Salam Syawal 2015

Salam Syawal 2015

rumah
selamat hari raya

assalamualaikum and hello lads!
http://38.media.tumblr.com/tumblr_m8wbhdNMK51qhynreo1_500.gif

Hari Raya Pertama

okay, memandangkan maybe takkan aktif dalam masa seminggu raya, aku schedule kan siap-siapa untuk Syawal punya. anyways, siapa yang ada membaca di sini, selamat menyambut Hari Raya kepada korang semua. alhamdulillah. sesiapa yang berjaya complete kan puasa pada Ramadhan lepas, tahniah aku ucapkan. 

so apa je aktiviti korang lakukan pasa first day raya ni? aku? selalunya first day, kami pergi solat raya, lepas tu makan rumah nenek, lepas tu salam-salam, bergambar dan menziarahi kubur atuk. 

petang buat apa? tidur. hahahahaha. memang petang-petang tak buat apa. kalau lapar, pergi rumah nenek cari makanan. tak pun, kami suka berjalan ke shopping mall. memang x banyak buka. dah la kami duduk Selangor. siapa je kampung dekat Selangor? hahaha. masing-masing balik utara lah, selatan lah, timur lah. 

kalau beraya dekat Banting lagi tak tahu nak buat apa. ini memang hidup kuno. tak ada internet. haha. tapi selalunya family belah Banting akan beraya terus rumah saudara mara masa hari pertama raya. habis satu Banting kami redah. dah lah semuanya orang tua. cakap Jawa lah. aku tak faham. hmmm. orang gelak, kami pun gelak. 

harap dapat beraya dekat Kedah. dah lama x jenguk maktok tokwan aku. rindunya. apalah khabar mereka di sana. dapat calling calling je. hmmm. nak balik Kedahhhhhh. kang aku buat cuti sendiri baru tau. hahahahahahahaha. 

okay tu je. 

adios~ 
http://25.media.tumblr.com/tumblr_lqjkrc53KO1qzwcoto1_r1_500.jpg
 
 
 
 
post signature

Share:

5 comments

  1. hehe..raya Selangor kira OK lah..ni raya KL lagi tak tau nak gi mana.KLCC kot...hihi

    ReplyDelete
  2. slamat hari raya aidilfitri Amy.. have fun and take care..

    ReplyDelete
  3. malam semalam memang tak larat nak keluar dah, masing2 tidur. biasanya raya pertama, nak tengah malam baru sampai rumah :D

    ReplyDelete
  4. Amy kampung dekat Banting ke? Banting dekat mana?

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya buat Amy dan family..
    Pernah sekali akak tak balik beraya di kampung.. masa tu tengah mabuk teruk.. tak larat nak jalan jauh.. huhuhu..

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.