#Cabaran20Hari | Memori Raya 90an

 Memori Raya 90an

 
11:36 p.m
apartment
layan Spotify
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
wah, tak sangka dah masuk #Cabaran20Hari yang ketiga anjurang EFG KBBA. bestnya! haha. tak sabar nak habiskan. banyak benda nak cerita ni. 
 
 
memori raya 90an. hmmm. rasa macam banyak. tapi apa nak cerita eh. 

DUIT RAYA

okay, bila cakap pasal zaman dulu raya. mestilah duit raya je aku bayang. kalau dulu, nenek selalu cakap

siapa cucu nenek yang puasa penuh, nenek kasi dia RM30. kalau sehari ponteng, tolak RM1. 
 
noooo. punyalah semangat nak puasa even lembik semacam dah. duit punya pasal, kami gagahkan diri juga. and akhirnya dapat duit banyak dari nenek. hahahaha. mak tok pun suka kasi duit raya. tapi cara maktok lain sikit. mak tok suka kasi pouch bercorak batik, then, masuk banyak-banyak duit syiling dalam tu. duit syiling kami akan masukkan dalam tabung. hehe. 
 
https://36.media.tumblr.com/6a7f61032dbd7933acace4ef3a36c804/tumblr_nlki648Aoq1qcc2rdo1_500.jpg
credit to www.tumblr.com

BERJALAN RAYA DI KAMPUNG

ha, masa kecil-kecil beranilah ketuk pintu rumah sesiapa je. lepas tu datang makan kuih raya. tapi tujuan semata nak duit je. wakakakakakka. eleh, ni semua mesti buat punya masa kecil-kecil. 

TENGOK TV

hahahahaha. ni kalau tak beraya, kami satu family layan movie dekat TV. zaman dulu mana famous internet. susah nak dapat. so, tengok TV sahaja. nasib baik masa raya banyak cerita best. dulu ada cerita senario lah. layan juga. then, ada cerita Hindustan. hahaha. lepas tu tertidur. 
 
https://typischrebecca.files.wordpress.com/2014/10/tumblr_m4kbmabaal1r8zpt5.jpg?w=584
credit to typischrebecca.wordpress.com

alah, tu je memori aku. aku bukan peminat memori lama. maap. hehehe. 

adios~
 
 
post signature

Share:

5 comments

  1. raya tahun 90-an memang best..

    ReplyDelete
  2. Kak Amy butterfly project yg kiut miut kat bawah ni apa ?

    ReplyDelete
  3. kumpul duit raya memori yang tak dapat dilupakan

    ReplyDelete
  4. Memori raya tahun 90an memang best...pasang pelita, lampu kelip2 tu... kamera kodak wajib ada nak maik gamabr raya.. sekrg zaman dah berubah..heheh

    ReplyDelete
  5. memori best mmg part duit raya..
    xde la umur besar cenggini orang nak hulur duit raya..

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.