#Cabaran20Hari | Aktiviti di Pagi Raya

Aktiviti Pagi Raya


11:48 p.m
rumah
schedule segala entri

http://40.media.tumblr.com/9dd6934c64b8385d190b4a6f96928330/tumblr_npkiz8rnFU1slsgfko1_1280.jpg
assalamualaikum and hello lads!
move on to our next challenge. 


Aktiviti di Pagi Raya. kebiasaannya mesti sama kan lepas Subuh tu. kami dah bersiap-siap nak pergi ke Masjid berdekatan rumah. memang dekat sangat pun. jalan kaki beramai-ramai. seronok tau. lepas tu dapatlah tengok orang-orang memakai pelbagai jenis baju warna warni. wah-wah bukan main ha.


tapi yang tak syoknya, semua perempuan ni pakat penuhkan saf di belakang. ya ALLAH,s abar je hidup aku. weyh, korang tak nak dapat nikmat lain ke kalau dapat duduk saf depan tu? fikir nak balik senang je. haritu sampai aku tak dapat solat!!!! benci tau. elok-elok rasa semangat nak solat raya terus hilang mood. tersumpah sumpah aku dekat situ. rasa nak tolak semua yang ada dekat belakang. hahahahaha.

then, balik makan. sebelum makan, kenalah prepare semua makanan dan minuman dulu di rumah nenek. nenek biasanya pergi mana entah. melawat kawan-kawan dulu kot. aku tak pernah tanya. tapi aku tahu pergi rumah kawan-kawan.

http://38.media.tumblr.com/tumblr_lpoybj5znm1qlzrwno1_500.gif
credit to www.tumblr.com

lepas tu makan beramai-ramai. then bergambar. keluarga kami memang suka bergambar. mula-mula anak-anak nenek, lepas tu cucu-cucu nenek, lepastu lelaki je, lepas tu perempuan je pula. then, sepupu sepapat. semuanyalah.

petangnya buat apa? tidur. tak tidur, balik kampung lagi satu pula. dekat je. dalam 1 jam sampailah. kalau balik banting, confirm korang takkan nampak aku pegang handphone. sbab sana langsung tak ada internet. ahaahaha.

http://media.tumblr.com/d0d5913a0552de5d72dc653fac7c6d44/tumblr_inline_nbmc8udmhy1r1kl7d.gif
credit to www.palmbeachpost.com

okay tu je, malam tu makan balik. makan dan makan dan makan tanpa henti.

adios~
 
 
 
 
post signature

Share:

5 comments

  1. ya Allah gambar serunding tu hahahhaha terliuer

    ReplyDelete
  2. singgah sini sekejab, nk wish selamat hari raya dan maaf zahir batin yer :D insyaAllah nnt free2 sikit akk dtg blogwalking sini yer :D Muah!

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya Amy, mohon maaf zahir dan batin..

    ReplyDelete
  4. hehehe nasib tak minat lemang wakaka..
    takde terliur sngt..

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.