Kuih Raya dah Habis

12:01 a.m
rumah
layan hindustan sambil blogwalking

assalamualaikum and hello lads!
 

masha ALLAH mentang-mentang raya, aku sekalipun tak buka blog and tak update apa-apa. maaf blog kesayangan sebab dah lama x menjenguk tanya khabar. eh, apa khabar semua? harap-harap seronok sahaja hendaknya beraya. 

eh, baru je masuk berapa hari beraya, kuih raya dah habis? seriously? ha, meh aku nak cerita dekat kawan-kawan yang bukan beragama Islam. kalau kuih raya dah ada depan mata, masa tengok tv ke, masa layan movie dekat laptop ke, confirm balang ditarik sekali dan dikunyah tanpa henti. hahahahaha. 

aku tak pastilah dekat rumah orang lain macam mana. tapi dekat rumah aku ni, laju je habis. aku ambil kerepek, adik lelaki aku ambil biskut madu cornflakes tu, adik lagi sorang ambil sprinkles. ha, kalau atas meja ada 7 balang. cukup adik beradik aku habiskan semuanya. sorry umi! hehehe. 

so apalagi, kenalah buat semula. habis tu tetamu datang nak makan apa kan? 
 
http://41.media.tumblr.com/tumblr_loztxoZGVO1qhl5rgo1_500.jpg
credit to yomitakanashii.tumblr.com

okay tu je nak cerita. adios~~
 
 
 
 
 
 
post signature

Share:

18 comments

  1. ehehe habis kat hampa adik bradik jela eh ? hahaha.. tapi tape.. habiskan la elok..
    daripada tersimpan saja.. cuma yes.. nanti orang datang nk makan apa hehehe..

    ReplyDelete
  2. kuih akak gak tak habis lagi...sebab orang paling kuat makan kuih raya dah sakit gigi..hehe

    ReplyDelete
  3. hahaha...

    Tak pa aih kalau habis..

    Kalau tak habis tu yang jenuh..

    ReplyDelete
  4. Selalunye kuih coklat berbadam memang laju je out of stock kan
    btw Selamat Hari Raya buat cik Amy sekeluarga :)

    ReplyDelete
  5. mana ada tetamu mintak kuih..semua mintak wifi

    ReplyDelete
  6. buat la banyak lagi kuih raya sedap ..kami nak datang beraya umh Amy. Selamat Hari Raya Maaf zahir batin dari PCL sekeluarga.

    ReplyDelete
  7. samelah, rumah akk kt masia pon, kueh raya cepat habes... kadang2 bulan pose lagi kueh banyak dah abes... anak buah akk suka kunyah2 lepas buka...hahahahahah :D

    ReplyDelete
  8. mana boleh habiskan kuih raya sendiri. ini tidak adil.

    ReplyDelete
  9. Ehehe... selamat hari raya! Kalau kt umh akk yg laku cuma kerepek je... cookies raya laku bila kerepek sume dah abes haha...

    ReplyDelete
  10. habis da ker..bru nk dtg raya rmh amy..hihihihihi..akk pun sama dok ngunyah kerepek berjenis..hbis sudahhh

    ReplyDelete
  11. sama kat rumah kak zi pun dah abes....balik kerja, lapo, carik balang kuih bawah depan tv, pastu ada lah pulak yang tumpang makan sekali..hahahha

    ReplyDelete
  12. assalam amy cayang..maaf la kak wana baru sempat nak beraya kat sini..alamak, kuih raya dah habis pula..akak nak makan spaghetti ja la..haha..

    salam aidilfitri dan maaf zahir batin dari kak wana..

    ReplyDelete
  13. seronok dengar kuih raya dah habis..sama la macam umah kak wana..semua dah habis..bukan habis pasal apa..sibuk buat order orang lain kuih sendiri tak hadoo..yang ada hanya baki2 tempahan..isk..isk..sedih,..sob..sob..

    ReplyDelete
  14. insyaallah ada masa kak wana datang sini lagi ya..take care bebeh..muahhmuahhhh!!!!

    ReplyDelete
  15. biskut kat umah mentua KG pun dah abis...tp planningnya ni nak membiskut lagi ni

    ReplyDelete
  16. hahahahhaha, part tarik bekas kuih raya tu best..hakak pun tengah makan kuih raya sambil blogwalking..muahahahhaa...
    (kuih raya baru buat semalam sebab teringin bebenor....boleh?? hahahah)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.