#Cabaran20Hari | Pengalaman Manis Bulan Puasa

Pengalaman Manis Bulan Puasa

11:29 p.m
apartment
..

assalamualaikum and hello lads!



apa khabar semua? mari kita mulakan cabaran seterusnya! :)


pengalaman manis pada bulan puasa. hmm, apa ye? aku memang tak berapa ingat pengalaman yang berlaku dalam diri.sat nah, aku godek-godek memori aku kejap.

Makan Free


ish ish. ni je aku fikir. ala, ni semua orang fikir. memang manis dapat makan free. hahahaha. lagi best dapat makan beramai-ramai dengan kawan-kawan dan student lain. selalu aku dengan member aku keluar beli makanan lepas tu makan sorang-sorang je.

Terawih


bukan senang nak dapat solat terawih ni. bagi aku, ini adalah salah satu pengalaman manis yang susah kita nak dapat. ALLAH bagi kita peluang untuk menambahkan lagi amalan ibadah kita. apatah lagi, syaitan sudah digari kan.

tu je pengalaman manis aku. tak manis? hahaha. entahlah. benda dah lepas, biarkan lah dia lepas. tak perlu dikenang. okay.

adios~
 
 
 
 
 
post signature

Share:

43 comments

  1. pengalaman manis yang sentiasa berterusan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe.. tapi kita mesti x ingat unless adik yg bgtau :)

      Delete
  2. memang manis tu bila dpt makan free

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kan. siapa x suka makan free :P

      Delete
    2. rugilah siapa yg menolak makan free

      Delete
    3. memang rugi sangat sangat

      Delete
  3. adios amigos....yup semua di dalam bulan puasa adalah pengalaman manis

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada juga yg pahit. kena g baca kenangan pahit. hahaha

      Delete
    2. hahah setuju tu kak irra. ada juga kenangan pahit

      Delete
  4. makanan manis pon bila kira ...utk jd pengalaman manis..ala pcl x dak idea la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita x suka makanan manis. hehehehe..

      Delete
    2. klau makan manis kena cover dengan air kosong banyak2

      Delete
    3. kalau x nnti badan sakit

      Delete
    4. tak elok makan manis-manis sangat..
      manis Stevia takpe...

      (ehhh... promote Stevia plak..hihihihihiii..)

      Delete
  5. salam ramadhan cik amy J tuu, semoga berjaya ;p

    ReplyDelete
  6. manis lah tu..makan ni kalau dengan orang-orang yang kita sayang, menu simple pun jadi sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. betul2 tu kak Sal :)

      Delete
    2. setuju.. saya pon masak simple jer. sbb dokdang nak sedia macam2 dengan anak macam2 ragam

      Delete
  7. semuanya manis2 belaka, macam adkdayah pun manis jugak..ok bai..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.. hahahaha. ni terikut perangai pisah la ni

      Delete
    2. kak ni kembaq pisah.
      tu yg serupa tuuu

      Delete
    3. hehehehhee... kembar di mana-mana..
      time baik kemain baik..
      time gaduh penuh notti tG dibuatnya... :p

      Delete
  8. makan free mmg penalamagn paling manis sekali hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.. lagi-lagi kalau yang masak tu kak Eny. mmg manis sungguh pengalaman di situ ^^,

      Delete
    2. kak eny bila nak belanja EFG..irra nak browniesss

      Delete
    3. ain nak brownies 2 kotak....!! dua kotak tau...!!
      browniessssss yg free laaaa... hehehehehe... :p

      Delete
  9. btol tu..kalau bln2 laen susah orang nk bg makan free ni..hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh kan kak Mas. memang idok ler orang nak baginya

      Delete
  10. Makan free memang manishhhh! Lagi best kalau gi bazaar time nak berbuka, penjual bagi free air/makanan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eehehe kan! tapi ada risiko juga la. sama ada masih ada atau dah habis. hehe

      Delete
  11. ada rezeki kita jumpa, kita suh daddyG belanja kita ehhh...heheeee

    ReplyDelete
  12. Seronok makan pree yeeee.hehehe

    ReplyDelete
  13. Di bulan Ramadhan ni semua manis manis belaka kenangan bagi kak Ros!

    ReplyDelete
  14. hehehehee.. makan free, makan dengan family, makan dengan best buddy, makan tempat mahal2, makan buffet yg banyak gila pilihan lauk-pauk, makan sambil selfie-selfie, makan sambil sembang-sembang... and bla bla bla..

    memang manissss untuk dikenang... :)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.