan, bila dah beli barang Zalora. dia akan kasi satu ermm satu surat pos macam ni. aku tak pasti apa nak panggilnya. maaf. korang WAJIB pakai surat pos dia kasi tu tau! sebab dia dah ada alamatnya. and kalau korang pakai surat pos tu, korang TAK PERLU bayar duit poslaju. ha, bagus kan.

exchange barang zalora



maknanya segala ditanggung beres oleh Zalora. then, isilah reason dekat INVOICE dia kasi tu, kenapa korang nak tukar. kecil sangat ke besar sangat ke defect ke or apa-apa yang berkaitan. 

then, esoknya atau petangnya pergilah pos semula barang tersebut. make sure pulangkan barang tersebut dalam keadaan yang sama dia deliver pada kita. dalam surat ada kata lebih kurang 3-5 minggu barang akan sampai kepada kita. bergantung. tapi aku punya dalam seminggu je dah dapat balik barang baru. hahaha. nilah yang aku maksudkan sebagai efisien. 




exchange product Zalora ni boleh buat dalam masa sebulan. 

so, kalau ada masalah, boleh je emel pada pihak Zalora atau call. tak ada masalah. adakah aku akan membeli belah di Zalora lagi? sudah semestinya.

ha, apalagi tunggu. jom sama-sama membeli belah online di Zalora! :)

okay, selamat hari Raya semua.
 
post signature

#Cabaran20Hari | Kenangan Terawih Duit Kena Curi

3:51:00 PM 6
#Cabaran20Hari | Kenangan Terawih Duit Kena Curi

Kenangan Terawih


3:11 p.m
apartment
bosan
assalamualaikum and hello lads!

apa khabar semua? minggu ni aku tak aktif blog sebab busy yang amat. nak blogwalking pun malas sangat-sangat. since ada masa ni, jom teruskan #Cabaran20Hari okay.

Saturday, July 4, 2015

#Cabaran20Hari | Amalan Berbalas Juadah di Bulan Puasa

1:46:00 AM 26
#Cabaran20Hari | Amalan Berbalas Juadah di Bulan Puasa

Amalan Balas Juadah di Bulan Puasa

1:38 a.m
apartment
pagi nanti nak p karnival

assalamualaikum and hello lads!


Friday, July 3, 2015

#Cabaran20Hari | Kuih Kegemaran Bulan Puasa

12:09:00 AM 16
#Cabaran20Hari | Kuih Kegemaran Bulan Puasa

Kuih Kegemaran Bulan Puasa

assalamualaikum and hello lads!
 
okay, move on to the next challenge. apa dia? meh kita ushar. 

Thursday, July 2, 2015

Shopping Lebih Murah dengan VoucherCodes Malaysia

10:30:00 PM 8
Shopping Lebih Murah dengan VoucherCodes Malaysia

Diskaun Hebat dari VoucherCodes Malaysia

10:28 p.m
apartment
layan hindustan

assalamualaikum and hello lads!

http://www.myvouchercodes.my/images/logo.gif

diskaun? siapa tak suka diskaun cuba cakap? hahahaha. kalau perempuan pergi membeli belah, sekali mata dia dah ternampak perkataan diskaun, confirm laju je dia menonong pergi sana. tapi macam mana pula kalau beli online? ada diskaun juga ke?

#Cabaran20Hari | Pengalaman Manis Bulan Puasa

12:06:00 AM 43
#Cabaran20Hari | Pengalaman Manis Bulan Puasa

Pengalaman Manis Bulan Puasa

11:29 p.m
apartment
..

assalamualaikum and hello lads!



apa khabar semua? mari kita mulakan cabaran seterusnya! :)

Wednesday, July 1, 2015

Stop Bullying! | Wordless Wednesday

8:47:00 PM 11
Stop Bullying! | Wordless Wednesday

Stop Bullying

8:41 p.m
apartment
layan Supernatural

assalamualaikum and hello lads!

ini gambar-gambar aku jumpa di Tumblr. hayati betul-betul dan cuba fikirkan okay.

 

Gabbar is Back | Movie Review

2:00:00 PM 7
Gabbar is Back | Movie Review

Gabbar is Back Movie Review

10:48 a.m
apartment
bosan

assalamualaikum and hello lads!

 

Sebelum aku bercerita lebih lanjut mengenai filem Gabbar is Back ini, aku nak bertanyakan satu soalan. sila jawab dengan jujur. Dalam banyak-banyak negara di dunia, negara manakah yang tak ada corruption? haaa...

#Cabaran20Hari | Pengalaman Pahit Bulan Puasa

12:21:00 AM 16
#Cabaran20Hari | Pengalaman Pahit Bulan Puasa

Pengalaman Pahit Bulan Puasa

12:09 a.m
apartment
layan Hindustan tak habis-habis hahahahaha

assalamualaikum and hello lads!

http://www.quotesvalley.com/images/07/it-is-sad-when-the-person-who-gave-you-the-best-memories-become-a-memory.jpg