#Cabaran20Hari | Bajet Raya Cukup-Cukup

12:38 p.m
apartment
pening kepala
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
cabaran seterusnya ialah 
 
 

Baju Raya. 

 
okay, ini fail sikit. bab bajet bajet memang aku tak reti. duit aku dapat macam air. sekali datang, sekali pergi. sabar je lah. tapi aku jenis boros yang murah. wakakakaka. beli barang-barang murah, tak berjenama tak apa. tapi sekali beli memang habis banyak. hmmm.. 
 
http://dynstatic02-ec.zalora.com/yT5Suf4wRCGigQERhL5Rpg7r_3c=/fit-in/236x345/filters:quality(90):fill(ffffff)/http://static-origin.zalora.com.my/p/zalia-1883-664392-1.jpg
 
kalau beli dengan family baru teratur sikit. bila masing-masing dah besar, aku tak kasi adik-adik beli baju atas RM100. selagi dapat lawa dan murah, belilah. kalau atas RM100, selalu baju ummi aku. 
 
tapi tahun ni tersasar sikit sebab semua benda dah mahal. jubah cikai pun RM150. adoilah. haritu dah jumpa yang berkenan. tapi RM200. weyh, kau tengok aku macam orang kaya ke??
 

Kasut Raya 

 
banyak-banyak benda aku obses dengan ermm... kasut boot. hahahahahahahaha. aku tak tahu pasal apa aku boleh terminat boot. tinggi ke rendah ke asal tapak dia luas. bukan tinggi 10 inci tu. habis orang raya syok , aku pula terlantar dekat hospital karang sebab terkehel. 
 
bising ummi aku kalau aku pakai kasut ni hahahahahhahaha
credit to www.tumblr.com

 

Kuih Raya

 
kami 3 dara akan tolong ummi buat kuih. ummi suka buat kuih. tapi sejak dah bekerja, tak selalu sangat buat dah. lagipun dah seminggu raya baru buat. ye lah, seminggu raya pertama kan beraya rumah saudara je. so, mestilah masak mee goreng lah, lemang lah, lontong lah. macam-macam.  

Duit Raya

memandangkan aku masih belajar, so duit aku masih selamat. hahahahhahahaa. nanti dah kerja, turn aku pula kasi duit raya dekat sepupu-sepapat yang masih kecil. maklumlah, aku paling tua. adeh. 

http://41.media.tumblr.com/26d37a004a89dd72361eb71a44ace6a8/tumblr_nqdnagUPhE1qcubzgo1_500.jpg
credit to mimimashud.tumblr.com
adios~
 
 
post signature

Share:

5 comments

  1. Alhamdulillah. Pandai Amy manage budget... Beli yang murah, cantik dan benar2 di perlukan.

    ReplyDelete
  2. bestnya korang join cabaran ni... KM tak sempat nk buat cabaran ni since ada baby haha..

    ReplyDelete
  3. Kannn. Nani pun ala ala kadar je tahun ni. heheh :D

    ReplyDelete
  4. nanti dah kerja,beli baju raya mahal-mahal pun takpe.tapi kasut but tu memang cun!gigih dengan tak gigih je nk pakai..hehe

    ReplyDelete
  5. yeah part duit raya tu sama Amy.. since akak x kerja lagi jadi akak terlepas dari part tu hehee..
    kasut pun akak beli before puasa lagi.. ttb jalan2 tngk.. beli spasang rm98 tpi kalo dua pasang rm120 jadi rembat 2 pasang terus hahaha.. baju rasa sikit sadih la tahun ni huuurm..

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.