Capricciosa Pasta&Pizza Sunway Pyramid .:Food Review:.

Capricciosa Pasta&Pizza Sunway Pyramid

 
11:21 a.m
apartment
harini maybe pergi site
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
alkisahnya haritu aku dapat pergi invitation under kak Irrayyan ke satu restoran Itali yang HALAL disahkan oleh JAKIM. apa nama restoran tu? Capricciosa Pasta & Pizza yang terletak di Sunway Piramid. 
 
aku datang ke sana bersama best friend aku. macam mana kami ke sana? kami menaiki bas. senang juga naik bas nak ke Sunway Piramid ni tau. 
 

Cara ke Sunway Piramid Menaiki Bas

 
kami bergerak dari KL Sentral dan turun di bus stop biasa depan stesen minyak Petron dan menaiki bas bernombor u63. ada juga bas bernombor U76 yang akan ke Sunway Piramid juga tapi kalau nampak salah satu, naik je mana-mana. tak ada masalah. 
 
dia akan berhenti betul-betul depan Sunway Piramid. masuk je dalam, cari restoran yang bernombor LG2, Lot 2.127a. dekat sangat dah dengan pintu nak ke Sunway Lagoon. 
 
masa sampai tu, dah dapat tempat duduk, kami terus dihidangkan dengan makanan yang disediakan oleh pihak Capricciosa. air minuman ikut kehendak kami. dan ini yang kami pilih. 
 
Tea Lychee : RM 11.90

Mango Lychee : RM 11.90


dari kiri: Fruit Punch, Tea Lychee, Citrus Mint dan Mangoo Lychee. semuanya RM11.90 segelas


 ni aku punya. Oreo Shakes. RM 11.90

Vanilla Shake : RM11.90

Watermelon : RM11.90
 
 
menarik juga hidangan yang ada di Capricciosa ni tau. paling best sebab ada pizza. aku dah lah memang suka pizza. kalau tak dikenang tengah sakit bahagian lelangit ni, rasa nak sumbat semua pizza je dekat dalam mulut. hahaha. 
 
Capricciosa Pizza: RM27.90


Trio Platter : RM 22.90



Quattro Formaggi Pizza : RM29.90


 
Squid Ink Pasta
Squid Ink Pasta: RM27.90

Chicken Caesar Salad
Chicken Caesar Salad : RM16.90

Creamy Purcini
Creamy Porcini : RM33.90

Ocean Platter
Ocean Platter: RM69.90




Ocean Platter

 
Carbonara Pasta
Carbonara Pasta: RM25.90

Environment Capricciosa Pasta&Pizza Sunway Piramid


bagi aku, bila tak ramai orang, nampak sangat selesa tempatnya. tapi kalau dah penuh macam ni, agak crowded sikit. tapi so far okay je. bila dah makan, lupa dah alam sekeliling. 


papaG, isteri papaG dan kak irra di belakang

Mascarpone Tiramisu
Mascarpone Tiramisu: RM11.90

Chocolate Brownie
Chocolate Brownie: RM11.90
 
aku cadangkan kalau makan banyak macam ni kan, seriously, ambillah air minuman bikarbonat. kalau tak, rasa muak cepat je naik. tapi kalau boleh tahan, beli je lah air shake atau apa-apa sahaja. 
 
harga dia not bad lah. boleh untuk ajak family makan sama. and bukan ada di Sunway Piramid je in case korang rasa jauh sangat Sunway Piramid tu kan. makanan pun sedap. semuanya menepati selera aku. lagi-lagi Squid Ink Pasta tu. first time rasa. not bad jugalah.
 
and inilah antara blogger yang hadir. Blogger Lan Careno, Blogger Papaglamz, Blogger Irrayyan, Blogger Bella Idura, Blogger Farah Waheeda (BubblyNotes) dan aku.   




 
post signature

Share:

10 comments

  1. oreo shake nampak menarik. seronok amy dapat merasai menu itali

    ReplyDelete
  2. Trio Platter tu mengancam mata dari memula lagi...

    ReplyDelete
  3. nampak sedap dan harga x mahal sgt kan

    ReplyDelete
  4. Baru je nak tanya rasa squid ink pasta tu macam mana sebab teringin nak try makan kalau ada jumpa dekat mana-mana. hehehe.

    ReplyDelete
  5. tetiba rasa len je perut nih...

    ReplyDelete
  6. dapppnyaaaaa okeylahhh harga pon mampu milik =)

    ReplyDelete
  7. hujan-hujan ni tengok pizza, rase lapo pulak.. hehe

    ReplyDelete
  8. semuanya nampak sedap amy , ada rezeki lebih kak ana teringin nak cuba nanti :)

    ReplyDelete
  9. squid ink pasta sedap ka ? huuurm.. eeerk..

    ReplyDelete
  10. mampu telan air liur je lahhh... hehehehe... ;)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.