#Cabaran20Hari | Kuih Raya Paling Best

Kuih Raya Paling Best

Kuih Raya Marmar Carrie


10:55 p.m
apartment
layan lagu Charlie Puth
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://2.bp.blogspot.com/-FiNj2e5SQjg/URz6CcY77rI/AAAAAAAAEhk/hmebHOvWWeQ/s1600/fancy+cookies.jpg
 
move on to the next challenge. 
 

ha, cakap pasal kuih raya ni. macam-macam kuih kita terbayang kan. ada yang suka semperit, ada suka batang buruk, ada suka semperit, ada suka lidah kucing, macam-macam lah. korang suka yang mana? ada ke salah satu yang aku sebut ni? 

memandangkan ummi aku sangat suka buat kuih raya, jadi kami memang kena belajar juga. tapi part nak bentuk-bentukkan tu memang fail. semua tak sama T__T 

tapi apa kuih raya favorite aku? yang paling best sekali ialah Marmar Carrie. sebenarnya ramai juga ada cara sebutan dia sendiri. ada sebut Mama Cary. ada sebut Mama Carrie. tapi ini semua terima kasih pada kakak-kakak EFG yang awesome sebab membantu aku dalam mencari kuih ni. 

http://lh3.ggpht.com/-nswhkQfNZsY/VHxBvFtiCCI/AAAAAAAADGM/kaT9xspsReo/s1600/2014-11-04%25252015.53.18.jpg
versi orang putih

suka weyh! kalau nampak kuih ni, aku rembat dulu. dengan kerepek bawang tu. lahai. ni aku obses, tak tahu kenapa. tapi kerepek bukan kategori kuih raya paling best. so ini KIV. 

itu sahaja. adios~ nak kongsi resepi, aku tak reti buat lagi. maybe balik rumah, nak buat dengan ummi. heeeee...  

https://ovenhaven.files.wordpress.com/2011/08/biskut-marmar-carries-2.jpg
credit to ovenhaven.wordpress.com
 
 
post signature

Share:

2 comments

  1. mama carrie tu macam susah je nak buat..tapi sanggup omputih buat gambar butterfly bagai tu..

    ReplyDelete
  2. sukaaaaaa ehehe.. suka yang cokolet..

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.