HOUSE | Rumah Berkonsepkan Midcentury Modernism

10:45 a.m
apartment
layan Hindustan sambil blogwalking

assalamualaikum and hello lads!
 
Midcentury modern design

bagi yang rajin blogwalking dekat rumah aku, korang tahu aku peminat rumah berkonsepkan minimalist. lagi simple, lagi putih, lagi bagus. and masa duduk search dekat google, aku jumpa satu tema yang betul-betul kena dengan citarasa aku. apa namanya? Midcentury Modernism. alamak, aku tak tahu dalam melayunya jadi apa. 

macam mana konsep Midcentury Modernism ni? meh kita tengok citarasa aku dalam mendesign rumah sendiri nanti. kalau banyak duit lah. muahahhaah. tapi konsep macam ni, tak pakai banyak barang pun.

Midcentury modern design 
Midcentury modern design 
Midcentury modern design 
Go slow. Invest in the things you love that are less about keeping up with the Joneses and more about lasting quality and beauty. - Brian Paquette Interiors
 
Midcentury modern design 
Midcentury modern design 
Midcentury modern design 
Midcentury modern design
aku suka tengok ada kayu-kayu ni.
 
 
 
all photos credited to Google.
 
 
post signature

Share:

10 comments

  1. akak pun suka minimalis..senang nak kemas

    ReplyDelete
  2. Cantik! Cantik! Tapi kalau macam saya ni susah sikit la kalau rumah banyak benda warna putih sebab tak pandai jaga.

    ReplyDelete
  3. minat jugak dgn yg multipurpose :) kira mcm ruang kecik pun boleh buat macam2

    ReplyDelete
  4. cantiknya...simple dan kemas...tak banyak barang pun..

    ReplyDelete
  5. nampak luas rumanya... simple tapi praktikal..

    ReplyDelete
  6. semoga impian Amy tercapai ye... ;)

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.