Ciri Wanita yang Membuatkan Lelaki Tidak Curang

Ciri Wanita yang Membuatkan Lelaki Takkan Curang


assalamualaikum and hello lads!

ciri wanita lelaki suka

harini dapat assignment harder than i thought it would be. kalau korang sudah biasa tengok entri dari pihak lelaki mengenai ciri-ciri perempuan yang membuatkan lelaki tidak curang padanya, apakata kita tengok dari sudut fikiran dan hati perempuan pula. okay? 

klik sini untuk baca dari pihak lelaki >> Sifat Perempuan yang Membuatkan Lelaki Tidak Curang

kebiasaaannya kita selalu ditadahkan dengan ramai lelaki curang apatah lagi setelah berkahwin. bila dah berkahwin ni yang payah. sebab ikatan kita lebih kuat dari sekadar bercinta monyet kan. salah siapa sebenarnya? kita ke? kita tak boleh salahkan pihak lelaki sahaja sebenarnya. kita ni perempuan. jangan disangka perempuan tak ada KUASA untuk menggoda suami. kalau perempuan lain boleh menggoda lelaki orang, apatah lagi kita yang sememangnya ada hubungan halal dengan suami sendiri. 

mari kita tengok ciri-cirinya:

6. Setia hingga ke akhirnya


Hidup ni macam roda. ada jatuh, ada naik. tapi tak kiralah situasi mana-mana pun, perempuan yang tetap setia dengannya akan membuatkan lelaki sayang padanya. setiap kejayaan yang dikecapi oleh lelaki itu, ada sahaja kesan 'tapak tangan' dari seorang wanita yang setia padanya.

ciri wanita lelaki suka
credit to www.tumblr.com

janganlah pula marah dia kalau dia jatuh. manusia memang macam tu lumrahnya. 

5. Mendengar hanya sekadar untuk berkata-kata


I don’t want someone to hear me; I want someone to listen to me. -someone

Ada perbezaan antara mendengar, bolayan ataupun menunggu masa untuk bercakap. Bila kita mendengar, kita betul-betul menunjukkan minat pada apa yang dikatakan oleh lelaki itu.

ciri wanita lelaki suka
credit to www.pinterest.com

Bukan mudah nak mencari perempuan yang suka mendengar jika dibandingkan dengan yang asyik bercakap je tanpa henti. almaklumlah, perempuan ni sangat terkenal dengan mulut dia yang suka pot pet pot pet tanpa henti. ada je idea nak bercerita kan. tapi apa salahnya mendengar. semua orang ada cerita masing-masing yang dia nak kisahkan pada kita. ini maksudnya kita cuba meletakkan kepentingan si suami dahulu berbanding kita. 

4. Barang keperluan disediakan


kiranya kalau nak senang, macam ni lah. lelaki balik kerja, makanan dah tersedia. lelaki baru habis mandi, keluar je baju kain pelikat dah terhampar elok atas katil. Kita tahu apa yang dia suka. 

3. Tidak Tidur dalam Keadaan Marah


biasalah. dalam hubungan cinta ke keluarga ke persahabatan, ada sahaja perbalahan kan. siapalah yang tak pernah berbalah. Gaduh bertengkar tak semestinya kita tak ditakdirkan untuk berjodoh berdua, cuma ada masanya kita tidak setuju dalam sesetengah perkara.

ciri wanita lelaki suka
credit to www.pinterest.com

perempuan yang tidak menyimpan dendam akan selalu tidur dalam keadaan tenang. bukan mudah nak buat macam tu tapi kita pun kena pandai maintain tenaga positif dalam perhubungan kita.

2. Mengajar dan Diajar

I don’t want someone who is exactly like me; I want someone who brings out a different side of my personality. - guy

kadang-kadang seronok bila nampak seseorang passionate dengan something. ada yang suka adventure. pergi hiking, pergi swimming, pergi bungee jumping. ada masanya pasangan kita tak pernah pun buat aktiviti macam ni. masa ni lah nak ajar dia do something yang luar dari comfort zone dia.

ciri wanita lelaki suka
credit to rebloggy.com
ciri wanita lelaki suka
credit to republic.fm

dan bila dia boleh belajar passion kita, kita pun kenalah belajar passion dia pula. maybe dia suka orkestra, maybe dia suka main bola sepak. orang kata apa, minat boleh dipupuk. tunjuklah yang passion dia tu bukan sekadar perkara enteng untuk kita permainkan. setiap orang ada minat dia sendiri.

truly passionate people will always be tempted by other people’s passion

 

1. Be Dominant 

I don’t want routine; I want passion - guy

lain macam je aku punya title. haahahha. ini aku belajar dari kursus kahwin aku attend masa 2nd year haritu. hahaha. hello. pakwe tak ada pun boleh ambil kursus kahwin tau. 

ustaz tu kata. dalam perkahwinan ni, memanglah lelaki je yang kuat nafsu. tapi sekali sekala apa salahnya kalau si isteri yang minta dahulu. lelaki boleh rasa teruja dengan cara macam tu. maknanya bukan dia sahaja syok sendiri dalam hubungan intim. be dominant maksudnya, jadi wild in bed lah. bukan psycopath. cuma just be sexy in your own way.

ciri wanita lelaki suka
credit to fuxkingsalvatores.tumblr.com

malu? tak tahulah kot-kot ada lagi yang malu kan. tapi ingat. kebanyakan lelaki curang sebab tergoda dengan perempuan cantik dan seksi. kalau perempuan tu boleh buat, maknanya kita pun boleh juga jadi lebih seksi dan cantik. 

so itu sahaja kot yang boleh aku fikirkan. kalau ada lagi nak tambah, sila beritahu and kalau ada tak setuju dekat mana-mana bahagian juga, sila beritahu. terima kasih sudi baca. 

Your reality is your life; take control of it or risk it taking you down a dark path.

ciri wanita lelaki suka
credit to www.tumblr.com

 
 
 
 
post signature

Share:

49 comments

  1. Replies
    1. gelak tu maksudnya betul ke tak? haha

      Delete
  2. bercakap dari pengalaman .. wanita ni jangan asyik nak syak bukan-bukan pastu cemburu. Nanti lelaki tu akan rasa tercabar dan buat betul-betul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. betul betul. tapi jangan percaya sangat, jangan syak sangat. kita follow the flow je kan

      Delete
  3. mendebarkan betul baca yang no 1 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi mendebarkan sungguh kita yang membaca ni ha

      Delete
  4. ok noted.
    akan cuba tips² tu..tp ade malu gak kalau jadi yg dominant tu. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaa.. jangan malu. kita buat dengan suami je pun :P

      Delete
  5. no 1 tu...dah praktis...tp klu selalu praktis asben kompom kata "eh bini aku ni dah gila seks?" ngehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. atau... husband akan kata "bini aku ni dah tersalah makan ubat ke apa ni..." :p

      Delete
    2. ahahahhahahahahaha. amboi suami. bila isteri xnak, dia bising. bila isteri mnx pun bising. habis tu nak apa??

      Delete
  6. penulis menulis dari pengalamannya....kikikiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahha. amboi, abe we la banyak pengalaman. kita mana ada

      Delete
  7. ahahahaa...no.1 tu ada betulnya juge..dah halal kan...goda jgn xgoda suami tu..hahaha

    ReplyDelete
  8. ciri2 yang harus ada tu kan amy..hee

    ReplyDelete
  9. "ada sahaja kesan 'tapak tangan' dari seorang wanita yang setia padanya..."

    owwhhh.. kesan tapak tangan yang macam mana tu Amy...? bahaya tuuu... hahahahaha... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahhaaha. adoi, xtau nak translate dalam melayu. gitulah jadinya. adeh

      Delete
  10. teringat kisah viral 'diana' tuu. ahaha. :)

    ReplyDelete
  11. setuju sgt amy :) !
    lg2 no 1 hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahha. amboi, macam experience nampak :P

      Delete
  12. terima kasih atas perkongsian,baru saya tau :-)

    ReplyDelete
  13. eheee..no 1 tuuuu.. laki suka je.. hahaha.. opsss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha dah nafsu lelaki ke arah tu je kan :P

      Delete
  14. tapi yang no.4 saya tak akan buat.. kalau tak ade anak bolah la buat.. tapi kalau ada anak sekeliling kaki, mana mampu nak buat semua.. nak masak lagi, nak pakaikan baju anak lagi, nak mandikan anak lagi.. mana yang boleh independent tu, buat lah sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe. betul juga kan. bila dah keluarga makin bertambah, kita x bole nk tumpukan sepenuh perhatian pada suami sahaja. tq atas opinion ^^

      Delete
  15. ada betul, ada tidak lah.. sebab nya dalam rumah tangga ni yang paling penting adalah "give & take".. selalau bertolak-ansur.. itu rahsia kebahagiaan rumah tangga yang hakiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju sangat. kalau tak ada give and take, susah kita nak teruskan kehidupan ^^,

      Delete
  16. perkongsian yg bagus! cik amy pun boleh amalkan nanti...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. in shaa ALLAH kak mai :P

      Delete
  17. no. 1 tuu. hahahah
    law kite lebih suka mendengar kot. huu (^▽^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahhahahahahahaha.... bagus la kalau suka mendengar ^^,

      Delete
  18. no.1 tu mmang ssuatu yg lelaki mahukn dr isteri..sgt setuju

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.